Planten die passen binnen een landelijke stijl interieur  - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
8352
post-template-default,single,single-post,postid-8352,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Planten die passen binnen een landelijke stijl interieur 

Planten die passen binnen een landelijke stijl interieur 

Planten die passen binnen een landelijke stijl interieur 

Planten die passen binnen een landelijke stijl interieur. Wil je weten welke planten er binnen de landelijke stijl passen dan is dit echt een blog voor jou. In Nederland en dan vooral op het platteland, valt een groot deel van de interieurs onder de landelijk woonstijl. Dit omdat denk ik veel mensen zicht daar prettig bij voelen. Gezelligheid niet te stijf, oude elementen en vooral rust! Want het is al zo druk in ons dagelijks leven dan hebben we geen behoefte aan felle kleuren maar willen we een gezellig knus onderkomen.

Landelijke stijl planten

Binnen deze stijl, als je deze goed hebt doorgevoerd in je woning zie je steeds dezelfde planten terug komen. De bewoners van deze landelijke stijl woningen hebben deze bestempelt als passend binnen een landelijk interieur. Hoe je daar achter komt? Heel simpel foto’s bekijken op de social media. Toets maar eens landelijke stijl in bij de zoek functie van Instagram en alle landelijke woningen komen voorbij. Ik zet voor jullie een aantal veel voorkomende landelijke stijl planten op een rijtje.

Asparagus

De asparagus wie kent hem niet. Die plant met die fijne haartjes, familie van de asperge plant. Je ziet ze super vaak in deze interieurstijl terug komen. Ze zijn er in kleinere potmaat 12 cm doorsnee maar ook in flinke grote planten. Welke prachtig staan in een grote kruikpot op een mooie meerpaal. Deze plant is sterk maar staat niet graag de hele dag in de zon. Daar wordt hij namelijk geel van. Een lichtje plek is wel aan te raden. Deze plant is met 1 keer in de week water al snel tevreden. Vergeet de plant niet want dan laat ie al zijn haartjes los en dat geeft zo’n bende.

Planten die passen binnen een landelijke stijl interieur 

Olijfboompje

Ook het olijfboompje zie je vaak in de landelijke woonkamers. De boompjes staan statig voor het raam en de zachte grijze kleur combineert mooi met de rustige tinten die we veelal zien in deze stijl. De olijfboompjes zijn eigenlijk buitenplanten en hebben daarom veel licht nodig. Ze kunnen een kleverige stof afgeven welke je terug vindt in de vensterbank, maar welke wel goed weer met een doekje weg te vegen is. Verder zijn ze tevreden met 1 keer in de week water. Ze houden niet van natte voeten. En zet deze mooierds niet in de felle zon achter een raam. 

Meuhlenbeckia 

Misschien niet een heel bekend plantje als je de naam hoort maar toch wel een plantje die je vaak tegenkomt in de Nederlandse bloemenwinkels. Een mooi donkergroen plantje, Rustig van kleur maar druk van uiterlijk. Met de dubbeltje vormige kleine blaadjes valt dit plantje wel op. Het is een heel sterk plantje, houdt van een lichte standplaats maar niet in de felle zon. Als deze plant toch aan je aandacht ontsnapt en je vergeet m water te geven, dan hoef je de plant niet weg te gooien. Deze kan je dan helemaal terug snoeien en er groeit (met wat liefde 😉 ) weer een mooie nieuwe plant uit. Het is een hangplant, en heeft elke week een scheutje water nodig.

Planten die passen binnen een landelijke stijl interieur 

Hertshoorn

De Hertshoorn is een stoere landelijke plant. Hij is er in vele verschillende variëteiten op de foto de meest voorkomende. Vaak wordt er gedacht dat er stof op de bladeren zit. Dat men druk gaat zitten poetsen. Maar deze harige bovenlaag is een beschermlaagje van de plant en moet er dus juist op blijven zitten. Door de zacht grijze bovenlaag past deze plant perfect in het plaatje van een Landelijk interieur. De Hertshoorn is heel sterk en hoeft maar 1 keer in de 2 weken een scheutje water. Hij kan wel wat licht verdragen maar boven op een kast staat hij het beste een “stootvrije” omgeving zeg maar.

Planten die passen binnen een landelijke stijl interieur 

Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik hoop je te hebben geïnspireerd. Heb je vragen over bloemen of planten stel ze gerust.

Liefs, Hinke

Neem ook eens een kijkje op Hinke haar Facebook, Instagram en Pinterest @moaimeiblommen voor meer planten inspiratie.

Gastblogger Hinke schreef meer leuke blogs!

Blog; Planten op water!

Blog; Hoe stek je een plant!

Blog; Planten voor in de tuin!

Blog; Wat zijn sterke planten!

 

Geen reactie's

Geef een reactie