Verouderde houten vloer! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
8520
post-template-default,single,single-post,postid-8520,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Verouderde houten vloer!

Verouderde houten vloer!

Verouderde houten vloer!

Verouderde houten vloer! Een eiken vloer geeft volop warmte en sfeer! Sinds kort is onze bovenverdieping helemaal af! Dit was echt een mega groot project. Als jullie mij op Instagram hebben gevolgd heb je dit avontuur zeker meegekregen. Er is een onwijs grote ruimte bij gekomen waar we de kinderkamers en een grote speelruimte hebben gecreëerd. Ook kunnen we hier heerlijk chillen bij de houtkachel en is deze ruimte verbonden aan onze badkamer..

We hebben hier voor een eiken vloer gekozen, die voor heel veel sfeer en warmte zorgt! Graag vertel ik jullie hier meer over, lees je mee?

Een eiken vloer geeft warmte en sfeer

Een heerlijke nieuwe plek in huis

Het is lekker relaxen bij de houtkachel voor ons, de kinderen spelen hier in een hangnet en hebben prachtige nieuwe kamertjes gekregen om te slapen, echt genieten! De uitstraling van de boerderij komt op deze plek onwijs naar voren doordat alle binten in het zicht zijn gebleven. Er is veel lichtinval door de vele dakramen en de verouderde houten vloer in deze ruimte geeft onwijs veel sfeer door zijn robuuste, stoere uitstraling!
Verouderde houten vloer!

Robuust eikenhouten kasteelvloer

We hebben gekozen voor een eikenhouten kasteelvloer van Dutzfloors. Oftewel Dutz special met diverse behandelingen, waaronder gebeitst, verouderd en niet te vergeten een woonklaar product. Na plaatsing kan er direct op de vloer geleefd worden.
verouderde vloer
eiken houten vloer robuust
eiken vloer

Verouderde houten vloer

Eikenhout straalt van nature warmte uit en dat is extra prettig in deze ruimte, omdat hij zo hoog is en we heel veel wit hebben gebruikt. Dutzfloors heeft een ruime keuze in vloeren! En onze verouderde houten vloer is natuurlijk echt onwijs mooi. De verouderde look, de noesten en het doorleefde effect, maakt dat deze vloer echt heel goed bij ons interieur en huis past. Deze vloer past vooral goed bij ons omdat we van robuust houden. Doordat de planken 26 cm breed zijn lijkt de ruimte bovendien nog groter dan hij is!
Verouderde houten vloer!

Hoe langer je ook op de vloer leeft, hoe mooier hij wordt

Wist je trouwens dat eikenhout een van de meest geliefde houtsoorten in huis is? Eikenhout kent een erg lange levensduur, slijt niet snel en is te verkrijgen in verschillende soorten kleuren. Weliswaar, hoe langer je deze vloer in je huis hebt liggen, hoe mooier de vloer wordt! Onder deze vloer kun je zelfs vloerverwarming aanleggen! Ideaal toch!?

Verouderde houten vloer!

Geef karakter aan het hout

Wist je dat er op het gebied van bewerkingsmogelijkheden meer dan voldoende keuze is?  Zo kun je een vloer jouw grenst uitstraling geven. Je kunt de vloer bijvoorbeeld laten oliën, lakken, beitsen, branden, logen, stomen, roken, borstelen, schaven of schuren. Voeg hier de white of grey wash behandeling aan toe en je hebt gegarandeerd van de vloer van je dromen. Door deze white of grey wash behandeling kan je vloer volledig wit of grijs worden, maar je kunt ook voor een wit/grijs-achtige kleur gaan. Ga je voor een volledig witte vloer, een half-doorschijnende look of moet de originele kleur van het hout duidelijk aanwezig blijven? Onze vloer is gerookt & geborsteld; door dit behandelproces lijkt onze vloer heel oud en zo geeft het veel karakter!

verouderde vloer eiken

Geschikt voor vele woningen

Heb jij onlangs ook de sleutels gekregen van je nieuwbouwwoning en kan het inrichten beginnen? Of ben je trotse eigenaar van een karakteristiek pand en wil je deze sfeer vervolgens duidelijk terug laten komen in het interieur? Een eiken vloer leent zich voor vele verschillende woningen in verschillende bouwstijlen.

Verouderde houten vloer!

Volop genieten

Met de juiste materialen kun je veel sfeer en warmte brengen in je woning! Onze eiken vloer geeft een hele goede basis. Bovendien, zo konden we verder met het inrichten en deze droomplek ons eigen maken! We genieten in ieder geval ontzettend van deze nieuwe ruimte, kun jij je voorstellen dat hier eerst niets was en je hier dus ook niet eens kon staan?

Liefs,

Jellina

Op zoek naar meer inspiratie? Heb je deze leuke blogs al gelezen?

15 Reactie's

Geef een reactie