Heb jij een rookmelder in huis? - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
8968
post-template-default,single,single-post,postid-8968,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Heb jij een rookmelder in huis?

Heb jij een rookmelder in huis?

Heb jij een rookmelder in huis?

Heb jij een rookmelder in huis? Een rookmelder kan dan ook levensreddend zijn. Bij een brand vallen de meeste slachtoffers door rook en niet door de brand zelf. Wij hebben een design rookmelder Kupu10 van Jalo Helsinki, lees je mee?

Heb jij een rookmelder in huis

Melders uitzoeken en aanschaffen

Bij rookmelders denken veel mensen aan die lelijke witte ronde melders, maar dit hoeft helemaal niet. Rookmelders zijn er ook in hele mooie design varianten. Bij Jalo Helsinki zijn deze melders verkrijgbaar in verschillende designs en kleuren en echt een eyecatcher aan je plafond! Het is belangrijk dat rookmelders goed getest en gecertificeerd zijn, daarom hebben de melders van Jalo Helsinki een certificaat en een levensduur van 10 jaar.  

Verplicht of niet? 

Rookmelders zijn nu al verplicht in nieuwbouwwoningen, maar vanaf 1 juli 2022 komt deze verplichting er voor alle woningen in Nederland. Het invoeren van deze nieuwe regels heeft natuurlijk als doel het redden van levens. De meeste slachtoffers vallen ’s nachts, door het inademen van rook. Wisten jullie dat je niks ruikt als je slaapt? Dus ook geen rook! Daar word je dus niet wakker van als je slaapt! 

Heb jij een rookmelder in huis?

Plekken voor een melder

Je kunt het beste op elke verdieping een rookmelder hangen, maar in elke kamer is natuurlijk nog veiliger. Zowel in slaapkamers als op de overloop, omdat een overloop bij je vluchtroute hoort. Je wordt namelijk wel wakker van geluid! Je woonruimte is ook een goede plek voor een melder. Bovendien moet je ook goed bedenken in welke ruimtes er brand kan ontstaan, bijvoorbeeld de keuken, maar ook de ruimte waar je wasmachine en droger staan. Bedenk ook waar je elektrische apparaten oplaadt zoals je fiets, telefoon of laptop. In een studentenhuis is het beste om in elke (studenten)kamer een melder te hangen. Heb je een grote woning dan kun je ook kiezen voor melders met een koppelfunctie. Deze functie zorgt ervoor dat alle melders afgaan bij een alarm.  

rookmelder

Installatie

De melders zijn eenvoudig te instaleren met zelfklevende tape of de meegeleverde montageschroeven. Door de tape te verwijderen en stevig tegen het plafond aan te duwen plaats je de melder al aan het plafond. Zorg ervoor dat je de melder plaatst op 50 cm van een muur of hoek. Omdat de melders/batterijen een levensduur hebben van 5 of 10 jaar is het handig om ergens te noteren wanneer je de melder in gebruik neemt, zodat je weet wanneer deze weer vervangen moeten worden! 

Succes en ga aan de slag om je huis veilig te maken,

Groet,

Jellina

Door deze fijne samenwerking mag ik onder mijn lezers een kortingscode aanbieden! Met de kortingscode ‘ JELLINADETMAR15′ krijg je 15% korting bij jalo helsinki! Tof hé! Veiligheid voor alles 😉

 

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!

Heb je deze leuke blogs al gelezen?

Geen reactie's

Geef een reactie