Overkapping in de tuin - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
7531
post-template-default,single,single-post,postid-7531,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Overkapping in de tuin

Overkapping in de tuin

Overkapping in de tuin

Een overkapping in de tuin is een meerwaarde voor je tuin en woning. Wij wonen nu drie jaar in onze woonboerderij en elk jaar proberen we onze tuin een stukje mooier te maken. Dit jaar hebben wij in onze tuin een overkapping gekregen van Jan de Boer Tuinhuizen, en het is prachtig geworden!! In deze blog leuke before en nog mooiere after foto’s, lees je mee?

Overkapping in de tuin

De achtertuin

Dit voorjaar hebben wij een start gemaakt om onze achtertuin. Voorheen was dit onze oprit en nu hebben we dit omgetoverd tot een prachtige sfeervolle tuin met vijver en zithoek.

urban jungle

tuin inspiratie

De voortuin

In de voortuin hebben wij een pergola. De voortuin hadden we in 2018 al aangepakt en mooi gemaakt met een prachtige pergola en loungezit. Onze pergola staat dit jaar volop in de bloei. Dit geeft zoveel sfeer en gezelligheid, echt een prachtig geheel. Maar onder onze pergola zitten we niet droog en kunnen we niet schuilen voor de zon, maar dat leek mij toch ook wel een voordeel.

pergola

Met een overkapping kun je het hele jaar genieten van je tuin

Hoewel we al veel gedaan hebben in de tuin was er nog een gedeelte waar we nog niks aan gedaan hadden. Deze ruimte was naast de garage. Deze plek had wel de mogelijkheid om een overkapping te plaatsen. Die overkapping zou dan aan de garage vast gemaakt kunnen worden, dus daar zijn we over na gaan denken.

Met een overkapping in de tuin kun je het hele jaar door kunt genieten van de tuin en kunnen we genieten van het prachtige uitzicht op de pergola. Een overkapping beschermd ook tegen de felle zon. En bij slecht weer kunnen we lekker droog zitten.

Overkapping in de tuin

Overkapping in de tuin

steenschotten overkapping

 Veranda’s, overkappingen, tuinhuizen en nog meer

We kwamen in contact met Jan de Boer Tuinhuizen. Als je op hun website kijkt wordt je al heel vrolijk! Er staan prachtige foto’s op van veranda’s, overkappingen, tuinhuizen en nog veel meer moois! Al jarenlang is het ontwerpen en vervaardigen van landelijke of moderne tuinhuizen, veranda’s en buitenkamers hun specialiteit. Alle tuinhuizen worden met oog voor detail vervaardigd in een ‘eigen’ fabriek waar vakbekwame mensen uitsluitend werken met de beste materialen.

jan de boer tuinhuis

Op naar een goed ontwerp

Toen wij met Jan en Marga in contact kwamen, voelde dat gelijk heel prettig en goed. Jan en Marga zijn bij ons thuis geweest om onze ruimte te bekijken waar wij een overkapping wilden plaatsten en dachten gelijk met ons mee! Ze gaven aan dat ze alles op elke gewenste afmeting kunnen maken en dat is heel fijn. Na een gezellige middag hadden we een goed ontwerp gemaakt met de juiste afmetingen en materialen!

zomer

Er zijn veel opties mogelijk

Een tuinkamer of overkapping kan in verschillende stylen opgebouwd worden. Denk aan modern, klassiek, landelijk of rustiek, door zeer ruime materiaalkeuze zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Je kunt ervoor kiezen om de buitenkamer landelijk of klassiek uit te voeren met een dakbeschot van planken, of juist modern en strak met een glad afgetimmerd plafond. Mooie strakke boeiboorden van gegrond Quickpaint, staanders in hardhout of robuust eiken, met of zonder schoren of een balustrade naar keuze. Voor een warme uitstraling kan er een hardhouten of geïmpregneerde vlonder gelegd worden, al met al genoeg keus!

Jan de Boer Tuinhuizen

opbouw overkapping

Jan de Boer Tuinhuizen overkapping

overkapping buiten

Onze overkapping in de tuin

Wij hebben gekozen voor robuust eiken balken met schoren. Ook wilden wij graag een dakbeschot met planken en balken, net als in onze boerderij. Wij hebben ons plafond zelf geverfd. Het plafond hebben wij wit geverfd en de boeidelen ook. Natuurlijk moet je ook gaatjes stoppen, schuren en dan pas kan je het verven. We hebben eerst alles in de grondverf gezet. De zijkant is van potdeksel planken en die hebben wij in een grijze beits geverfd. De robuust eiken balken, met schoren zitten in de olie. En op de vloer hebben wij steenschotten gebruikt. Aan de zijkant hebben wij voor een vaste glazen wand gekozen met zwarte roeden, en dat vind ik DE Eye-Catchers van onze overkapping, love it!!! Voor de sfeer en gezelligheid zit er ook prachtige verlichting in onze overkapping en samen met alle toffe meubels en accessoires en een mooie olijf is de overkapping helemaal klaar!

Bovendien hou ik van de grijs, zwart en wit. Gestyled met de stoere, robuuste materialen eiken hout en de oude steenschotten! Dat gaat toch heel goed samen 😉

outdoor

Jan de Boer Tuinhuizen blog

overkapping stylen

hangstoel

eiken hout

weltevree

tuinhuis jan de boer

Wij creëren zo een extra woonruimte in onze tuin

Met deze buitenkamer creëren wij een extra woonruimte in onze tuin. We kunnen hier het hele seizoen van genieten, wat zullen we veel buiten zijn! Hier gaan we echt jarenlang plezier aan beleven. Lekker loungen, gezellig borrels drinken met vrienden en familie. Leuke feestjes vieren en BBQ’s houden, heerlijk!

Tuinhuis

avondlicht

Liefs Jellina 

Deze blog is geschreven i.s.m Jan de Boer Tuinhuizen!
Wil je meer inspirerende blogs lezen? Check dan even deze link 🙂

 

15 Reactie's

Geef een reactie