Beginnen met een moestuin - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
10471
post-template-default,single,single-post,postid-10471,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Beginnen met een moestuin

Beginnen met een moestuin

Beginnen met een moestuin

Beginnen met een moestuin. Een moestuin beginnen kan een leuke en bevredigende hobby zijn. Niet alleen kun je genieten van verse groenten en fruit uit je eigen tuin, maar het kan ook een manier zijn om in contact te komen met de natuur en te ontspannen na een lange dag werken. Als je geïnteresseerd bent in het starten van een moestuin, zijn er enkele dingen waar je rekening mee moet houden.

Beginnen met een moestuin

Waar ga je je moestuin plaatsen?

Ten eerste moet je beslissen waar je je moestuin wilt plaatsen. De meeste groenten hebben veel zonlicht nodig, dus zoek een plek uit in je tuin die minstens zes uur per dag zon krijgt. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is, anders kunnen de wortels gaan rotten. Ik heb een plek gekozen die de hele dag zon heeft. En hier stond al een schuurtje. Het schuurtje biedt niet alleen een handige plek om mijn tuingereedschap in op te bergen, maar het kan ook een beschutte plek zijn om zaailingen te laten groeien voordat ik ze buiten in de volle grond zet. Ik heb er ook een paar planken en rekken geinstalleerd om een mini-kas te creëren. Mijn courgette planten, tomaten en komkommerplanten staan daar nu eerst in. In april is het daar buiten nog te koud voor.

Beginnen met een moestuin

garden

garden inspiration

TIP: als je nog geen tuingereedschap hebt, zijn een aantal basisgereedschappen om mee te beginnen. Een schop, hark, tuinslang, gieter en snoeischaar. Afhankelijk van de grootte van je moestuin en de soorten planten die je gaat kweken, kun je later meer gespecialiseerde gereedschappen kopen.

Tuinaarde

Een ander belangrijk aspect van het starten van een moestuin is het kiezen van de juiste grond. Tuinaarde kan duur zijn, maar het is belangrijk om te investeren in goede grond om ervoor te zorgen dat je planten de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben om te groeien. Overweeg ook om compost toe te voegen om de grond te verrijken.

fruitbomen

Wat voor borders ga je maken?

Als je eenmaal een geschikte locatie en grond hebt gevonden, moet je nadenken over de grootte en vorm van je moestuin. Het is het beste om borders te maken om de moestuin te scheiden van de rest van je tuin. Dit helpt om de groei van onkruid te verminderen en maakt het ook gemakkelijker om de tuin te onderhouden. Het maken van je eigen borders kan goedkoper zijn dan het kopen van kant-en-klare bakken en het stelt je in staat om de grootte en vorm van de bakken aan te passen aan jouw specifieke behoeften.

Beginnen met een moestuin

moestuin

moestuin

Voor mijn eigen moestuin heb ik drie bakken gemaakt, twee kleine en een grote. Hierdoor kon ik mijn planten op een overzichtelijke manier indelen. Het zorgde voor voldoende ruimte om verschillende soorten groenten en fruit te planten. Je kunt ook overwegen om verticaal te tuinieren, door bijvoorbeeld klimplanten te gebruiken om ruimte te besparen en de opbrengst te verhogen. Het staat ook erg leuk en sfeervol om een mooi rek in je moestuin te zetten, daar groeien de planten mooi overheen.

Het kost veel tijd, maar je bent lekker gezond bezig en buiten

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat het onderhouden van een moestuin tijd en aandacht vereist. Je moet regelmatig water geven, onkruid verwijderen en de planten bemesten. Maar als je het goed doet, kan het opzetten en onderhouden van een moestuin een lonende en gezonde activiteit zijn.

Groet Jellina

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of lees mijn andere blogs op mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!  

Meer blogs:

BLOG: Beregening voor je gazon 

Geen reactie's

Geef een reactie