Plantentrends najaar 2020 - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
7413
post-template-default,single,single-post,postid-7413,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Plantentrends najaar 2020

Plantentrends najaar 2020

Plantentrends najaar 2020

Plantentrends najaar 2020. Nu de nazomer zijn intrede maakt en de meeste vakanties weer voorbij zijn, wordt het hoog tijd om eens te kijken welke planten het zomerseizoen overleeft hebben of juist niet! Welke planten zijn het komende herfstseizoen helemaal hot? Je leest enkele gave trends in deze plantenblog.

En dat treft want volgens de interieurvoorspellers zullen planten zeker de komende 30 jaar een grote rol spelen in de Nederlandse woonkamers. 

Plantentrends najaar 2020

De trend van dit moment is natuurlijk de plant op water!

Super leuk en makkelijk zelf te maken is een plant op water. We werken meer thuis hebben minder/geen reistijd, dus tijd over om dit soort leuke vaasjes te maken en je huis gezellig te maken. Heel veel planten zijn hier geschikt voor. Goed om te weten is dat de meeste vetplanten hier minder geschikt voor zijn, maar bijv. clusia, monstera, en ook de anthurium en v zijn hier heel geschikt voor. Zelfs een kerstboompje kan op water, en ook avocado pitten zijn erg leuk om op een vaasje te zetten.  Belangrijk is dat je een geschikte vaas hebt. 1 met een goede rand die niet te wijd loopt zodat de plant wat stevigheid van de rand krijgt. In 1 van de volgende blogs doe ik het je stap voor stap voor.

waterplant

Urban jungle maakt plaats voor “Natuurlijk Wonen”

De donkergroene muren maken plaats voor zachte natuurtinten. Terra en Zandsteen kleuren zijn in, en dit gecombineerd met rieten meubels. maar nog altijd met veel (hang) planten en droogbloemen. De natuur in huis halen is wat we graag doen om de rust en frisheid van buiten ook binnen te kunnen ervaren.  Planten die op het moment daar goed bij passen zijn, Philodendron, varens, lipstickplant. En bij droogbloemen kun je ook denken aan pampasgras en bereklauw. Urban jungle verdwijnt zeker niet maar neem wel een wat zachtere natuurlijkere vorm aan.

Planten met een mooie tekening op het blad

Planten die als sierwaarde een mooie kleur of tekening op het blad hebben zijn ook ontzettend in. Hadden we eerst de begonia polkadot die heel erg in was en nog steeds is. Nu is de coleus bezig met een opmars de siernetel die met zijn prachtige gekleurde blaadjes perfect bij het Natuurlijk wonen past. Deze plant is super gemakkelijk te stekken en in veel verschillende kleur tinten verkrijgbaar, zodat er altijd wel eentje bij je interieur past. Of de aglomea die met zijn donker en licht groen gekleurde blad een fris tintje geeft of een mooi klei kleurig kastje. 

Plantentrends najaar 2020

Plantentrends najaar 2020

Kortom laat het najaar maar komen want er is zoveel inspiratie om je huis gezellig te maken met planten. Tot de volgende plantenblog!

Liefs, Hinke 

 

 

Gastblogger Hinke schreef meer leuke blogs!

Blog; Planten op water!

Blog; Hoe stek je een plant!

Blog; Planten voor in de tuin!

Blog; Wat zijn sterke planten!

Kortom, je vind hier genoeg inspiratie over planten op mijn blog, volg Hinke op de socials Instagram @moaimeiblommen en www.facebook.com/moaimeiblommen  en lees meer blogs van Hinke op haar bloemenwinkelblog www.moaimeiblommen.nl.

Geen reactie's

Geef een reactie