Verhuizen van een studentenhuis naar een appartement, - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
3711
post-template-default,single,single-post,postid-3711,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Verhuizen van een studentenhuis naar een appartement,

Verhuizen van een studentenhuis naar een appartement,

In april 2018 zijn wij gaan samenwonen in een appartement in het centrum van Leeuwarden en in juli besloot ik samen met mijn vriend Myrdin een interieur account te beginnen. Ik ben het gezicht achter het Instagram account en Myrdin houdt zich bezig met de website etc. Sinds januari ben ik begonnen met bloggen en een gastblog bij Jellina mag natuurlijk niet ontbreken aan dit rijtje!

Van studentenhuizen naar een appartement in de binnenstad,

Vast niet iedereen zal ons kennen maar ik ben Petra en ik ben 22 jaar. In 2016 ben ik naar Leeuwarden verhuisd om te studeren maar helaas is dat niet gelukt omdat ik liever bezig ben met andere dingen dan continu te studeren dus ben ik fulltime gaan werken. Sinds juni 2017 ben ik samen met mijn vriend Myrdin, die ik heb leren kennen op ons werk in de kroeg in Leeuwarden. Hij haalt het beste in mij naar boven en ben ik dus ook opzoek gegaan naar een baan die beter bij mij past. Sinds juni 2018 werk ik fulltime bij Doppio Espresso als barista en assistent bedrijfsleidster. Dus je komt op onze accounts ook nog wel eens wat mooie late art tegen. Omdat wij beide in studentenhuizen woonden en ik allang het studentenleventje zat was, was ik wel toe aan samenwonen. Tijdens het rondkijken kwam ik een prachtig nieuw appartement tegen in het centrum van Leeuwarden. De stijl was modern en het was vrij ruim dus ik was meteen verkocht. Eigenlijk heb ik alles gestyled en de inrichting bepaald, Myrdin vindt het allemaal wel welletjes wat dat betreft.

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met Instarieur,

De naam wordt steeds bekender en ons interieur is voor ons uniek, al mag ik het zelf zeggen. Het interieur heeft zijn eigen kenmerken. De volgers die wij hebben herkennen ons vooral aan onze industriële kast, onze grote lichte ramen, onze cozy bank en natuurlijk de meubels van pallets. De palletmeubels maken een statement in ons huis. Ze blijven niet onopgemerkt en staat onder de favorieten van onze volgers. Inmiddels hebben wij ons ook gekenmerkt met roze details in onze accessoires. Het is erg belangrijk dat mensen je herkennen om je kenmerken, zodra ze een foto voorbij zien komen ‘hey, dat is weer een foto van Instarieur!’.

 

Details maken je interieur,

Omdat wij een appartement hebben van maar 50m2 zijn de details in het interieur belangrijk. Je moet het doen met de ruimte die je hebt. Als je afgaat op de foto’s die wij posten lijkt het alsof wij een enorm huis hebben. Tijdens de verhuizing hebben wij alles nieuw gekocht. Als eerst begon ik met de standaard meubels zoals de eethoek, bank en tv meubel. Ik wou dat alles strak en wit was. Wij hebben zelf onze eettafel gemaakt. Al hoewel, ik maakte de tekening en Myrdin en zijn stiefvader deden de uitvoering. Totdat ik de interieur accounts begon op te merken van @jellinadetmar en @homefreak.nl . Door deze accounts leerde ik mijn stille liefde voor de industriële stijl kennen. Langzaamaan kwamen er industriële elementen in huis en ruilde ik mijn witte buffetkast voor een industriële kast in, de eyecatcher van het huis. Wij wisselen geregeld af van accessoires en dat maakt het zo leuk. Het kenmerk van Instarieur waren eerst de detailfoto’s maar sinds januari posten wij foto’s van gehele ruimtes / hoeken en deze vallen zeker in de smaak. Vanwege alle enthousiasme van iedereen vind ik het heerlijk om te blijven veranderen met kleine details. Een simpele plant met strakke standaards of een paar kaarsenhouders kan de stijl al bepalen. Om ons interieur een stoere look te geven maken wij voornamelijk gebruik van zwart kleurige accessoires om het wat harder te maken. Aan de muren hebben wij zwarte lijsten met opvallende posters van dieren, steden en inspirerende quotes. Door de toevoeging van de zwarte lijsten aan de muren maakt het ‘t geheel in ons interieur helemaal af. Hierdoor springen de details van de accessoires eruit omdat de basis inrichting van het interieur erg licht is. Ondanks dat we er nu bijna een jaar wonen voelt het nu pas als ‘bijna af’. Maar als echte interieur addict is het nooit af!

   

Droomhuis,

Voor onze toekomst hebben wij heel veel plannen. Mijn droom is om een eigen huis te bouwen en zelf helemaal te stylen. Het liefst wil ik grote ramen met zwarte kozijnen en zwarte stalen deuren. Qua inrichting wens ik een moderne / industriële inrichting zoals nu maar dan uitgebreider. Tegen die tijd hoop ik echt dat wij tot een grote ruimte beschikken en ik al mijn ideeën de loop kan laten gaan en ik kan experimenteren. Maar op dit punt in ons leven geniet ik erg van het huis en het interieur dat wij nu hebben en hoop ik jullie te blijven inspireren met de foto’s die wij met jullie delen.

Ik vond het erg leuk om deze blog te schrijven voor jou en je volgers Jellina!
Ik hoop dat jullie het ook zo ervaren hebben.

Liefs Petra

Instagram @instarieur

9 Reactie's
 • Pedroshop
  Geplaatst op 14:37h, 03 januari Beantwoorden

  Ik moest met mijn eigen bedrijfje altijd vanaf mijn kleine studentenhuisje werken, waar ik mijn kantoormeubelen onder een trap had geplaatst. Jeetje, wat ben ik nu blij dat ik sinds een maandje in een volwaardige ‘grote mensen’ woning woon. Ik heb nu gelukkig veel meer ruimte, maar ben nog steeds inspiratie voor in mijn nieuwe huis aan het op doen. Ontzettend mooie foto’s gebruik je, zeg! En wat een leuke stellingkast! Waar is die van?

  Groetjes, Anne

 • Jeanine
  Geplaatst op 21:17h, 05 april Beantwoorden

  Leuke blog weer meis! Ook ik volg je graag. En blijf vooral doorgaan met die leuke blogs enzo want ze zijn leuk om te lezen. Liefs Jeanine

  • Petra @instarieur
   Geplaatst op 18:19h, 08 april Beantwoorden

   Wat lief van je Jeanine! Op onze eigen blog kan je ook wekelijks genieten van onze nieuwste aankopen / inspiratie! Liefs Petra

 • Elizabeth
  Geplaatst op 19:55h, 05 april Beantwoorden

  Geweldig geschreven Petra. Ik volg je graag en hoop dat je wensen allemaal uitkomen. Liefs Elizabeth

  • Petra @instarieur
   Geplaatst op 18:18h, 08 april Beantwoorden

   Dank je wel Elizabeth! Ik geniet ook erg van het bloggen, het is ook zo leuk om te doen! Liefs Petra

 • Annemiek Snoek
  Geplaatst op 07:33h, 05 april Beantwoorden

  Wat leuk geschreven Petra,
  Jullie hebben een mooi account en volg je graag. Ik hoop dat jullie toekomstplannen uitkomen. En die zullen we zeker voorbij zien komen.

  Liefs Annemiek

  • Petra @instarieur
   Geplaatst op 18:16h, 08 april Beantwoorden

   Bedankt voor je lieve reactie Annemiek! Ik houd jullie zeker op de hoogte van onze toekomstplannen. Liefs Petra

 • Mona Koerts Groenhout
  Geplaatst op 22:20h, 04 april Beantwoorden

  Super leuk geschreven Petra ! ..
  ik vind het ook leuk dat ik de verandering van jullie account heb gevolgd en nog steeds met veel plezier.

  Groetjes Mona.

  • Petra @instarieur
   Geplaatst op 17:59h, 08 april Beantwoorden

   Wat lief Mona, dank je wel! Het was een hele verandering naar de nieuwe content en ik ben blij dat je ons nog steeds volgt en van ons account geniet. Liefs Petra

Geef een reactie