Wonen in een vrijstaande pyramide woning - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
911
post-template-default,single,single-post,postid-911,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Wonen in een vrijstaande pyramide woning

Wonen in een vrijstaande pyramide woning

Wonen in een vrijstaande pyramide woning

Wonen in een vrijstaande pyramide woning. Vandaag mogen wij binnenkijken in Friesland bij Linda! Linda is 41 jaar en opgegroeid in een rijtjeswoning in Leeuwarden. Op haar 18e vloog ze uit naar het westen van het land en op haar 20ste vloog ze weer terug naar Friesland ‘Leeuwarden’.

Wonen in een vrijstaande pyramide woning

De man van mijn dromen

Ik heb altijd gezegd dat ik nooit in een dorp wilde wonen totdat ik mijn superman tegenkwam. In 2006 kochten wij samen ons eerste huis. Een gedateerde vrijstaande pyramide woning in Ryptsjerk, een dorp vlakbij de stad Leeuwarden.

Ik woon samen met mijn ‘man’ Bertus (geregistreerd partnerschap) en twee dochters in Hurdegaryp. Onze oudste dochter Lara is 7 jaar en gaat in het dorp naar de basisschool. Onze jongste dochter Yfke is 1 jaar en gaat in hetzelfde gebouw naar school en twee dagen in de week naar de kinderopvang. Dat is ook een van de redenen waarom we hier nu wonen. Hurdegaryp is van alle gemakken voorzien. Op het moment dat je kinderen krijgt worden dat soort zaken belangrijker vind ik!

Vrijstaand jaren ’70 woning

Afgelopen juli kochten we een ander huis, een vrijstaande jaren ’70 woning in het dorp Hurdegaryp. In eerste instantie zag ik niet zoveel in dit huis, dit huis was heel erg gedateerd. Maar we hebben het in korte tijd prachtig verbouwd tot wat het nu al geworden is en al deze vorderingen van die verbouwing deel ik op mijn instagram account @deense_zomer !

 

Wonen in een vrijstaande pyramide woning

Wat ons huis zo bijzonder maakt

Ik vind het fijn dat wij in dit huis al onze woonwensen kunnen realiseren. Dat voelt als een enorme luxe en maakt het ook zo bijzonder, het voelt echt als een thuis! Bijzonder mooi is dat ons huis op een mooie locatie gelegen is. Het staat in een rij van drie soortgelijke huizen centraal in ons dorp, zodat wij veel voorzieningen op loopafstand hebben.

Veranderingen in de woning

De keuken was te klein en er waren weinig mogelijkheden om hier voldoende werkruimte te creëren. We hebben weken lang getekend, gepuzzeld, moodboards gemaakt en Pinterest plat gepind totdat er een moment kwam dat we knopen moesten doorhakken. Toen de mogelijkheid op tafel kwam om een uitbouw te gaan plaatsen is alles naar eigen ontwerp aangepakt en verbouwt. De verbouwing is zeker nog niet klaar, ook buiten staan ons nog vele klussen te wachten maar die bewaren we voor het voorjaar.

Woonstijl in de woonkamer en de slaapkamers

De lezers die mij op Instagram volgen herkennen mijn woonsmaak onmiddellijk. Ik houd namelijk enorm van de stijl Midcentury-modern, van Deens design gaat mijn hart sneller kloppen. Deze stijl vind je vooral terug op de benedenverdieping van ons huis. Daarnaast houd ik ook van de lichte Scandinavische stijl, maar dan wel aangevuld met een sterke kleur om er eigenheid aan te geven. Dit vind je terug op de eerste verdieping in onze slaapkamers.

 

Wonen in een vrijstaande pyramide woning

Inspiratie

Voor dit huis heb ik mijn wooninspiratie vooral van Pinterest gehaald en uit woonbladen. Ik zit natuurlijk ook veel op Instagram, maar daar komt nog weinig Midcentury-modern voorbij. Ik zie op instagram natuurlijk wel heel veel andere eigen stijlen wat me ook zeker inspireert.

Mijn favoriete plek in huis

Het vaakst ben ik te vinden in de keuken en aan de eettafel, dat zijn op dit moment mijn favo plekken in huis. Onze keuken is echt een droomkeuken geworden en aan de ovalen eettafel zit het zo gezellig, als gezin zitten we hier ook vaak. Zodra we een werkende haard hebben, denk ik dat ik ook veel in de woonkamer te vinden zal zijn.

Minder leuke plekjes in het huis, of plekjes die lastig zijn om te stylen

De tweede verdieping is tijdens de verbouwing nog onaangeroerd gebleven. Daar is het op dit moment nog een enorme zooi, maar… het is een verdieping met veel potentie! Op termijn wil ik daar graag een loft-achtige ruimte creëren met een badkamer.
Onze meiden kunnen daar in de toekomst dan bijvoorbeeld tijdens hun studie gebruik van maken of het doet dienst als logeerruimte.

Wonen in een vrijstaande pyramide woning  Wonen in een vrijstaande pyramide woning

Te gekke interieurwinkels

Het liefste shop ik bij kleinere webwinkels die ik van instagram ken. De gedachte van een vreugdedansje achter iedere bestelling maakt me blij. En als de bestelling dan arriveert, maak ik een zelfde vreugdedansje door de wijze waarop het verpakt is en de altijd lieve en leuke handgeschreven kaartjes die erbij zitten. Daarnaast winkel ik natuurlijk heel graag in Denemarken, de eerst volgende vakantie staat daar alweer gepland. Ik bezoek dan meestal ook een aantal genbrugs (kringloopwinkels) en ook aan retro en designwinkels kan ik niet voorbij lopen. Kortom i love shopping!

Wat is je laats gekochte interieur item

Het laatste wat ik heb gekocht is een tafelradio van het Deense merk Scansonic met een ombouw in de kleur walnoot, hierdoor kon de bouwradio eindelijk de woonkamer uit.

Een goede tip of advies die jij iedereen wilt meegeven

Volg je hart en kies je eigen stijl. Investeer in een aantal goede basisstukken en durf te kleuren!

Wonen in een vrijstaande pyramide woning

Bedankt dat we binnen mochten kijken in jouw prachtige huis Linda! We hebben heel veel interieur inspiratie opgedaan 🙂

Ben jij ook nieuwsgierig naar meer interieur inspiratie en foto’s van Linda en wil je haar graag volgen? Kijk dan online op haar Instagram account @deense_zomer.

Wonen in een vrijstaande pyramide woning

Heb je genoten van deze binnenkijker? Wil je meer interieur inspiratie opdoen van andere huizen en inrichtingen? Vind je het leuk om meer binnenkijkers te gaan lezen? Check dan even deze link 🙂

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!

Heb je deze leuke blogs al gelezen?

8 Reactie's
 • Binnenkijken bij Marieke - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
  Geplaatst op 22:02h, 16 februari Beantwoorden

  […] Wonen In Een Vrijstaande Pyramide Woning! […]

 • Kim
  Geplaatst op 11:23h, 03 augustus Beantwoorden

  Super mooi huis! Leuk om te zien dat deze vrij generieke smaak toch zo persoonlijk wordt. Bedankt voor het delen.

 • Nannett stijlmijnplek
  Geplaatst op 20:46h, 10 december Beantwoorden

  Wat een mooie binnenkijker! En die stijl zie je inderdaad niet veel. Daarom extra mooi!

 • Daantje
  Geplaatst op 12:07h, 09 december Beantwoorden

  Wat leuk om te lezen! Prachtige woning en een heel toffe smaak! Ook ik volg je met veel plezier!

 • Kuss&hoes - Linda Bruinsma
  Geplaatst op 09:20h, 09 december Beantwoorden

  Wat leuk om te lezen en de prachtige foto’s te zien! Linda heeft een heel eigen, herkenbare stijl. Daarom volg ik haar met veel plezier!

  • Linda
   Geplaatst op 22:09h, 09 december Beantwoorden

   Wat mooi om te lezen Linda! Lief dat je een bericht achter hebt gelaten!

 • Plinka.life
  Geplaatst op 08:06h, 08 december Beantwoorden

  Prachtig blog.
  Prachtig huis.
  Prachtig mens.

  • Linda
   Geplaatst op 20:59h, 08 december Beantwoorden

   Te lief Ilonka! Dankjewel! 😘

Geef een reactie