Make-over een jaar later! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
7580
post-template-default,single,single-post,postid-7580,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Make-over een jaar later!

Make-over een jaar later!

Make-over een jaar later!

Make-over een jaar later! Een jaar geleden had ik, Desirée (42) een binnenkijker van ons huis bij de lieve Jellina. En jeetje wat vond ik dat spannend, want poeh..een mega groot account die een binnenkijker van ons huis plaatste op haar site!
Dat vond ik toch echt een eer..en superleuk. Ik kreeg dan ook alleen maar positieve reacties & ook mijn account kreeg een mega boost! Nu een jaar later is er al heel wat veranderd in ons huis…kijken jullie weer gezellig mee?

Actief op social media

Zoals de meesten van jullie weten ben ik al een tijdje actief op Instagram met mijn interieur account @homestylingdesign en deel ik hier alles van ons huis! Diy’s, mijn eeuwige verfprojectjes, mijn woonkettingen en soms een foto van mezelf. Ook heb ik de afgelopen maanden samenwerkingen gedaan & interieuradvies gegeven, spannend maar ook erg leuk.

Naast interieurstyling & Homestylingdesign ben ik ook getrouwd, met Robbie en werk ik fulltime in de koffiebranche al ruim 20 jaar. Ik ben best een druk persoon, kan niet lang stilzitten en ik denk dat mijn man soms best gek van mij word haha.

Desiree

De klusprojectjes ’t afgelopen jaar

Betreft klussen hebben wij afgelopen jaar onze zolder opgeknapt, de woonkamer een boost gegeven. Zelfs de keuken & de tuin hebben eraan moeten geloven..Oh en het kleinste kamertje niet te vergeten.

Het hele huis heeft inmiddels een warme Marrakesh-Bali sfeer gekregen…en ik voel dat dit sfeertje helemaal aan mij is besteed! Het geeft mij de rust die ik nu juist hard nodig heb! Ik ben nogal een interieur junkie als het op styling, kleuren, meubels & accessoires aankomt. De laatste maanden ben ik dan ook groot fan van de zachtere tinten, zoals je die in Marokko of Bali ziet! Lekker lichte kleuren, afgewisseld met wit en ook zwart en ja een vleugje goud. Ik wissel de wat duurdere items af met goedkopere spullen of vintage. Ook ik shop bij Ikea, Kwantum, Jysk en zelfs de kringloop. De basiskleuren blijven, ik hou van licht.

De zolder hebben we ook verbouwd

Het plan voor een schuifdeur wand over de hele lengte van de zolder lag er al een jaar of 10! De goedkeuring vanuit de woningbouw dus ook en nu werd het hoog tijd om dit te realiseren. Ik ben dan ook enorm blij met het uiteindelijke resultaat, hier kunnen we onze logees heerlijk laten slapen of wijzelf als willen 😉

De muur achter het bed was al zwart, de andere muur heb ik behandeld met de metallic verf van Flexa, de “Sweet Escape” & dit geeft zo’n fijn sfeertje. De accessoires had ik nog ‘blijkbaar verzamel ik graag’ en het toffe kastje kocht ik laatst met een gewonnen kadobon bij Xenos. De pouf en het pompomplaid zijn van ‘dialiving.meets.marrakech’ en op t moment groot favoriet, die sleep ik door hele ons huis heen.

Make-over een jaar later!

Make-over een jaar later

Favoriete plekje in huis

De zolder past nu ook bij de rest van ons huis, deze make-over een jaar later is zo mooi geworden zo ook onze slaapkamer en dat geeft een fijn gevoel. De accessoires heb ik zowel op onze slaapkamer, de zolder en de rest van het huis op elkaar aangepast. Zo wordt het één geheel en blend het in elkaar over. Ik haal mijn accessoires bij verschillende winkels.

Onze slaapkamer blijft toch wel favoriet, vind dit nog steeds een heerlijke plek waar ik tot rust kom na een drukke dag. Het hemel maakten we zelf van tuinpalen en verfden we zwart. De vloer verfde ik ruim 4 jaar geleden met betonverf en doe ik elk jaar opnieuw. Zo heb je lowbudget een mooie vloer. Als je dit gaat toepassen,zorg dan dat je hem aflakt met een goeie lak. Bijvoorbeeld trappenlak van Rambo zo blijft hij langer mooi.

Slaapkamer

Inspiratie vind je overal

Ik haal mijn inspiratie overal vandaan, niet alleen van insta. Kortom ook in restaurants of hotels waar ik kom, woonwinkels en bladen of bij mensen thuis. Ik mix graag stijlen, oud met nieuw of doe net even iets anders dan anders, maak ook dingen zelf. Zo blijft het eigen & blijf ik bij mijn eigen stijl. Ik doe alles vaak op mijn gevoel, het moet goed voelen, een soort Yin-Yang.

Make-over een jaar later!

Onze keuken is ook getransformeerd & we hebben daar een totaal ander sfeertje gecreerd door enkel het aanrechtblad te vervangen voor een groter houten blad, een nieuwe kastje en kleurtje op de muur..de Lei van Histor.

keuken

Tevens bijpassend bij de nieuwe kleur van het jaar 2021, Brave Ground, mooie aardetinten, al had ik deze verf al ik huis voordat de nieuwe kleur van 2021 bekend werd. Vaak merk ik toch dat ik onbewust voor loop op de trends,terwijl ik daar niet bewust naar op zoek ben, want ik probeer toch mijn eigen ding te vinden en vast te houden.

Upcycle & diy

De plafondlamp maakte ik zelf, van een aantal bamboo waaiers die ik vastmaakte aan een lampenpendel. Het leuke is dat deze lamp bij elkaar nog geen €20,- heeft gekost. Op mijn instagram account deel ik deze diy, net als al mijn andere diy’s. Het upcyclen van “oude” spullen door deze weer nieuw leven in te blazen scheelt geld, is leuk en zo heb je weer iets unieks. Dit deed ik met de keukenkastjes,die verfde ik wit met Flexa verf voor keukenkastjes.

Soms ontkom je niet aan nieuwe spullen kopen en wil je iets anders. Onze tafel met stoelen zijn dan ook vervangen voor een mooi bijpassend nieuw exemplaar, vooral de stoelen zijn zooo tof & zitten heerlijk! Voordat deze stoelen er kwamen heb ik wel wat spullen verkocht op Marktplaats, dat voelt voor mij dan toch fijner, plus dat ik anderen ook weer blij maak.

woonkamer

De stoelen zijn van Pole to Pole & kocht ik via Dialiving.meets.marrakech, deze waren binnen een week al in huis. De velvetstof white sand past perfect bij de rest en toont het geheel rustig.

Wij houden van veranderen

Vaak als ik/wij 1 ding verander(en) volgen andere dingen ook, zoals de tafel en stoelen of de kleur op de muur. Het moet wel bij elkaar passen, vooral in mijn hoofd, pas dan is het voor mij rustig haha. Mijn man is het hier niet altijd mee eens hoor, dus daar willen we nog wel eens om kibbelen 😊 Het muurtje met al de toffe kunstwerkjes( mijn wall of fame) schilderde ik in dezelfde metallic kleur, Sweet Escape, als op zolder, deze geeft echt een tof effect in onze woonkamer.

livingroom

Ik kocht deze verf bij de verfdiscount en dat scheelt de helft met de normale prijs. Vaak koop ik verf toch goedkoper, in de aanbieding of de discount..dat scheelt enorm aangezien ik nog al een verf junkie ben. 🤣
Het klinkt gek, maar een muur verven geeft mij rust, ik word er zenn van, muziekje erbij en gaan! Ik word ook blij van het resultaat & is het niet zoals ik in mijn kop heb, dan gaat de witkwast er gewoon over. Ik ben ook nooit bang dat het misgaat, maar dat komt misschien omdat ik op interieur gebied al heel veel gedaan heb in huis.

T I P

Zoals ik vorig jaar al zei, probeer bij jezelf te blijven. Er is zoveel te zien & de trends veranderen continu,daarin meegaan geeft meer onrust dan rust. Creëer een basis voor jezelf waarin je kan wisselen met bv kleur, stof, accessoires.

garden

En gebruik ook lowbudget materialen of maak dingen zelf, zo wordt je huis eigen. Zo hebben we de tuin bijvoorbeeld  getransformeerd met lowbudget materialen. De oude tuintafel hebben we gestript en het frame opnieuw gebruikt door er houten planken van Douglas hout in te maken. Zo heb je een compleet nieuwe tafel voor nog geen €50,-! De pallets hadden we al, deze vroeg ik op mijn werk mee, dus die waren gratis.

tuininspiratie

Het BBQ meubel maakte mijn man van een voorbeeld plaatje van internet van Douglas hout en hebben we met tegeltjes beplakt als werkblad. De BBQ gaf ik hem kado, deze kocht ik in de aanbieding bij Aldi, en hebben we verzonken in het blad. Als jezelf erg handig bent of een handige man of vader of broer hebt kan je simpel dingen zelf maken.

Make-over een jaar later

Vergeet de eerste indruk niet

Ik sluit af met ons kleinste kamertje in Marokkaanse stijl..
Met wat toffe accessoires, van natuurlijke materialen zoals hout, riet & gouden accenten maak je er al snel een fijn sfeertje van.
Ook hier heb ik van alles & nog wat met elkaar gestijlt, het hoeft niet duur te zijn, een spiegel met een tof printje is al mooi. En ja, de toiletrollen liggen bij ons in een mand, ook boven in de badkamer want ik haat toiletrolhouders 🙈

kitchen ideas

interieur

Make-over een jaar later!

En ook in onze hal zie je dezelfde sfeer.. Dit zijn vaak de “vergeten” plekjes in huis, maar oh zo belangrijk, want hier ontvang je je bezoek en de eerste indruk is belangrijk!

Make-over een jaar later!

Ik hoop dat jullie ook deze binnenkijker ‘make-over een jaar later’  leuk vonden, ik vond het in ieder geval wederom erg leuk om te doen. Dankjewel Jellina dat ik weer met een binnenkijker van ons huis bij jou op de site mag staan.

Liefs Desirée, @homestylingdesign

Meer inspiratie opdoen? Er staat ook een leuke blog over de tuin online, of tips en advies over meer groen in huis!

3 Reactie's
 • Nicoline van tol
  Geplaatst op 14:04h, 19 oktober Beantwoorden

  Prachtig allemaal,
  Mag ik vragen welke kleur er in de hal op de muur zit?

  Dank u
  Groetjes nicoline.

  • Desirée
   Geplaatst op 10:44h, 14 september Beantwoorden

   Hi Nicoline,

   Sorry lees nu je reactie pas 🙈 wat erg.
   Dank je wel.
   De kleur op onze muur in de hal is de wheatgrass grey gemengd met Urban taupe van Le Noir et Blanc vd Karwei 😊 Het is een kalkverf.

   Groetjes Desirée.

 • Desiree van kooten
  Geplaatst op 21:29h, 13 oktober Beantwoorden

  Ohhh echt super leuk weer!! En ook nu een beetje spannend..Dank je wel weergeven Jellina dat je ook een jaar later mijn binnenkijker heb gedeeld op je site. Heel erg tof geworden.
  Liefs Desirée
  Homestylingdesign

Geef een reactie