Verkopen, verhuizen, verbouwen? - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
10340
post-template-default,single,single-post,postid-10340,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Verkopen, verhuizen, verbouwen?

Verkopen, verhuizen, verbouwen?

Verkopen, verhuizen, verbouwen?

Verkopen, verhuizen, verbouwen? Een jaar gaat snel, super snel! Nu ik dit schrijf is het maart 2023. Vorig jaar rond deze tijd hebben we onze prachtige monumentale woonboerderij uit 1770 verkocht. Onze prachtige woonboerderij, waar we met veel plezier uren aan hebben geklust, heerlijk hebben gewoond en onze kinderen de meest prachtige speelmomenten hebben beleefd. Nee, deze beslissing was geen opvlieging maar een weloverwogen keuze. Lees je mee?

Verkopen, verhuizen, verbouwen?

Verkopen

BIG NEWS 💥 WE SOLD OUR HOUSE 🙌 Jaaaaaa, jullie lezen het goed! We hebben ons huis verkocht! Dit was het bericht wat ik op mijn Instagram account deelde op 31 december 2022. Wij gingen een bijzonder nieuw jaar tegemoet! Het jaar 2022 bestond voor ons uit ons huis verkopen, en heel veel nieuwe plannen maken zodra ons huis verkocht was. De droom om meer te gaan reizen 🌎 uit te werken en werkelijkheid maken 🙌  Het was een bijzonder jaar, en ook 2023 wordt een mooi jaar, me veel plannen en nieuwe uitdagingen💥  WE CAN’T WAIT! Ons motto voor 2023 is: niet dromen maar doen! Maak je dromen werkelijkheid 💕

New Project

Het bericht wat ik in Januari 2023 deelde was:

NEW PROJECT! 💚 Eindelijk kan ik het met jullie delen…. Wij hebben in november een huis gekocht op een waanzinnige plek 🙌 Midden in de natuur, onwijs veel groen om ons heen, bomen, planten, vogels, kikkers, paddenstoelen en aan het water🙏🏻 Vanaf 25 Januari krijgen wij de sleutel van dit mooie ‘woudhûske’ met rieten dak 😍 en een droomtuin!

Dit huis is met goed geluk op ons pad gekomen. Het stond niet te koop maar het wist ons toch te vinden 💥 We gaan naar een veel kleiner huis met een veel grotere tuin! Het buitenleven komt ons hier tegemoet en daar kijken we onwijs naar uit 🙌 En we hebben kippen 🐓 💥en misschien binnenkort eendjes!

Dit is ons nieuwe ‘project’ en we zouden het super tof vinden als jullie ons op dit avonduur gaan volgen! Eind Januari krijgen we sleutel. Daarna kijken we hoe we de planning gaan doen ook ten aanzien van ‘hoeveel we willen en moeten verbouwen’. Deze woning energiezuinig maken is heel interessant en bij ons huis eigen groente en fruit verbouwen zien we ook zeker zitten. Ga je ons nieuwe project en de reis ook volgen? Op een bijzonder 2023 waar dromen mogen uitkomen!

Verkopen, verhuizen, verbouwen?

Reizen

Er zaten wel negen maanden tussen het verkopen van ons huis en het kopen van ons nieuwe huis. Door meerdere redenen en beslissingen hebben we ons huis verkocht. De verkoop ging heel snel en ons huis is verkocht aan een prachtig jong gezin met twee kinderen. Na de verkoop zouden we op wereldreis. We wilden in januari 2023 vertrekken en nog geen ander huis kopen. Tot november kregen we de tijd om in ons huis te blijven wonen zodat we alle tijd kregen om onze reis te plannen.

Jan en ik hebben veel gereisd en zijn in vele landen geweest, dit was altijd geweldig en we willen onze kinderen ook zeker deze ervaringen en avonturen meegeven. We zijn in 2019 met Déjan en Melin al naar Thailand geweest en dat was een fantastische ervaring voor ons gezin.

Verkopen, verhuizen, verbouwen?

Verkopen, verhuizen, verbouwen?

Verhuizen

Zoals ik al in mijn post deelde hebben we toch een nieuw huis gekocht. Dit huis is door geluk op ons pad gekomen. Het stond dus niet te koop maar het wist ons toch te vinden 💥 We zouden eigenlijk geen huis kopen, maar onverwachtse dingen komen soms op je pad en dan kun je niet anders dan er voor gaan! Doordat we ons huis al hadden verkocht konden we snel schakelen en was dit huis voor ons een mogelijkheid om te kopen, het voelt echt als geluk. Ons nieuwe huis is echt een prachtig huis op een prachtige plek.

We zijn eind januari verhuist naar dit veel kleinere huis midden in de natuur maar met een veel grotere tuin! Dit huis gaat ons veel vrijheid geven. Door de verkoop van ons huis en het kopen van dit huis hebben we de mogelijkheid om veel meer ‘thuis’ samen te zijn en meer tijd samen met onze kinderen te hebben. Jan heeft vanaf augustus 2022 ontslag genomen. Hij kan zich nu ook volledig richten op ons nieuwe huis en de tuin een heeft alle tijd voor de kinderen (sport, school, enz).

Wereldreis?

En jullie wereldreis dan?? Onze reis stellen we even uit, maar laten we zeker niet varen. We gaan deze plek, ons nieuwe huis eerst eigen maken. Als we hier een basis hebben gelegd dan gaan we kijken wanneer we op reis gaan. De droom van het ‘meer willen gaan reizen’ hebben we uitgesproken en binnenkort zullen we daar ook zeker een mooie invulling aan gaan geven. De wereld is prachtig, de natuur, de dieren en de vrijheiddie je tijdens het riem ervaart. Hier willen we als gezin zeker meer van gaan genieten!

Buitenleven

Nu we dit huis hebben gekocht met een grote tuin kunnen we veel meer buiten zijn. We willen heel graag het buitenleven ervaren. Genieten van de natuur, genieten van onze nieuwe tuin, we kunnen niet stil zitten maar met deze tuin zijn we lekker veel buiten en we moeten qua onderhoudt veel tijd hierin steken. Zoals we het hiervoor altijd binnen aan het klussen waren hopen we dat nu buiten te kunnen doen 🍀 We gaan ons verdiepen in een moestuin en een kas zodat we onze eigen groentes en fruit kunnen verbouwen.  De kippen leggen al eieren en de eendjes zijn er inmiddels ook en genieten ook al volop van onze tuin.

garden

Verkopen, verhuizen, verbouwen?

Melin Detmar

Verbouwen

Ondanks dat we dachten dat we niet heel veel zouden verbouwen in het huis hebben we de vloer er al uit. De keuken is al gesloopt en de wanden zijn er ook al uit. We hebben zelfs overal al dubbel glas gekregen in de woning en we zijn al druk bezig in de tuin. Als jullie ons volgen via Instagram @jellinadetmar dan ben je helemaal op de hoogte van onze plannen . Hier deel ik nog steeds elke dag onze verbouwing en onze werkzaamheden in de tuin. Over al onze enthousiaste plannen schrijf ik een nieuwe blog.

huis renoveren

Verkopen, verhuizen, verbouwen?

Er valt weer zoveel te delen en te vertellen. Je kan ons avontuur volgen op Instagram en blijf vooral mijn website in de gaten houden. Ik ga weer leuke blogs delen over al onze verbouwingen en tuinplannen. Op naar een jaar vol nieuwe ontwikkelingen en nieuwe uitdagingen.

Liefs Jellina

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of lees mijn andere blogs op mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!  

Meer blogs:

BLOG: Tips om je kleine huis groter te doen lijken

BLOG: Waarom de onderhoudsarme garagedeur zo populair is …

BLOG: Overweegt U Een Openslaande Garagedeur? Hier Moet U Rekening Mee Houden!

1Reactie
  • Jeanet
    Geplaatst op 14:02h, 24 maart Beantwoorden

    wens jullie veel geluk met al deze prachtige plannen…liefs, Jeanet

Geef een reactie