Wonen in je ouderlijk huis - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
9111
post-template-default,single,single-post,postid-9111,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Wonen in je ouderlijk huis

Wonen in je ouderlijk huis

Wonen in je ouderlijk huis

Wonen in je ouderlijk huis! Eerst verbouwen en dan verhuizen! Eerst verbouwen en dan trouwen! Dit deden Simone en haar vriend! Lees je mee?!

Wonen in je ouderlijk huis

Op 28 augustus 2020 verhuisden wij naar ons nieuwe plekje! Een bekende plek voor ons, want dit betreft mijn ouderlijk huis!

Wonen in je ouderlijk huis

Niet eerst trouwen, maar verbouwen

Op 15 augustus 2020 zouden mijn vriend en ik gaan trouwen. Dat dit door het corona virus niet door kan gaan, was natuurlijk ontzettend jammer, maar dardoor konden wij begin november 2020 al wel direct gaan verbouwen! Een geluk bij een ongeluk zullen we maar zeggen haha 😉 In de tussentijd hebben we alle slaapkamers en de overloop onder handen genomen en gemoderniseerd.

Wonen in je ouderlijk huis

Verbouwen begint met aanbouwen

We begonnen met het treffen van voorbereidingen voor de aanbouw van de woning. Een voorwaarde van de koop van de woning, was dat we wel een aanbouw wilden realiseren, zodat wij onze droom om tuingericht te kunnen wonen, in vervulling konden laten gaan. In samenwerking met bouwbedrijf Wijngaarden uit Drogeham, maakten we de plannen. We hebben ontzettend veel geluk gehad met deze aannemer, omdat er heel veel ruimte was voor onze eigen wensen.

Wonen in je ouderlijk huis

Alles muren werden doorbroken

Na de eerste 4 weken was de woning omgetoverd tot een ware ruïne! Ongeveer alle muren die we konden uitbreken, zijn daadwerkelijk weggebroken en daarvoor in de plaats zijn heel wat ijzeren balken in de gevels gebracht. Een spannende klus, maar het is gelukt met de nodige hulp. De muur naar de keuken werd weggebroken, zodat de keuken, woonkamer en eetkamer uiteindelijk één geheel konden vormen. Ook werden de houten vloer en balken verwijderd om ruimte te maken voor een betonnen vloer met vloerverwarming.Wonen in je ouderlijk huis

Wonen in je ouderlijk huis

Wonen in je ouderlijk huis
oude krantenknipsel

De achtergevel bekleden met Keralit

Omdat we niet een aanbouw wilden die op een vierkante blokkendoos zou lijken, hebben we gekozen om de achtergevel van de bestaande woning ook met Keralit te gaan bekleden en om een overstek te plaatsen over de gehele achtergevel, zodat het gehele zicht vanuit de achtertuin een rustig beeld zou geven en één geheel zou vormen. De overstek is uiteindelijk afgewerkt met mooie spotverlichting.

aanbouw inspiratie

Nieuwe wand geplaatst in de bijkeuken

Op de begane grond van de woning werden de gipsen plafonds verwijderd en werd nieuwe isolatie aangebracht. De koof en het verlaagde plafond in de keuken werden getimmerd en de gipsen wanden werden allemaal geplaatst, in de voorstrijk gezet en gestukt. Omdat we de bijkeuken wilden verruimen en afsluiten van de garage, is er in de bijkeuken een doorgang weggesloopt en een nieuwe wand geplaatst.

Wonen in je ouderlijk huis

Wonen in je ouderlijk huis

Het afwerken kon beginnen

Uiteindelijk konden we naar 4 maanden beginnen aan de afwerking van de woning. Die periode stond in het teken van kitten, voorstrijken, verven en nog eens verven. Ook werd het toilet gerenoveerd en afgewerkt met een mooie betonstuc op de muur.

toilet

Er werden nieuwe vensterbanken en nieuwe binnendeuren geplaatst op de gehele benedenverdieping. De wens om een zwarte stalen tussendeur tussen de hal en woonkamer te plaatsen, kon daarmee ook doorgaan en daar waren we zo onwijs blij mee!

stalen deur

Nadat we 8 weken zonder keuken hadden gezeten en de afwas mee moesten nemen onder de douche, werd eindelijk de nieuwe keuken geplaatst! Wat een genot en geen gevoel van ́kamperen in eigen huis ́ meer.

Wonen in je ouderlijk huis

 

Visgraat vloer

Nadat de vloer ongeveer 10 weken droogtijd had gehad, kon de pvc vloer worden gelegd. We hebben gekozen voor een visgraat motief in een rustige kleur en zijn er erg blij mee!

vloer inspiratie

foto

Stijl

De hout-kleurige vloer geeft een warm en sfeervol geheel. Omdat we hebben gekozen voor een mat-zwarte keuken, is het een mooi contract geworden met de lichte wanden. Als tegenhanger van de lichte wanden, hebben we nog gekozen voor een donkere muur die vanuit de zithoek doorloopt richting de eetkamer, waardoor het de ruimtes in huis met elkaar verbindt. Qua stijl zijn we voor een combinatie gegaan van industrieel en chique, omdat we houden van stoer, maar ook van sfeer en gezelligheid. De donkere kleur is daarom veel teruggekomen in onze woning!

blog

keuken

keukenkamer
woonkamer

Inspiratie opdoen

Tussen alle bouw-werkzaamheden door, moest er natuurlijk nagedacht worden over de bouwtechnische plannen en afwerking, maar ook over de styling… en laat dat nou het allerleukste zijn! Natuurlijk gaat dat niet zonder het opdoen van inspiratie via Pinterest en Instagram. Uit de instagram pagina en blogs van Jellina heb ik veel inspiratie en tips kunnen opdoen, die ons enorm hebben geholpen! Voor mij was het maken van moodboards een uitkomst om te kunnen visualiseren hoe een ruimte er uit zou gaan zien. Wat zijn instagram en Pinterest toch prachtige middelen om je creativiteit te verruimen en wat geeft dat veel energie.

moodboard

De verhuizing

Na vele maanden hard werken, brak de grote dag aan: de verhuizing! We kijken terug op een fantastisch project en hadden dit, ondanks al het bloed, zweet en tranen, voor geen goud willen missen. We hebben een prachtige plek gekregen en kunnen nu genieten van het eindresultaat. Helaas kan dit jaar de bruiloft nog niet doorgaan, dus wie weet kunnen we beginnen aan het badkamer- of tuinproject 😉

buitenleven

verbouwen

Wonen in je ouderlijk huis

Bedankt dat we binnen mochten kijken in jouw prachtige huis Simone!  Ben jij ook nieuwsgierig naar meer interieur inspiratie en foto’s van Simone en wil je haar graag volgen check haar Instagram account @life_by_simoon!

Wil je meer interieur inspiratie opdoen van andere huizen en inrichtingen? Vind je het leuk om meer binnenkijkers te gaan lezen? Check dan even deze link 🙂

Geen reactie's

Geef een reactie