Hoe zet je een plant op water? - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
7406
post-template-default,single,single-post,postid-7406,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Hoe zet je een plant op water?

Hoe zet je een plant op water?

Hoe zet je een plant op water?

Hoe zet je een plant op water? Een super trend dit najaar is de plant op water. Deze trend loopt al een tijdje en wordt een steeds grotere hype. Dat planten water nodig hebben om te leven wist je natuurlijk, maar wist je ook dat sommige planten volledig op water kunnen staan? In deze blog deel ik een DIY met jullie! Het is namelijk heel gemakkelijk zelf te maken. In deze blog doe ik het je stap voor stap voor, lees je mee?

Welke planten kunnen op water?

Je zult je verbazen over alle soorten planten die je op water zou kunnen zetten. Zelfs planten (zoals een sanseveria) die doorgaans zeer weinig water nodig hebben doen het erg goed op de vaas. Planten die je vaak voorbij komt op de vaas zijn, de Clusia, Monstera, avocado pitten. Hoewel vetplanten zijn iets minder geschikt en bijv. hangplanten ceropegia, rhipsalis kunnen niet op water. Het moeten dus stevige planten zijn die niet uit elkaar vallen zodra je ze uit de modder haalt.

Hoe zet je een plant op water?

Stap 1:

Voor deze DIY heb ik een mooie Monstera plant uit de winkel gezocht. Bovendien had ik nog een oud wekpotje waar de deksel van mist dus deze kan prima dienen als vaas. Het is belangrijk dat de plant stevig in de vaas kan staan. Kijk naar de verhouding plant-vaas. Weliswaar weet ik dat de plant ietsje in de vaas gaat zakken zodra de modder eraf is. Maar juist dan krijgt de plant steun van de rand.

Hoe zet je een plant op water blog

Stap 2:

Vervolgens haal de plant uit de kweekpot en haal alle aarde eraf. Alles wat los zit zal er gemakkelijk af vallen. Anderzijds ook tussen de wortels moet dit verwijderd worden. Doe dit wel heel voorzichtig de wortels zijn in het eind resultaat de sierwaarde dus die willen zo goed mogelijk behouden.

hoe zet je een plant op water

Stap 3:

Kortom, als de meeste losse aarde van de plant is verwijderd dan gaan de wortels onder de kraan. Spoel/ was de laatste aarde tussen de wortels weg. Weliswaar, dit doe je heel voorzichtig om de wortels niet te beschadigen. Daarna vul je de vaas met water,  de vaas hoeft niet altijd vol, dit is afhankelijk van de grote van de vaas en de plant. En KLAAR!

Je kan op de foto zien dat er nog modder in de vaas zit. Dit weekt langzaam aan los. Je zal het in het begin nog een aantal keer moeten afspoelen onder de kraan en het water verschonen. Als er niks meer los komt is het echt klaar.

waterplant

Hoe zet je een plant op water?

SUCCES! En laat vooral jullie plantjes op water zien! 

Liefs Hinke 

 

 

Gastblogger Hinke schreef meer leuke blogs!

Blog; Hoe stek je een plant!

Blog; Planten voor in de tuin!

Blog; Wat zijn sterke planten!

Kortom, je vind hier genoeg inspiratie over planten op mijn blog, volg Hinke op de socials Instagram @moaimeiblommen en www.facebook.com/moaimeiblommen  en lees meer blogs van Hinke op haar bloemenwinkelblog www.moaimeiblommen.nl.

5 Reactie's

Geef een reactie