Binnenkijken bij Marieke - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
2666
post-template-default,single,single-post,postid-2666,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Binnenkijken bij Marieke

Binnenkijken bij Marieke

Binnenkijken bij Marieke

Vandaag mogen we BINNENKIJKEN bij Marieke! Marieke een self-confessed interieur junkie. Verhuisd van Australie naar NL. Lees je mee?

Van Australie naar Nederland

Ik ben Marieke en een self-confessed interieur junkie. Wij zijn een paar jaar geleden van Australië naar Nederland verhuisd nadat ik bijna 20 jaar was weggeweest. Ik heb mijn baan in de farmaceutische industrie in Sydney opgezegd en werk nu freelance van huis als internationaal project management consultant in medisch onderzoek naar herseninfarcten.
Ondertussen koop en renoveer ik graag huizen, waaronder ons eigen huis waar we nu sinds een paar maanden wonen. Ook geef ik interieur advies, voornamelijk op het gebied van stylen op budget, renovatie en praktisch wonen. Ik heb een interior design diploma van het Interior Design Institute (IDI). Ik woon samen met mijn Australische man en mijn zoon (11) en dochter (6).

Binnenkijken bij Marieke

We wonen in hartje Haarlem

Wij wonen in hartje Haarlem, in een herenhuis aan de gracht. Het is een prachtig karakteristiek huis met 6 slaapkamers en 2 badkamers, gebouwd omstreeks 1890 vol met historische elementen. Toen we in Nederland kwamen wonen, huurden we tijdelijk een huis. We werden zo verliefd op Haarlem zodat we besloten hebben ons eigen huis te kopen.

Vanaf het moment dat we binnenliepen vielen we meteen op de prachtige hoge ornamentele plafonds en de historische elementen die bewaard gebleven waren. De originele suite deuren, de trapleuning die over drie verdiepingen volledig intact was, het glas in lood overal, de grote ramen, het gevoel van ruimte. In de woorden van mijn man: ‘this feels grand!’. De keuken was erg klein en we besloten dan ook meteen een flinke aanbouw te realiseren voor een echte woonkeuken. Naar mijn mening is het onmogelijk een aanbouw te matchen bij een historisch huis, en met mijn voorliefde voor de industriële stijl besloot ik al snel een moderne industriële aanbouw te ontwerpen die mooi afstak tegen het traditionele herenhuis. Het mocht vooral niet als een ‘serre’ aandoen, maar het moest echt een leefruimte zijn met een ‘wow’ factor.

Binnenkijken bij Marieke

Ik volg geen trends, ik doe waar ik mij goed bij voel

Mijn woonstijl beschrijven vind ik zo lastig! Ik volg geen trends en doe waar ik me fijn bij voel. Wel vind ik het belangrijk dat je een plan hebt, een beeld van een gevoel wat je in je huis wilt creëren en je daar aan houdt. Dat je niet zomaar alles bij elkaar haalt wat leuk is, want dan wordt het een circustent. Als ik dan toch mezelf een labeltje moet geven dan zou het zijn: industrial chic vintage. Ik houd van items met een verhaal.

Genoeg inspiratie om mij heen, uit reizen, vrienden, familie en Instagram

Mijn inspiratie komt van reizen, pinterest, instagram en de wereld om mij heen! Ik heb het geluk vrienden over de hele wereld te hebben, ieder met een eigen cultuur en stijl. Dus je kunt van alles wat mee pikken. Houd van individuele stijl, aparte winkeltjes of markt kraampjes of simpelweg marktplaats ‘afstruinen’. Ik neem foto’s van alles wat me inspireert en heb zo altijd ideetjes stand-by voor in huis of een volgend renovatie project.

  Binnenkijken bij Marieke

Favo momentje van de dag is dat half uurtje me-time

Mijn favoriete plek in huis is de woonkeuken. Ik houd van een keuken waarin je kunt leven, entertainen, gezellig koken en eten – alle belangrijke zaken worden besproken rondom het keukeneiland! Ik houd van de 4m hoogte met de enorme piramidevormige lichtstraat en de natuurlijke lichtinval. De combinatie van het stoere staal, beton, met het klassieke marmer en warm eikenhout. De zithoek met de bakstenen muur is een echte blikvanger en één van mijn favoriete momentjes van de dag is dat half uurtje me-time op mijn blauwe bank in de zon met een drankje, net voordat de kinderen thuiskomen van school.

Een prachtig huis maar onze tuin is meer een werkplaats

De woonkamer aan de voorkant van het huis! Het is een prachtige ruimte met mooie plafonds, vintage suite deuren, een openhaard, hoge ramen met glas en lood en houten vouwluiken. Dus alle ingrediënten voor een super woonkamer.
Maar zoals bij de meesten na een enorme verbouwing is het spaarpotje leeg en we hebben nog de ‘oude’ banken van ons vorige huis die er eigenlijk niet passen en die ik maar niet goed weet te stylen.

Het liefst had ik een enorme blikvanger van een bank die de ruimte nog meer laat sprankelen. Kunstwerken ben ik ook nog niet over uit en die TV? Tja, die staat natuurlijk altijd lelijk maar kunnen we stiekem toch niet zonder. Dus dat is nog work-in-progress. En de tuin, nog een volledige ramp na de verbouwing toen de bouwvakkers het als werkplaats gebruikten. Moet ik ook nog een plan voor verzinnen! Komt tijd komt raad hoop ik dan maar. Over het algemeen mag ik niet klagen met mijn prachtige huis.

Leuke spulletjes zijn overal te koop

Ik heb geen vaste adresjes, loop vaak ergens tegen aan. Homestock in Haarlem vind ik helemaal top en is maar 300m van mijn huis. Erg gevaarlijk voor mijn portemonnee. Ik ga ook graag naar Loods 5 en dan het liefst de garage, lekker snuffelen tussen de outlet spulletjes. Op marktplaats, of bij de kringloop vind je ook de meest prachtige dingen! En dan online he… met de meest handige openingstijden. Ik houd van webshops met unieke spulletjes, meestal kom ik die op instagram tegen.

 

Binnenkijken bij Marieke

Love vintage items

Mijn laatste aankoop is een vintage werkbankje van ergens begin vorige eeuw. Ik vind hem prachtig en hij staat overal heel mooi. Echt klassieke vintage items zijn net als een spijkerbroek, past bij alles. Toen ging ik bij mijn moeder thuis snuffelen en vond ik mijn oude hout met rotan stoeltje. Zo leuk! Even opgefrist met een verfje en voila – een blikvanger. Net zoals de vintage leren bokshandschoenen van mijn schoonvader die mijn man al jaaaaaaren voor me verstopt had en dat pas realiseerde toen ik bij zo’n zelfde soort (heel duur) paar stond te kwijlen op de antiek markt. Wat plantjes erbij, wat zachte structuren en voilà, bij elkaar staat dit zo leuk! Ik houd van het combineren van vintage items in een modern interieur.

Binnenkijken bij Marieke

Mijn tip voor jullie

Mijn advies is maak een plan en houd je eraan. Doe wat je gelukkig maakt. Tuurlijk maak je onderweg aanpassingen maar geloof in je eigen visie. Het is zo makkelijk afgeleid te raken door het ruime aanbod, meningen van anderen en onzekerheid, maar je moet ervoor waken dat het geen bij elkaar geraapt zootje wordt. Een praktische tip: speel met laagjes van verschillende texturen! En voeg een plantje toe…

Bedankt dat we binnen mochten kijken in jouw prachtige huis Marieke!

Ben jij ook nieuwsgierig naar meer interieurfoto’s van Marieke en wil je haar graag volgen?
Kijk dan online op haar instagram account @whisperingbold .

Meer inspiratie online

Heb je genoten van deze binnenkijker? Wil je meer interieur inspiratie opdoen van andere huizen en inrichtingen? Vind je het leuk om meer blogs te lezen? Check dan even deze link 🙂  of lees je deze binnenkijkers  online?

Binnenkijken in een prachtig jaren dertig huis!

Wonen In Een Vrijstaande Pyramide Woning!

9 Reactie's
 • Ilona Goos
  Geplaatst op 08:50h, 13 april Beantwoorden

  Wat een leuk verhaal om te lezen. Volg haar ook al een tijdje. 1 van mijn favoriete accounts.

 • Finette
  Geplaatst op 21:14h, 05 september Beantwoorden

  Leuke binnenkijker! Ik kende Marieke nog niet, maar ga haar zeker en graaag volgen. X Finette @fienhome

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 11:39h, 17 september Beantwoorden

   Hi Finette,
   Zo leuk dat je ook enthousiast bent geworden, dankjewel!
   Liefs Jellina

 • Ruth baan
  Geplaatst op 13:52h, 05 september Beantwoorden

  Wat een super mooi verhaal. Ik ben ontzettend trots op mijn nichtje

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 11:39h, 17 september Beantwoorden

   Hi Ruth,
   Ja echt prachtig, zo leuk om te lezen vond ik ooK!
   Leuk dat je een kijkje hebt genomen, dankjewel!
   Liefs Jellina

 • Linda (Deense zomer)
  Geplaatst op 12:33h, 05 september Beantwoorden

  Fijne binnenkijker. Leuk om te lezen!

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 11:40h, 17 september Beantwoorden

   Hi Linda,
   Super leuk dat je haar ‘ binnenkijker’ hebt gelezen, dankjewel!
   Liefs Jellina

 • Andrea de Groot
  Geplaatst op 07:54h, 05 september Beantwoorden

  Wat een fijn verhaal om te lezen!! Was gelijk verliefd op het huis van Marieke! 🖤 Groetjes Andrea

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 11:41h, 17 september Beantwoorden

   Hi Andrea,
   Ja ik ook echt allemaal prachtige!
   Zo leuk dat je haar binnenkijker hebt gelezen, dankjewel!
   Liefs Jellina

Geef een reactie