Maak een lichtplan!  - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
8784
post-template-default,single,single-post,postid-8784,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Maak een lichtplan! 

Maak een lichtplan! 

Maak een lichtplan!

Maak een lichtplan! Ga je verhuizen, verbouwen of laat je een huis bouwen? Maak een lichtplan voor je huis of voor je nieuwe ruimte! Verlichting is ontzettend bepalend voor je hele interieur. Het is niet alleen functioneel, maar is ook bepalend voor de sfeer. Daarom moet je goed kijken naar wat welke ruimte nodig heeft.

lichtplan

Waar begin je mee?

Als eerste maak je een schets van je woning of ruimte en daarna teken je waar alle stroompunten zitten of in het geval van een nieuwbouwhuis, waar alle stroompunten moeten komen. Vervolgens bepaal je waar je je basisverlichting wilt hebben en kies je de plekken voor decoratieve verlichting. Heb je hier een goed overzicht van dan ben je toe aan het leukste punt! Het uitzoeken van de lampen! Bij de Bijenkorf hebben ze een ontzettend groot assortiment verlichting. 

Plafondlampen

Plafondlampen geven meestal de meeste verlichting in je huis. Toch zijn de lampen erg verschillend en bepalend voor een ruimte. Ga je voor modern, minimalistisch of juist grote eyecatchers? Ik ga een paar ruimtes en stijlen bij langs. Zo is de trend van 2021 de stijl Japandi. Dit is een combinatie van de Japanse stijl en de Scandinavische stijl. Je ziet hier veel organische vormen, neutrale kleuren, aarde tinten, licht hout, rotan en bamboe. De lampen die hier heel goed bij passen zijn bijvoorbeeld: De Forestier Bamboo hanglamp of de HKliving Wicker hanglamp

Hele mooie lampen voor boven je eettafel of voor in een hoek zoals de foto van de HKliving hanglamp. Ook passen deze lampen goed in een bohemian stijl. Hou je meer van een stoere rauwe uitstraling en is jouw stijl vooral industrieel, dan passen deze lampen daar heel goed bij. De Muuto Grain hanglamp of de Normann Copenhagen Bell hanglamp

Deze lampen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar dus passen ook heel goed in andere stijlen. Plafondlampen zijn natuurlijk niet alleen maar hanglampen. In het midden van je woonkamer, je hal of wc kies je natuurlijk eerder voor een plafondlamp. Ook hierin is veel keuze. Een klassiek voorbeeld van een plafondlamp met een minimalistische uitstraling is natuurlijk de: Ifö Electric

Wandlampen

Wandlampen zorgen voor gezellig licht en zijn dus vaak de decoratieve lampen. Ook bij wandlampen kijk je vooral naar de sfeer die je wilt creëren, de hoogte waar ze tegen de muur komen en het doel van de lamp. Zorg dat de lamp niet in je ogen kan schijnen door hem op een goede hoogte te hangen. Zo heb je downlighters die naar beneden schijnen, handig als je vaak een boek leest ’s avonds, en uplighters die naar boven schijnen. Deze lamp is daar een combinatie van en heeft het allebei: Lucide Xio wandlamp.  

Wat ik een hele leuke collectie vind zijn de Seletti neon art wandlampen! Met verschillende letters kun je zo een prachtig licht en een tekst maken op de muur. Ook de dieren lampen van Seletti zijn al jaren favoriet in ieders interieur! De raven en apen zien we regelmatig voorbijkomen in woonprogramma’s en passen in elk interieur!  

Maak een lichtplan

Maak een lichtplan

Ledverlichting

Ledverlichting geeft veel licht, maar verbruikt maar weinig energie en geeft geen warmte. Dit maakt ledverlichting energiezuinig en heel veilig. Doordat de mogelijkheden praktisch eindeloos zijn, kun je met ledverlichting een eigen sfeer creëren. Van een sfeervolle hanglamp met ledverlichting tot functionele spots met felle led-lampjes. Ook voor buiten heeft de Bijenkorf de mooiste ledverlichting. Verlichting onder een overkapping of een lichtsnoer boven je terras geeft zoveel gezelligheid. Ook aan je schutting of pergola kun je leuke wandlampjes hangen. Deze wandlamp van Philips Hue is daar een goed voorbeeld van.

maak een goed lichttplan

Wil je meer sfeer boven je terras of in je tuin dan vind ik deze snoeren wel echt heel leuk! Kijk vooral eens het grote assortiment van de Bijenkorf en ik weet zeker dat er voor iedereen wat passends tussen zit! Ik hoop dat je met deze tips je huis heel sfeervol en gezellig kan inrichten inrichten!

Liefs,

Jellina

 

Op zoek naar meer inspiratie? Heb je deze leuke blogs al gelezen?

7 Reactie's

Geef een reactie