Wat zijn sterke planten? - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
6110
post-template-default,single,single-post,postid-6110,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Wat zijn sterke planten?

Wat zijn sterke planten?

Wat zijn sterke planten?

Wat zijn sterke planten, weet jij hier aan antwoord op?! Je doet nog zo je best, maar toch houden planten het niet lang vol in je huiskamer. En toch wil je graag groen hebben staan. Groene planten brengen sfeer in de interieurs. Zonder zou het saai zijn en kil. Er is een oplossing! Er zijn namelijk ook super sterke planten! Van sommige moet je net even weten hoe je er mee om moet gaan. Hier een rijtje sterke planten die het niet zo snel opgeven!

Ik ben Hinke Elzinga woon in Oosternijkerk met mijn man Tjeerd en 2 dochters van 5 en 7. Inmiddels ben ik 15 jaar bloemist en heb (al bijna 5 jaar) een bloemenwinkel aan huis -Moai mei blommen- En ik ben een echte plantengek. Altijd op zoek naar nieuwe soorten en mooie combinaties in het interieur. En dat treft want volgens de interieurvoorspellers zullen planten zeker de komende 30 jaar een grote rol spelen in de Nederlandse woonkamers. 

Sansevieria -Vrouwentong 

Studentenplant wordt deze plant ook wel genoemd. Deze plant gaat echt alleen dood van teveel water! En kan prima tegen de zon. En ook boven de CV of als je vloerverwarming hebt, zal deze plant niet zo snel het loodje leggen.  In de winter kan hij wel 6 – 8 weken zonder water , en in de groeiperiode (lente – zomer) is om de 2 weken voldoende. De donkergroene varianten zijn het meest populair! Kortom de ideale plant voor als je “niet zo goed met planten” bent.

pastedGraphic.png

pastedGraphic_1.png

Rhipsalis – Koraalcactus

Deze plant heb je vast al eens eerder gezien. Deze zie je vaak op interieurfoto’s en dan vooral die met de wat bredere ranken. De Rhipsalis is er in veel verschillende soortjes. De Rhipsalis ramulosa (google maar 😉) is een van mijn favoriete planten. Deze plant kan je gerust een weekje vergeten met water geven. Hij heeft normaal 1 keer in de 2 weken water nodig en kan met wat minder daglicht toe. Het enige is dat je bij deze plant erom moet denken dat je het water niet boven op de plant geeft. Daar kan hij echt niet tegen. Even de ranken op tillen en op de potgrond water geven of aan de onderkant in een schaaltje water geven. De plant mag niet in een laagje water blijven staan!

Zig zag cactus

De Zigzag-, zaag-, of in het engels fishbone- catcus, is momenteel een heel populair plantje. Met de super leuke zigzag vormende ranken maakt dat deze plant echt een eyecatcher is je interieur. En de naam cactus geeft al aan dat dit een hele gemakkelijke plant is. (en misschien daarom ook wel zo populair) Maar het is geen cactus het is een vetplant. Deze sterke planten staan het liefst halfschaduw (dus niet in de volle zon) en kunnen zomers prima buiten (bijv. onder een overkapping). Je geeft deze water als de grond net weer droog is van de vorige waterbeurt en dat is ongeveer om de 1a2 weken.

Echino catcus – schoonmoederstoel 😉 

Deze mooie bolvormige cactus is een plaatje om te zien. Ze zijn er in vele verschillende maten maar de grootste maten vindt ik persoonlijk wel het mooist. Dit is zo’n plant waarvan je zeker weet dat niemand eraan zit en dat hij makkelijk overleeft. In de winter (rustperiode) kan deze plant 2 maand zonder water. En in de groeiperiode (lente) is water om de ca. 3 weken voldoende. De grond moet helemaal droog zijn voordat hij weer water hoeft. Heerlijk toch zo’n plant kan iedereen mee omgaan. Oh en in de zon staan is ook geen probleem!

Pannenkoekplant – Pilea

Deze alom bekende plant is super gemakkelijk in zijn verzorging. Deze pannenkoekplant of ook wel pilea of chinese money plant genoemd, heb je vast al vaak voorbij zien komen op interieurfoto’s. Deze plant heeft genoeg aan 1 keer in de week water en staat het beste half schaduw. Als hij te licht op te donker staat zie je het heel snel aan het blad wat geel (staat te licht) of donker/zwart slap (staat te donker) wordt. Je kan m gelijk een nieuwe plek geven en daar zal hij weer lekker opknappen. Deze plant is ook heel gemakkelijk te stekken. Hoe dat moet vertel ik je in een van de volgende blogs.

Succes met het uitzoeken van de voor jou geschikte sterke planten, en maak er een mooie urban jungle van!

Liefs Hinke 

 

PS: Volg mij op de socials; Instagram @moaimeiblommen en Facebook  en lees mijn bloemenwinkelblog op de website van www.moaimeiblommen.nl.

Op zoek naar meer planten inspiratie? Check dan even deze link!

3 Reactie's

Geef een reactie