Verbouwen van een woonboerderij - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
7266
post-template-default,single,single-post,postid-7266,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Verbouwen van een woonboerderij

Verbouwen van een woonboerderij

Verbouwen van een woonboerderij

Verbouwen van een woonboerderij is een droom voor vele. Jet en haar man zagen dit wel zitten en kochten hun ‘droomboerderij. Op 1 juli 2002 kregen ze de sleutel en gingen de uitdaging aan! Lees je mee?

verbouwen van een woonboerderij

Jet woont samen met haar man en twee dochters van 19 en 15 in een boerderij. De boerderij is gebouwd in 1880. Het staat in een klein dorpje in de buurt van Meppel.

De woonboerderij was nog in originele staat

De boerderij was nog in originele staat, op de deel waren de varkenshokken nog en in het achterhuis kon je zien waar de koeien hadden gestaan. Het voorhuis was heel klein en hokkerig en er zaten zelfs nog 2 bedstedes in.
Tijdens de eerste bezichtiging, toen we samen met onze zwager (die aannemer is) door de boerderij liepen kwamen we al snel tot de conclusie dat er daarentegen veel, heel veel gedaan moest worden. Kortom, zeg maar gerust het zou een grote verbouwing worden.

kap boerderij

Toen we de sleutel kregen begon de verbouwing

Mijn man en ik waren  direct helemaal enthousiast en gelukkig voor ons haakten de eerste kopers af, zij zagen zo’n grote verbouwing niet zitten en daardoor konden wij het uiteindelijk kopen. 1 juli 2002 hebben we de sleutel gekregen en zijn toen direct begonnen.

Verbouwen van een woonboerderij

Verbouwen van een woonboerderij

woonboerderij

De verbouwing heeft 7 maanden geduurd

Wekenlang waren we bezig om alles uit het huis te slopen tot uiteindelijk alleen de buitenmuren er nog stonden. Het rieten dak konden we gelukkig toen nog behouden maar is inmiddels deels vervangen voor nieuw riet. Alle  oude gebinten en het originele houten plafond uit het voorhuis zijn gelukkig gespaard gebleven. De hele verbouwing heeft 7 maanden geduurd.

livingroom

apothekerskast

In februari zijn we verhuist

Een heerlijke tijd, ik zou het zo weer over doen. Iets opbouwen van niets naar iets. Al moet ik er wel bij zeggen dat de verbouwing volledig door mijn zwager is uitgevoerd, ideaal een aannemer in de familie. Verbouwen van een woonboerderij is een hele klus! Op 1 februari 2003 was onze verbouwing klaar en zijn we verhuist. Ons inrichting was toen echt landelijk, rode boerenplavuizen op de vloer, een groot losstaand fornuis in de keuken, een oude houten vloer in de woonkamer en veel brocante.

verbouw een boerderij

woonboerderij

Onze keuken heeft een moderne stijl

Tot een aantal jaren geleden het folie van de keukenkastjes los liet en de keuken wat gebreken ging vertonen. Na veel wikken en wegen besloten we dat het tijd was voor een andere keuken. Maar ja wat voor keuken, toch weer een landelijke of misschien een moderne keuken. Het werd uiteindelijk een moderne, strakke, hoogglans witte keuken met een kookeiland. Niet alleen de keuken hebben we toen aangepakt ook de rode boeren plavuizen moesten eraan geloven en werden vervangen voor grote grijze plavuizen. Er kwam een heerlijke gashaard in de woonkeuken. En alle gekleurde wanden werden wit, stralend wit. Van een landelijk interieur gingen we over naar een modern, redelijk strak wit interieur met vooral niet teveel tierelantijntjes. Een hele verandering die voor ons heel goed heeft uitgepakt.

keukeninspiratie

keukeninspiratie

keukeninspiratie boerderij

Onze boerderij ligt net buiten het dorp, lekker vrij

Hoe de boerderij nu is daar word ik nog elke dag blij van. We hebben ons huis modern ingericht, strak en licht en vooral niet teveel prularia. Ik word daar altijd een beetje onrustig van. Ik ben nogal een opgeruimd type en kan slecht tegen “rommel” om me heen.  Onze boerderij ligt net buiten het dorp, lekker vrij gelegen en een heerlijke grote tuin rondom. Zodra het mooi weer is leven we vooral  buiten, heerlijk…

Onze boerderij is een echte woonboerderij. We hebben geen huisdieren alleen een pony van 29 jaar.  Ze is oud, onze meiden rijden er niet meer op ze geniet hier van.

Ik zit graag in onze leefkeuken

Ik heb meerdere favoriete plekjes in en om huis. De leef keuken staat met stip bovenaan. Ik geniet ervan als ik sta te koken en mijn man of kinderen gezellig bij me aan het kookeiland komen aanschuiven. Of met vrienden gezellig borrelen aan de grote eettafel in de keuken. In de winter vind ik de woonkamer ook een heerlijke plek, aangezien het heerlijk zit bij de open haard, kaarsjes aan, shutters dicht, lekker knus.

leefkeuken

overkapping tuin

Buiten zitten met een glaasje wijn bij de open haard

Buiten is de veranda onze favoriete plek. Weer of geen weer we kunnen er ten slotte het hele jaar door zitten. Open haard aan, glaasje wijn erbij. En nu ik toch bezig ben, daarnaast kunnen we heerlijk relaxen in de hottub, ook zo fijn. Oftewel ik geniet elke dag in en om ons huis.

overkapping

Verbouwen van een woonboerderij

Verbouwen van een woonboerderij

Voor mij is ons huis, onze boerderij echt een droomboerderij.

Mocht je nieuwsgierig zijn naar meer foto’s van Jet, kijk dan eens op haar IG account @droomboerderij1880Bedankt Jet dat wij bij jou binnen mochten kijken!

Leuk dat je op deze ‘ boerderij inspiratie‘ pagina terecht bent gekomen! Woon jij ook op een leuke boerderij en mogen wij bij jou binnenkijken? Vind je het ook leuk als jouw boerderij in deze rubriek komt te staan? Stuur mij dan gerust een mailtje op info@jellinadetmar.nl dan nemen we het samen even door 😉

Geen reactie's

Geef een reactie