Beregening voor je gazon - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
10436
page-template-default,page,page-id-10436,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Beregening voor je gazon

Beregening voor je gazon

Beregening voor je gazon. In Januari hebben wij een nieuw huis gekocht en ons huis heeft een hele grote tuin. Als we in de winter en de herfst zitten valt er altijd genoeg regen in Nederland. Maar in de lente en de zomer komen er ook genoeg periodes voor dat er veel droogte is. Hierdoor wordt het gras minder groen of zelfs geel. Het gras moeten we dan voorzien van extra water. Kortom, het beregenen van je gazon is van groot belang wanneer je het gras gezond en mooi groen wilt houden.

Beregeningspomp voor je gazon

Voldoende water

We kunnen niet plannen wanneer het gaat regenen, daarom willen we graag ons gazon regelmatig kunnen beregenen. Als het gras uitdroogt en je ziet kale plekken dan zijn we eigenlijk al te laat. Door te beregenen voorkom je dat je gras geel wordt, de wortels droog worden en er begint onkruid te groeien.

Beregeningspomp voor je gazon

Sinds kort hebben wij een beregeningspomp van waterpompshop.nl in de tuin. Dit is voor ons echt een ideale uitkomst met onze tuin. We zijn onwijs goed geadviseerd door waterpompshop.nl welke beregeningspomp bij ons het beste zou passen in onze tuin. Er werd onder andere gevraagd naar het aantal m2, met hoeveel sproeiers we willen gaan sproeien en of we hem onder een overkapping kunnen plaatsen zodat de pomp droog kan staan.

Een beregeningspomp is een waterpomp waarmee wij water kunnen ophalen uit een bron, kanaal, meer of sloot. Deze pomp creëert een hoge druk om onze hele tuin mee te besproeien. Een beregeningspomp bestaat uit pompwaaiers die er voor zorgen dat het water onder bepaalde druk uit de pomp wordt geperst.

Beregeningspomp

Beregeningspomp

Ecologisch verantwoord

Door het gebruik van water bij ons uit het kanaal zijn wij ecologisch bezig, dat is belangrijk. Het kanaal water zorgt voor een gezonde manier van het bewateren van onze tuin. Regenwater is goed voor onze planten en laten geen witte kalkkringen achter. Een beregeningspomp zorgt niet alleen voor het gebruiken van regenwater, ook zorgt het voor extra druk. De pomp zorgt voor heel veel kracht dat het verzamelende water uit het kanaal.

PS: Met veel droge periodes kunnen de waterschappen een sproei verbod instellen, Als er een sproei verbod in Nederland van kracht is dan mag je de pomp niet gaan gebruiken.

Beregeningspomp voor je gazon

Hoe lang moet je sproeien

Het type grondsoort in je tuin heeft consequenties voor de flora and fauna in de tuin. Belangrijk is dus om te weten wat voor een grondsoort er i jouw tuin ligt. De meest voorkomende grondsoorten in Nederland zijn; zand, klei, leem of veen. Onze ondergrond in de tuin is kleigrond. Kijk daar goed na welke ondergrond jouw tuin heeft. De klei houdt het vocht vast en dan hoef je minder lang te sproeien dan zandgrond. In zand zakt water snel weg en dat moet je langer sproeien. De beste tijden om je tuin water te geven, is als de zon laag staat.  In de vroege ochtend of aan het begin van de avond.

Waterpompshop

Met de beregeningspomp van de waterpompshop.nl is het mogelijk om meerdere sproeiers tegelijkertijd aan het werk te zetten. Ik kan op deze pomp meerdere stukken in mijn tuin op hetzelfde moment besproeien. Waterpompshop.nl heeft ons geadviseerd om een DAB waterpomp te installeren. De DAB waterpompen kenmerken zich hierin en zijn uniek vanwege de hoge kwaliteitsnormen. De pomp werkt op elektriciteit en start zodra ik de stekker in het stopcontact steekt. En als ik de stekker er weer uit haalt, stopt hij automatisch.

beregeningspomp

Installeren kan je zelf

Als je handig bent kan je hem best zelf installeren. Je moet er wel even tijd voor moet nemen maar dan heb je ook wat. Alles wat je wilt weten over het installatieproces vind je heel duidelijk op de website. Er zijn goede handleidingen beschikbaar,. En stel als je dan nog vragen hebt dat staat het team van de waterpompshop.nl ook zeker voor je klaar. Je kan hun om advies vragen en dan nemen ze echt de tijd voor je. Vragen over accessoires die je nodig bent bij je pomp, of als je ook graag advies wilt welke pomp het beste bij jouw tuin past, ze staan voor je klaar.

waterpompshop

waterpompshop

Op naar de zomer

Omdat je een goede beregeningspomp willen aanschaffen is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten bij het kopen van zo een pomp. Ik hoop dat ik je met mijn blog goed heb geïnformeerd een heb mogen inspireren. Wij zijn helemaal klaar voor de lente en de zomer. Onze pomp is geïnstalleerd en werkt heel goed. Alle informatie vindt je op waterpompshop.nl.

Groet Jellina

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of lees mijn andere blogs op mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!  

Meer blogs:

BLOG: Verkopen, verhuizen, verbouwen?

BLOG: Tips om je kleine huis groter te doen lijken