5 Tips om je tuin een make-over te geven - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
11277
post-template-default,single,single-post,postid-11277,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

5 Tips om je tuin een make-over te geven

5 Tips om je tuin een make-over te geven

5 Tips om je tuin een make-over te geven

Als het mooi weer is, brengen veel mensen hun tijd door in hun tuin. Maar ben je toe aan iets nieuws in je tuin? Een frisse make-over kan je tuin een compleet nieuwe uitstraling geven en zorgen voor extra plezier tijdens de warme dagen. Wij geven je in dit artikel 5 tips over hoe je jouw tuin een nieuwe look geeft waar je de hele zomer van kunt genieten.

Tuintrends 2023

1. Begin met een goed plan

Ten eerste is het belangrijk om een goed plan te maken, voordat je aan de slag gaat met het veranderen van je tuin. Bedenk wat je precies wilt veranderen en welke sfeer je wilt creëren in je tuin. Je kunt bijvoorbeeld een strakke en moderne uitstraling uitkiezen. Maar je kunt ook gaan voor een romantische en landelijke tuin. Maak bijvoorbeeld een moodboard met inspiratiebeelden en maak een lijstje van de benodigde materialen en planten. Zo weet je precies wat je nodig hebt en kun je gericht aan de slag.

2. Investeer in kwalitatieve tuinmeubels

Een belangrijk onderdeel van een tuinmake-over zijn de tuinmeubels. Het is verstandig om kwalitatieve meubels uit te kiezen die tegen alle weersomstandigheden kunnen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat ze comfortabel zijn om op te zitten. Ga bijvoorbeeld eens langs bij een tuinmeubelshop en vraag om advies over de verschillende mogelijkheden. Denk aan een mooie loungeset voor lange zomeravonden of een gezellige eettafel met comfortabele stoelen voor diners met je vrienden of familie.

5 Tips om je tuin een make-over te geven

3. Creëer sfeer met verlichting

Verder kan een goede verlichting je tuin een hele andere uitstraling geven. Kies bijvoorbeeld voor sfeervolle tuinverlichting die je tuin op een mooie manier verlicht en zorgt voor een gezellige sfeer. Plaats bijvoorbeeld lantaarns langs het tuinpad, hang sfeervolle lichtslingers in de bomen of kies voor grondspots die je tuin mooi uitlichten. Zo kun je ook in de avond optimaal genieten van je tuin.

5 Tips om je tuin een make-over te geven

5 Tips om je tuin een make-over te geven

4. Ga voor kleurrijke planten en bloemen

Planten en bloemen mogen niet ontbreken in je tuin. Breng kleur en leven in je tuin door te kiezen voor kleurrijke planten en bloemen. Bezoek een tuincentrum en vraag naar de verschillende opties. Zo kun je voor bloemen kiezen die verschillende hoogtes en kleuren hebben. Ook kun je vaste planten met eenjarige bloeiers combineren, zodat je een gevarieerd geheel hebt. Vergeet ook niet om te zorgen voor een goede bodembedekking, zoals boomschors of grind. Op deze manier kun je onkruid tegen gaan.

tuin inspiratie

5. Maak een gezellige zithoek

Tot slot is een gezellige zithoek cruciaal voor je tuin. Creëer een plek waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten van de buitenlucht. Plaats een comfortabele loungebank of een paar relaxte stoelen en leg zachte kussens en een warme plaid neer voor de frissere avonden. Een tuintafel mag natuurlijk ook niet ontbreken, waar je gezellig samen kunt dineren.

tuin inspiratie

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of lees mijn andere blogs op mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!

Liefs Jellina

Meer blogs,

Comfortabel en stijlvol wonen

Top tips voor een warme en uitnodigende halinrichting

Creëer creatieve customisatie in jouw huis

Geen reactie's

Geef een reactie