Wonen in een voormalig klooster! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
9045
post-template-default,single,single-post,postid-9045,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Wonen in een voormalig klooster!

Wonen in een voormalig klooster!

Wonen in een voormalig klooster!

Wonen in een voormalig klooster! Wonen en werken in een voormalig klooster, dat klinkt heel tof! En dan ook nog eens verbouwen met eigen kunnen en inzicht, wat gaaf! Lees je mee?

kloosterwoning!

Wonen en werken

In dit voormalig klooster uit 1882 wonen en werken wij, een gezin van 6. Mijn man, ikzelf (Lieke) en onze 4 kids. Noxx, Noni, Koko en Kimo. De oudste is 6 en de jongste 0.

Wonen in een voormalig klooster!

Een droomhuis, ons klooster!

Enkele jaren geleden waren we net klaar met de verbouwing van ons vorige huis toen ineens mijn droomhuis te koop kwam te staan. Tegelijk waren we zakelijk toe aan een groter kantoorpand en maakten een afspraak om eens te kijken. De rest is geschiedenis en enkele maanden later tekenden we het koopcontract.

Wonen in een voormalig klooster!

Van top tot teen alles verbouwen

We hebben het van top tot teen verbouwd met als aannemer, moi. 😉 Tussendoor ook nog eens 2 baby’s gekregen, dus je kunt je voorstellen dat het een heerlijk drukke bedoeling was. Dan is het wel fijn dat we er beiden vrij relaxed in staan, dus uiteindelijk zonder al te veel stress zijn we deze periode doorgekomen.

Maar omdat we geen aannemer hadden konden we flink wat geld besparen, ook omdat ik helemaal in m’n hoofd had hoe ik het zelf wilde. Zoals de meeste verbouwingen is het ook vaak mis gegaan van extreem hoge nacalculaties tot aan de afwezigheid van enige isolatie waar dan ook (en hier en daar een muis!)

Wonen in een klooster!

Wonen in een klooster!

Wonen in een klooster!

Witte plafonds en mat zwarte accenten op de muren

Uiteindelijk is de gehele vloer eruit gehaald omdat, en daar kwamen we dus later achter, er geen vloerisolatie was. Dus het beton was direct op het zand gestort. Dus alles is nieuw geïsoleerd, nieuwe fundering en een direct ook een vloerverwarming aangelegd (we hebben namelijk een warmtepomp en zijn volledig van het gas af). Deze ruimte is volledig gestukt en de vloer is afgewerkt met een prachtige houten visgraat vloer. De authentieke zwarte schouw is in zijn geheel intact gebleven. We hebben nu gekozen voor witte plafonds en muren met wat zwarte accenten.

De zwarte muur bij de deur heb ik zelf gemaakt met stuco puro, een soort stucwerk wat met spatels in meerdere lagen moest worden aangebracht. De mooie visgraatvloer zorgt voor wat warmte in het huis. En natuurlijk een fijne grote bank als eye catcher zodat we met het hele gezin lekker kunnen relaxen.

woonkamer

woonkamer

Kloosterwoning

De basis staat!

Wel, we zijn we nog niet helemaal klaar, maar de basis is gelegd! De komende maanden komen de laatste details!

hoek wonen in een klooster

Wonen in een voormalig klooster!

Bedankt dat we binnen mochten kijken in jouw prachtige huis Lieke!  Ben jij ook nieuwsgierig naar meer interieur inspiratie en foto’s van Lieke en wil je haar graag volgen check haar Instagram account @tklooster.uden?

Wil je meer interieur inspiratie opdoen van andere huizen en inrichtingen? Vind je het leuk om meer binnenkijkers te gaan lezen? Check dan even deze link 🙂

1Reactie
  • Lieke
    Geplaatst op 22:52h, 09 augustus Beantwoorden

    Ahh super leuk!!
    Bedankt voor het posten Jelina!! 🥰🥰

Geef een reactie