Wonen aan het water - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
8876
post-template-default,single,single-post,postid-8876,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Wonen aan het water

Wonen aan het water

Wonen aan het water

Wonen aan het water. Linda is 30 lentes jong en moeder van 2 kinderen. Een dochter Nina van negen en een zoon Logan van drie. Met zijn drieën wonen ze in Lelystad, met de poes Lana en een Mexicaanse Roodknievogelspin, die Nina “Pluisje” heeft genoemd! Ze wonen in een rijtjeshuis, een huurhuis uit 1980 met een oppervlakte van 115m2 en aan het water.

Wonen aan het water

Het bijzondere aan dit huis

Ik vind het heerlijk dat we aan het water zitten. We hebben dan wel geen tuin, maar een riant balkon. Ik noem het vaak wel de tuin, omdat hij dus zo groot is. Vooral met lekker weer vertoeven we hier úren.

Wonen aan het water.

Woonstijl

Ik heb niet precies een stijl. Ja, mijn eigen stijl, dat zegt eigenlijk iedereen die hier binnenkomt of binnenkijkt via Instagram. Maar wat je hier wel veel terug ziet is een mix van industrieel en Ibiza. Ik hou ontzettend van natuurlijke en warme materialen en kleuren maar aan de andere kant wil ik ook graag een vakantiegevoel hebben en daarom combineer ik deze stijlen ook graag. Onder industrieel vallen veel donkere en robuuste materialen en kleuren als zwart, bruin, groen etc. en leer, metaal en (grof) hout bijvoorbeeld. Daarentegen style ik de woonkamer af met lichte en luchtige meubels en accessoires om het niet te donker te maken.

Ook heb ik een muur onlangs weer in een lichte betonlook geverfd, omdat de kleur hiervoor (donker roestbruin-rood) wel erg “in your face” was. Ik wilde hem dus weer lichter maken, om wat meer rust te creëren. Mijn slaapkamer heb ik onlangs een flinke make-over gegeven en helemaal op zijn kop gezet, met als resultaat een heerlijke slaapkamer, dat voelt alsof je in een tropisch oord slaapt, heerlijk! De slaapkamers van de kids zijn ook licht en rustig. Het balkon heb ik ook getracht zoveel mogelijk een Ibiza-uitstraling en sfeer te geven en dat heeft ook wel aardig goed uitgepakt.

Wonen aan het water

kinderkamer

kinderkamers

Mijn inspiratie

Ik haal mijn inspiratie veel van Instagram en Pinterest. Maar ik geef er altijd een eigen draai aan, zodat het echt “Linda” is. Ik ben ook ontzettend creatief en doe alle klussen in huis in wezen altijd zelf. Soms vraag ik mijn vader wel eens om advies of om bij te springen. Maar de ideeën komen wel voor 90% uit mijn eigen brein, al dan niet geïnspireerd door Instagram/Pinterest, met een “Linda-sausje”. De keuken heb ik onlangs ook al wat veranderd ik heb namelijk een stenen muur betegeld en ik ga de andere muur halveren, om een bar te creëren.

woonkamer

Mijn favoriete plek in huis

Momenteel toch echt wel het balkon. Met dit heerlijke lenteweer, zit ik er graag dag in, dag uit. Ook de kids vermaken zich hier heerlijk. Ik zet een badje op of ze kunnen lekker schommelen. Ook komen ze regelmatig naast me liggen bakken in het zonnetje, voor 2 minuten, haha!

wonen aan het water

garden inspo

In mijn huis

Eigenlijk elke ruimte is nu gestyled zoals ik wil. Nou ja, voorlopig, want ik hou van verandering en pas met enige regelmaat dingen aan. Het houdt je lekker bezig en ik vind het super leuk om te doen. Ook wil ik binnenkort Nina haar kamer nog wat aanpassen, wat kleine dingen vervangen bijvoorbeeld. Maar dat heeft geen haast, gezien ze ook tevreden is met haar plekje.

Interieurwinkels

Als je kijkt naar de spullen in mijn huis, komt veel bij de Xenos, Leen Bakker, Kwantum, Intratuin en ook wel Action vandaan. Maar ook heb ik wel eens van die mooie gelukjes bij de kringloop vandaan, dat ik graag in een nieuw jasje steek. En daarbij maak ik veel zelf; tv-meubel, loungebank, bed van Logan, hoofdbord op mijn slaapkamer noem maar op. Dus ik ben ook geregeld in de Praxis en Gamma te vinden!

kidsroom

Laatste aanwinst

“Hét” teakhouten bankje van de Xenos met het zitkussen en wat accessoires, omdat ik mijn woonkamer weer een verbouwd had en wat plekken over had. En nog wat plantjes voor op de badkamer, die ook vrij recent een grote make-over onderging.

Een leuke TIP

Volg vooral je eigen gevoel en creativiteit in het stylen van jouw interieur. Koop en doe wat jij leuk vindt. Is er een nieuwe trend? Hartstikke leuk! Maar kijk of je eventueel een eigen draai kan geven, wat het “jou” maakt. Het allerbelangrijkste vind ik daarom toch echt: blijf dicht bij jezelf, dan blijf je uniek! Dat vinden mensen juist leuk om te zien, het is anders dan al het andere. Deze trap bijvoorbeeld, heb ik beplakt met roerstaafjes van voor verf, wie heeft dat nou? Haha! Dat is juist leuk vind ik.

trap

hallway

Ik hoop dat je het leuk vond wat meer over mij en mijn interieur te lezen en ik vind het leuk als je een kijkje op mijn Instagram komt nemen @lavielalinda, zodat ik jou misschien ook wel mag inspireren.

Liefs, Linda

Bedankt dat we binnen mochten kijken in jouw prachtige huis Linda! We hebben heel veel interieur inspiratie opgedaan 🙂

Heb je genoten van deze binnenkijker ‘wonen aan het water’Wil je meer interieur inspiratie opdoen van andere huizen en inrichtingen? Vind je het leuk om meer binnenkijkers te gaan lezen? Check dan even deze link 🙂

Geen reactie's

Geef een reactie