Wonen in een sfeervol huis! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
8565
post-template-default,single,single-post,postid-8565,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Wonen in een sfeervol huis!

Wonen in een sfeervol huis!

Wonen in een sfeervol huis!

Wonen in een sfeervol huis! Hi! Hoe leuk; Jellina die je vraagt om een binnenkijker te schrijven! Veel van jullie zullen mij (nog) niet kennen. Ik ben Gepke, een 32 jarige Friezin die nu in Arnhem woont. Eigenaar van het Instagram account @Leylahlifestyle. Ik geef jullie graag een kijkje in mijn interieur en een beetje in mijn leven. Want die 2 zijn natuurlijk met elkaar verbonden.

Na veel heen en weer reizen nu wonend in NL

Ik woon samen met mijn liefde Youness en onze 2 poezen Leylah en Samra. Youness is Frans met Marokkaanse roots. We hebben elkaar 4 jaar geleden ontmoet in Amsterdam. Na een tijdje heen-en- weer reizen tussen Frankrijk en Nederland zijn we gaan samenwonen in mijn appartementje van 35 m2 in het centrum van Arnhem. Heel knus en gezellig, maar met alle spullen werd dat toch een beetje te klein. Toen er een nieuwbouwhuis op ons pad kwam, hebben we dan ook geen moment getwijfeld. Met 110 m2, 2 verdiepingen, plus een grote tuin hebben we gewoon 3 keer zoveel ruimte.

wonen in een sfeervol huis

 wonen in een sfeervol huis

Wonen in een sfeervol huis!

Een eigen sfeer en smaak!

Ons huis staat met de voorkant naar een park, dus we hebben geen overburen en altijd een mooi uitzicht. Qua indeling is het niet uniek, ik denk dat de meeste nieuwbouwhuizen er zo uitzien. Het is een huurhuis met een standaard keuken en badkamer. Maar we proberen toch een heel eigen sfeer te creëren. Als mensen ons interieur zien, wil ik dat ze meteen denken: dat is Gepke’s huis!

slaapkamer styling

keuken inspo

sfeervol interieur

Creatief in een huurhuis

Omdat we huren, moeten we ons aan veel regels houden. Maar dat betekent niet dat je niet creatief kunt zijn. Zo wilde ik graag Marokkaanse zelliges (tegels) in de keuken. Ik heb aan mijn huisbaas uitgelegd wat ik wilde doen en voorbeelden gestuurd. Kennelijk vond hij het mooi, want ik kreeg toestemming. De zelliges scoorde ik via Marktplaats en samen met mijn handige ‘heit’ heb ik ze geplaatst. Ik ben heel blij met het resultaat. Het geeft zoveel meer sfeer. 

keuken inspiratie

keuken inspiratie blog

Ons interieur is een mix van verschillende stijlen

Door de verschillende achtergronden van Youness en mij, is ons interieur ook een mix. Ik ben verliefd op Marokko en zijn prachtige Riads. Die look en sfeer probeer ik zelf ook een terug te laten komen in ons huis. Dat zie je aan de gekleurde kalkverf in de hal en woonkamer. Berberkussens- en tapijten. Tajines en tamegroute-aardewerk. En het gebruik van natuurlijke materialen als rotan, zeegras en hout. Daarnaast houd ik van wit. Maar zo langzamerhand verdwijnen de witte muren, koop ik vaker accessoires in kleur en wordt het geheel iets minder ‘strak’. Dus wie weet hoe het er over een paar jaar uit ziet.

woonkamer inspiratie

wonen in een sfeervol huis

Zijn er plekjes in huis die je niet leuk vindt, of niet weet hoe je die kan stylen?

Nog niet alle plekken in huis zijn gestyled. Ik denk dat veel mensen zo’n kamer hebben die dient als opslag, of voor het drogen van de was. Dat is bij ons de zolder. Een hele grote ruimte, waar we nu eigenlijk niets mee doen. Het zou misschien mooi zijn om daar een ‘master bedroom’ van te maken, maar ik mis nog een beetje inspiratie. Dus mocht je nog ideeën hebben?  

Waar koop ik al die leuke spulletjes

Heb je even? Haha. Ik heb me voorgenomen om niet te veel prullaria meer te kopen, die na een paar maanden toch in een doos naar de kringloop belanden. Dan maar liever iets langer sparen voor duurzamere en handgemaakte items. Ik shop daarom veel bij kleinere ondernemers die Marokkaanse en Oosterse items verkopen. 

Niet alleen in mooie winkels, maar ook bij mooie mensen. Mijn laatste aankopen waren bij Studio Pure, Konouzi, Bohemian Du Maroc, LivingMaroc en Tamegroute. Maar ik ga ook graag naar de Kwantum, Ikea, H&M Home en Karwei. Oh ja, en Marktplaats niet te vergeten!

wonen in een sfeervol huis!!

wonen in een sfeervol huis!!

Een mooi Marokkans vloerkleed staat nog op mijn Wishlist

Ik ben op dit moment heel blij met hoe mijn interieur eruit ziet. Maar een groot boujaad of azilal vloerkleed uit Marokko voor in de woonkamer staat nog wel hoog op de wishlist. Daarnaast gaan we met de tuin aan de slag. Samen met mijn vader ontwerp ik een overkapping. Daarbij wil ik tropische planten. En een mooie tuintafel met stoelen. Hm, kennelijk nog genoeg te wensen. Zo blijven we altijd bezig hè?

hallway

bedroom inspo

woonkamer inspiratie

Mijn tips voor jouw

Doe geen impulsaankopen voor je interieur. Ik wacht soms wel een maand voordat ik iets koop. 9 van de 10 keer wil ik het dan toch niet meer hebben. Vind ik het wel nog steeds mooi? Dan heb ik er extra plezier van. Kijk ook eerst of je het tweedehands kunt vinden op Marktplaats. Dat vergt een beetje geduld, maar is zeker de moeite waard. Ik bewaar vaak mijn zoektermen. Dan krijg je een melding als iemand iets te koop zet.

livingroom

Ik kan nog wel een paar uurtjes doorschrijven, maar denk dat dit voor nu wel even voldoende is, haha. Heel erg bedankt voor het binnenkijken! Ik hoop dat jullie het leuk vonden, en zou het gezellig vinden als je mij volgt op Instagram.
Zie ik je daar!

Liefs,

Gepke

Wonen in een sfeervol huis!

Bedankt dat we binnen mochten kijken in jouw prachtige huis Gepke! We hebben heel veel interieur inspiratie opgedaan 🙂

Ben jij ook nieuwsgierig naar meer interieur inspiratie en foto’s van Gepke en wil je haar graag volgen?
Kijk dan online op haar Instagram account @Leylahlifestyle

Heb je genoten van deze binnenkijker ‘wonen in een sfeervol interieur’ ? Wil je meer interieur inspiratie opdoen van andere huizen en inrichtingen? Vind je het leuk om meer binnenkijkers te gaan lezen? Check dan even deze link 🙂

 

2 Reactie's
 • Solfelt
  Geplaatst op 10:14h, 24 mei Beantwoorden

  Prachtig! Ik krijg er een erg luxe gevoel van, maar ook wel een beetje Ibiza-achtige vibes. Erg sfeervol. Ik vind vooral de luxe salontafel in de woonkamer erg grappig. Leuk gedaan!

  Anne

 • Erna Smits
  Geplaatst op 12:57h, 14 mei Beantwoorden

  Wat een leuke binnenkijker Gepke, volg jou al een poosje maar toch nog nieuwe dingen gelezen.
  En ben het met je eens niet te snel overgaan tot impuls aankopen.
  Gelukkig leten we nog elke dag 😉
  Jij hebt een waar paradijs gemaakt van jullie woning, mooi en sfeervol de mix!
  Lieve groet Erna

Geef een reactie