Plantenwand in huis! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
6517
post-template-default,single,single-post,postid-6517,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Plantenwand in huis!

Plantenwand in huis!

Plantenwand in huis!

Een plantenwand in huis! Je ziet ze wel in cafés, op vliegvelden, in andere openbare ruimten, zelfs flatgebouwen worden ermee versierd en aangekleed. Het is echt heel sfeervol, ik word zelf heel blij van al dat groen!

Living wall, green wall, plantenwand, plantenmuur!

Deze muurbekleding heeft eindeloos veel bijnamen en is daarnaast een droom van iedere plantenliefhebber. Maar hóe kunnen we zo’n gave wand in huis halen? Of blijft het bij dromen?

plantenwand in huis

Verticaal tuinieren is een trend

Een verticale tuin is helemaal tof en trendy. Wil je er zelf een ontwerpen, of laat je het door een gespecialiseerd bedrijf doen? Ik kwam in contact met mobilane. Mobilane is marktleider in het duurzaam ontwikkelen en leveren van gepatenteerde innovatieve groensystemen. De groensystemen van Mobilane bieden een kant en klare oplossing voor bijna elke situatie. Denk hierbij aan kant en klare hagen, groene daken, groene wanden en gevels. Zo gaaf, Mobilane kan mij helpen met een plantenwand in huis!

De plantenwand

Een plantenwand in de keuken leek mij fantastisch! Tegenover ons kookeiland zit een stukje muur, waar we wel eens een kast hebben neergezet maar om sfeer te creëren zat ik te denken om deze muur een mooie groene look te geven!

Het systeem van Mobilane was een geweldige optie de Live Panel Pack! Het systeem bestaat uit verwisselbare plantcassettes. Deze cassettes bestaan uit beplantingcups waarin de planten worden geplaatst. Elke rij met cassettes wordt in een gootprofiel geplaatst dat meteen dient als waterreservoir. Door middel van de zogenoemde capillaire werking zuigen de planten water uit het reservoir. Daarmee is een aparte installatie met waterpomp in principe niet nodig. De plantenwand in huis kan dus zonder stroom en waterpomp geplaatst worden. De plantenwand geeft een fraai en groen aanzicht, het is ook duurzaam, luchtzuiverend en temperatuur- en geluidsisolerend. Echt prachtig en bovendien erg praktisch in onderhoud!

Installeren en plaatsen

Het systeem kan eenvoudig geïnstalleerd worden op nieuwe of bestaande muren! Er zit een goede handleiding bij en goede instructies. Jan en ik hebben samen de wand opgehangen en de planten in de cassettes geplaatst. Ze hebben allemaal genoeg water, dus onze Urban Jungle in huis is helemaal geweldig!

blog plantenwand

blog plantenwand 1

plantenwand

blog plantenwand in huis

blog plantenwand.

Soorten planten

Als je een plantenwand wilt heb je de keuze uit veel verschillende soorten planten, zoals Nephrolepsis exaltata Green Lady, Nephrolepsis cordifolia Duffy, Muehlenbeckia Complexa, Fittonia Skeleton. Maar er zijn vele soorten planten die je voor dit systeem kan gebruiken!

live panel pack

Let op licht!

Wil jij een plantenwand in een donkere ruimte, of ergens waar geen zonlicht komt? Tja, daar worden de meeste planten echt niet gelukkig van. Veel kamerplanten zijn nu eenmaal verzot op licht. Zorg er dus voor dat je planten niet op een te donkere plaats komen te staan. En ja: de meeste planten zijn niet zo dol op tocht. Denk er van de voren dus goed over na wáár je je plantenwand plaatst. Tip; je kan nog licht toevoegen met goeie lampen!

plantenwand keuken

kitchen inspo with plants

keuken styling

Het voordeel van zoveel planten in huis

Ik kan heel veel voordelen opnoemen van veel planten in huis, en jullie? Ze geven een fleurige touch aan je interieur! Planten in huis zien er niet alleen maar mooi uit, ze zijn ook goed voor je, fysiek en emotioneel.

Ze verhogen de luchtvochtigheid en stofdeeltjes nemen af. Planten nemen niet alleen stofdeeltjes af, maar ook schadelijke stoffen breken ze af. Ze verminderen onder andere kooldioxide en zetten dit om in zuurstof. Ook een goede luchtvochtigheid verbetert de kwaliteit van de lucht in je huis. Planten en hun bladeren kunnen achtergrondgeluiden absorberen, wat zorgt voor een betere akoestiek en dus een aangenamere sfeer. Vooral in een kantoorruimte of studeerkamer zijn ze onmisbaar.
Luchtzuiverende kamerplanten zorgen voor een beter luchtklimaat en voor zuurstof.

Planten zorgen dus voor een schone lucht en een betere gemoedstoestand. Er zijn planten die nervositeit en stress verminderen. Sterker nog, er zijn zelfs planten die je concentratie verbeteren. Het hebben van planten in je kamer verhoogt je aandacht bij een vermoeiende taak, zoals studeren of thuiswerken. De verklaring hiervoor is dat het kijken naar natuur, in dit geval een kamerplant, een herstellende werking heeft. Uitzicht op de groene kleur van planten werkt rustgevend waardoor mensen die zich in een groene ruime bevinden een lagere bloeddruk hebben, zich meer ontspannen en vrolijker voelen.

En natuurlijk zijn kamerplanten een geweldige decoratie. Een huis waarin bloemen en planten de kamers versieren, straalt veel warmte en gezelligheid.

plantenwand inspiratie

Een plant trekt goede energie aan

Het is altijd goed om een plant in huis te hebben of om meerdere planten in huis te hebben! Of het nu iets moois is dat je aan je huis toevoegt, een middel is om je fysieke of emotionele gezondheid verbeteren of om goede energie aan te trekken. Wat vind jij van onze plantenwand in huis?

Liefs Jellina 
Deze blog is geschreven i.s.m Mobilane!

Wil je meer inspirerende blogs lezen? Check dan even deze link 🙂

12 Reactie's
 • Jolanda
  Geplaatst op 14:41h, 20 april Beantwoorden

  geweldig dit wil ik al jaren en ga het ook z.s.m realiseren wel moet ik er daglicht lampen bij kopen want mijn huis is erg donker.

 • michael, Zaalman
  Geplaatst op 19:35h, 20 februari Beantwoorden

  Ik vind het schitterend, wel met deze gedachte rondgelopen, de inspiratie is toegenomen om aan de slag te gaan.

 • wim
  Geplaatst op 17:43h, 28 februari Beantwoorden

  waar kan je dit systeem kopen

 • Plantentrends najaar 2020 - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
  Geplaatst op 08:42h, 17 september Beantwoorden

  […] dit gecombineerd met rieten meubels. maar nog altijd met veel (hang) planten en droogbloemen. De natuur in huis halen is wat we graag doen om de rust en frisheid van buiten ook binnen te kunnen ervaren.  […]

 • Reina
  Geplaatst op 20:13h, 11 juni Beantwoorden

  L💚VE IT, Jellina. Dit zou niet misstaan bij ons thuis.
  Deze ga ik onthouden!

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 21:39h, 15 juni Beantwoorden

   Hoi Reina,

   Lief dankjewel! Super leuk dat je mijn blog leest en een berichtje achterlaat dankjewel!

   Liefs Jellina

 • Monique heddema
  Geplaatst op 13:51h, 10 juni Beantwoorden

  Vind dit ZO leuk.
  Snel een keer naar witmarsum om te shoppen 👌

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 21:40h, 15 juni Beantwoorden

   Hi Monique,

   Wat gaaf he, echt een eyecatcher! We zijn er erg blij mee!
   Jaaaa, leuk zeg!!

   Liefs Jellina

 • Cheyenne
  Geplaatst op 09:43h, 10 juni Beantwoorden

  Hai,
  Hoe bestel je zoiets en wat zijn de kosten van deze gave plantenwand?

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 21:42h, 15 juni Beantwoorden

   Hi!

   Je mag het bedrijf Mobilane altijd een bericht sturen, via hun website of hun Instagram zijn ze elke dag bereid om je vragen te beantwoorden!
   Dan weet je ook meer over prijzen 🙂 Succes!

   Liefs Jellina

 • Stefania Schintu
  Geplaatst op 09:32h, 10 juni Beantwoorden

  Ik ben niet zo los op blogs en wil hem graag liken, maar weet niet hoe 😅

  Liefs, Stefania

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 21:43h, 15 juni Beantwoorden

   Hi Stefania,

   Ik vind het al super tof dat je mijn blog gelezen hebt, en dat je een bericht achterlaat,

   Lief dankjewel!!

   Liefs Jellina

Geef een reactie