Van tekentafel naar droomhuis - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
7995
post-template-default,single,single-post,postid-7995,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Van tekentafel naar droomhuis

Van tekentafel naar droomhuis

Van tekentafel naar droomhuis

Van tekentafel naar droomhuis! Mijn naam is Eva (24) en sinds iets meer dan een jaar ben ik inmiddels actief op Instagram met mijn account @homebystuart. En dan ineens vraagt dé Jellina Detmar jou om een blog te schrijven en Ja, DE Jellina, want ik denk dat weinig van jullie het met mij oneens zijn dat dat toch wel het account is dat je kent in de interieurwereld van Instagram. Oké, spannend. Ik schrijf nooit blogs. Maar ik heb me voorgenomen dat ik het maar gewoon ga schrijven zoals het voor mij goed voelt, here we go! 😊

Van rekentafel naar droomhuis mijzelf

Plan van aanpak 

Sinds 2018 woon ik samen met mijn vriend, Jeroen (27), in onze jaren 60 woning. Samen met zijn broer heeft Jeroen zijn eigen architectenbureau (Atelier Broer). Nu snap je natuurlijk waar het idee vandaan komt om een huis op te gaan knappen 😌 Maar hoe begin je zoiets? Een plan van aanpak. We zijn begonnen met het opknappen van onze slaapkamer en de begane grond. We wilden natuurlijk zo snel mogelijk daadwerkelijk in het huis gaan wonen en het is fijn als je de deur van je slaapkamer dicht kunt doen en even niets merkt van alle zooi (en stof!!) om je heen. Achteraf zo’n fijne keus geweest aangezien het soms, hoe positief je ook bent ingesteld, toch zwaar tegenvalt. 

Onze benedenverdieping hebben we eigenlijk super low-budget opgeknapt. Het goedkoopste laminaat dat er te vinden is ligt er, de keuken heeft een likje verf gekregen en de openhaard is weggewerkt met wat amateurstucwerk. Meubels er in en voilà, niet perfect maar het ziet er ineens een stuk gezelliger uit. 

Het huis is verder niet geïsoleerd en daarom hebben we per kamer het dak geïsoleerd en verstevigd voor zonnepanelen in de toekomst.  Hiervoor moesten we het plafond openbreken, de verschrikkelijke schrootjes werden ook verleden tijd. Het huis heeft geen zolder, maar een flauw hellend dak, eigenlijk wel leuk; want nu konden we de ruimtes verhogen door het plafond schuin te maken. Dit geeft alle kamers zo’n ruim en groot gevoel. 

Na de slaapkamer en benedenverdieping zijn we in het huis gaan wonen en hebben we per kamer verbouwd. Eerst slaapkamer 2 toen slaapkamer 3 en als klapper op de vuurpijl; de badkamer. Jeetje, ik kon het hele riedeltje inmiddels wel dromen; slopen, plafond verstevigen, isoleren, elektra, dichtmaken, stucen, sauzen, laminaat en klaar. Hup naar de volgende kamer. Ik weet nog goed dat onze vrienden of ouders wel eens langs kwamen en in de auto terug tegen elkaar zeiden my god, waar zijn die twee aan begonnen. Achteraf besef ik ook niet in wat voor een bende je leeft omdat je er zo aan went op de een of andere manier. Ik ben wel elke dag extra dankbaar, juist door die tijd en door al dat keiharde werken. Het woonplezier krijgt daardoor echt een boost.  

BEFORE

Van rekentafel naar droomhuis

AFTER

Van rekentafel naar droomhuis.

Van rekentafel naar droomhuis blog

Van rekentafel naar droomhuis blog

livingroom van rekentafel naar droomhuis blog

hallway van rekentafel naar droomhuis blog

Slaapkamer 

Het leuke is dat Jeroen en ik elkaar perfect aanvullen in het ontwerpen van een ruimte. Het is zo leuk om samen te brainstormen over ideeën en om dat wat in je hoofd zit ook echt te maken. Vaak is de mooiste, niet de gemakkelijkste weg en duurt het vaak langer dan dat het zou hoeven. Maar hey, dat maakt het juist uniek en dat is wel waar we beide voor gaan. Alles wordt digitaal tot op de millimeter uitgetekend. Door de 3D beelden die Jeroen maakt wordt het zoveel makkelijker om kleine imperfecties te zien. 3D beelden zijn echt de moeite waard, mocht je daar over twijfelen bij een verbouwing. Ik ben nog steeds niet uitgekeken op de slaapkamer, de latten in combinatie met de hanglampen geven zo’n fijne en warme sfeer. 

bedroom

new bedroom

details bedroom

kast bedroom

Badkamer 

Onze eerste verre reis die wij gemaakt hebben was naar Bali, en wie wel eens in Bali is geweest kan beamen dat ze daar weten hoe ze een badkamer ontwerpen. Die wilde we het liefst in onze backpack meenemen en in ons huis plaatsen. Een badkamer met rustige tinten en vooral natuurlijke materialen was toen het plan. Vooral de rotswand is echt een eyecatcher en belangrijk vonden wij dat de rest van de ruimte dan ook rustig bleef. 

Op de vloer en muren hebben we gebruik gemaakt van betonciré. Zoals je ziet op de voor-foto bestond de vorige badkamer uit ontzettend veel tegels en dus ook veel voegen, ik was er dan ook snel uit dat dat in ons ontwerp anders moest. We hebben eerst alle tegeltjes verwijderd en laten stucen met een betonstuc. Jeroen heeft zich er aan gewaagd om (voor het eerst!) zelf de betonciré aan te brengen. De betonciré moest in 3 lagen worden aangebracht en daar tussen moest het weer opnieuw geschuurd worden. Echt een grote klus maar hoe knap dat hij het gewoon voor elkaar gekregen heeft. Toen de betonciré was aangebracht begon natuurlijk het leuke werk, de stenen wand. Steen voor steen zijn ze op de muur geplakt en het werd echt met de minuut mooier. 

Het badkamer meubel hebben we zelf gemaakt. Als basis hebben we de Ikea lades gebruikt, omdat die gewoon zo fijn zijn. Daar om heen een kast gemaakt en deze bekleed met oud eiken wagonplanken, mooie wasbakken er op en strakke zwarte kranen en het plaatje was compleet. De badkamer is uiteindelijk echt een mooie combinatie geworden van rustiek en modern. 

Een badkamer kan dan nog zo mooi zijn, de verlichting er in heeft een grote invloed op de ervaring. We hebben als hoofdverlichting ledstrips in het plafond aangebracht, die zorgen voor zacht strijklicht over de wanden. Daarnaast hebben we sfeerverlichting met warm wit licht achter de spiegel en warm wit licht in de hanglampen. Met deze verlichting kunnen we nóg meer genieten en makkelijk een paar uur relaxen in bad.

De rustige tinten met de robuuste materialen smaakt zeker naar meer en ik ben dan ook wel zeker dat we veel van dit soort combinaties gaan toepassen op de verbouwing van de begane grond. 

oud badkamer

badkamer van rekentafel tot droomhuis

wc

badkamer

betonlook

Komende projecten 

Op de eerdere foto’s kun je al zien dat we heel low-budget de benedenverdieping een upgrade hebben gegeven. Ik durf met 100% zekerheid te zeggen dat als we eerst onze benedenverdieping hadden verbouwd het zo anders was geworden dan hoe ik het nu uiteindelijk zou doen. Het was ook een tip van onze aankoopmakelaar; “Ga er eerst wonen en kijk dán pas wat je wilt verbouwen en hoe”. Voor de bovenverdieping is dit een stukje anders en ook makkelijker, omdat je daar per kamer kijkt wat het mooiste past in de ruimte. Maar beneden is zo veel groter en moet er echt een goed plan achter zitten. Het is ons eerste huis en de grootste vraag die je dan nog niet goed kunt beantwoorden is wat is mijn stijl? Je denkt het in grote lijnen wel te weten maar dan kan het zo weer veranderen. Natuurlijk komt dit ook omdat ik druk bezig ben met kijken in andere huizen op Instagram en daar zooooo veel inspiratie op doe, haha. 

Ik denk dat het nu ongeveer wel duidelijk is wat onze (gelukkig, onze) stijl is. We houden allebei van rustige kleuren in de basis met mooie natuurlijke materialen. Omdat we geen zolder hebben zijn we van plan uit te bouwen zodat daar een kantoor voor Jeroen (of mijzelf, who knows) kan komen met heel veel opbergruimte. We willen dan het woongedeelte ook nog een meter uitbouwen met een overkapping aan het huis. Het licht valt dan voor een groot deel weg en om die reden hebben we plannen om een lichtstraat aan te brengen in het dak. Hieronder zie je wat impressies hoe we het nu ongeveer in onze gedachtes hebben maar het verbaasd me niets als dit weer helemaal anders wordt! 

ontwerp

ons huis

Een ander groot project wat er nog aan komt is het isoleren van het huis. Het dak is inmiddels al aangepakt maar de buitengevels moeten ook nog! Dit plan staat alleen nog even gepland voor na de verbouwing beneden. Ik weet zeker dat het huis niet meer te herkennen is zodra het geïsoleerd is, het wordt namelijk daarna helemaal gestukt in een mooie grijze/zand tint. Hieronder zie je dat we de voortuin al hebben opgeknapt en een beetje die mediterraanse sfeer hebben aangebracht.

ons huis nu

homebystuart

DIY en tips! 

We hebben in ons huis een aantal leuke DIY’s toegepast. Eentje daarvan zijn onze deuren boven, in plaats van de witte stompe deuren te vervangen hebben we ze een jaren 30 look gegeven door er een sierlijst op te plakken. Daarna de deur matzwart geschilderd en mooie nieuwe klinken erop gezet. Weer zo goed als nieuw! 

Een andere leuke DIY is het kringloop kastje wat wij onlangs hebben opgeknapt. We zochten eigenlijk een leuk kastje maar na een korte zoektocht op internet vonden we alles al gauw te duur en een beetje zonde voor iets wat niet persé hoeft. Toen zijn we wat kringlopen afgestruind en hebben we een leuk kastje voor maar €30 gekocht. Deze hebben we helemaal opgeschuurd, geschilderd en pootjes onder gezet (een Reel hiervan is te vinden op mijn account 😊) De lades hebben we bekleed met zwartgespoten webbing. Je herkent het kastje helemaal niet meer terug en het heeft iets meer dan €100,- gekost! Zo kun je dus voor weinig geld toch mooie dingen maken en het is ook nog eens ontzettend leuk om te doen. 

Een tip die ik graag mee wil geven en die ik graag had zelf had willen hebben voordat ik alle meubels ging kopen voor dit huis is dat ik eigenlijk had willen beginnen met goedkopere meubels. Voor een groot deel hebben we dit ook gedaan maar ons tv-meubel en eetkamerstoelen hebben aardig wat gekost. We waren al snel niet meer blij met het tv-meubel dus die is al vervangen en de eetkamerstoelen en tafel zijn ook eigenlijk niet helemaal de juiste keuze voor onze woonkamer. Als je last hebt van veranderdrang zoals ik, koop dan vooral niet te duur zodat het ook niet zo’n zeer doet om ze weer eens te vervangen voor wat anders. Een andere tip is denk goed na over kleurkeuzes van grote meubels. Onze bank is namelijk cognac, helemaal hip en leuk natuurlijk! Maar een rustigere tint had ik fijner gevonden. Kleur kun je altijd nog goed aanbrengen met bijvoorbeeld kussens, een fauteuil en accessoires! Je kunt naar mijn idee meer doen met een bank in een mooie grijs of beige tint qua styling. 

homebystuart

deuren

woonkamer

Hopelijk was deze binnenkijker leuk om te lezen en heb ik wat leuke inspiratie kunnen geven vooral voor mensen die bezig zijn met verbouwen of willen gaan verbouwen. En hou vol! aan die stofbende komt écht een eind en het is het allemaal dubbel en dwars waard… Op mijn Instagram zal ik jullie natuurlijk meenemen met de verbouwing die ergens in 2022 gaat plaatsvinden. Maar we zitten niet graag stil, dus tot die tijd zullen er nog wel een aantal andere veranderingen te zien zijn en hoop ik jullie verder te inspireren met onze verbouwplannen en interieur. 

Veel liefs, 

Eva 

 

Ben je op zoek naar meer leuke inspirerende blogs? Heb je deze blogs al gelezen?

16 Reactie's
 • Paula
  Geplaatst op 09:18h, 10 maart Beantwoorden

  Hallo Eva,

  Lang dachten mijn vriend en ik dat we er niet zouden uitkomen. Totaal verschillende smaken totdat we op deze pagina terecht kwamen. Jullie badkamer sprak ons ontzettend aan! Prachtig! We kregen weer positieve energie om aan de slag te gaan.
  Nu vragen we ons wel af waar jullie de stenenmuur vandaan hebben gehaald?
  Groetjes!

 • Kelly
  Geplaatst op 19:58h, 01 februari Beantwoorden

  Wat mooi! wat zijn de kleuren van de hal en de woonkamer?🥰

 • Ilona
  Geplaatst op 14:43h, 02 december Beantwoorden

  Hoi Eva, Ik vind de badkamer echt zo mooi…heb hem wel vanaf 3 hoeken op mijn pinterest bord gepint. En nu ik je blog lees, snap ik je inspiratie…wij zijn ook in Bali geweest en hadden daar hetzelfde gevoel in de badkamers die we hebben gezien! Hoe hebben jullie die stenen wand gemaakt? Bij de tegelhandels kan ik niet echt iets vergelijkbaars vinden..Alvast bedankt voor je reactie!

 • Monique
  Geplaatst op 08:26h, 13 juli Beantwoorden

  Wat een vet huis! Ik ben ook benieuwd naar de kleur op de wand in de woonkamer. Zou je die met m8j willen delen?

 • Moniek
  Geplaatst op 23:21h, 25 april Beantwoorden

  Wat is de kleur op de muur?🥰
  En waar is dat bankje, vaas en spiegel van in de gang?

 • Bibiche De Bruyne
  Geplaatst op 07:34h, 01 juli Beantwoorden

  Enorm fan van de kapstok! Vanwaar heb je die gehaald?

 • Niki
  Geplaatst op 10:30h, 02 mei Beantwoorden

  Wat mooi! Ik zou echt heel blij worden van de kleur op de muur. Zou je die willen delen?

 • Miranda
  Geplaatst op 10:41h, 07 april Beantwoorden

  Ziet er mooi uit. Welke kleur heeft de muur in de hal als ik vragen mag ? Ik werd door verwezen naar de blog voor het antwoord, maar zie het nergens staan?

 • Rita
  Geplaatst op 20:40h, 31 maart Beantwoorden

  Leuke blog en mooie verbouwingen. Heerlijk om bij weg te dromen. Bedankt voor de leuke inspiraties en geduld is een schone zaak😁

  • Ellen Meijer
   Geplaatst op 15:40h, 17 juli Beantwoorden

   Hele gave verbouwing!
   Wat is de kleur op de hal muur als ik vragen mag?

   Groetjes

 • Maureen
  Geplaatst op 15:29h, 24 november Beantwoorden

  Supermooi geworden al! Je hebt me geïnspireerd om weer wat klusjes aan te pakken. Ik ga je graag volgen! 😊

 • Jolanda v Rossum
  Geplaatst op 12:15h, 24 november Beantwoorden

  Een heel leuk en inspirerend stukje met mooie before and after foto’s! Ik volg graag het verdere proces van jullie verbouw plannen. X Jolanda

  • Eva Stuart
   Geplaatst op 12:39h, 24 november Beantwoorden

   Wat super leuk om te horen Jolanda, thanks voor je lieve complimenten!🥰🥰

   • Kim
    Geplaatst op 09:55h, 05 juli Beantwoorden

    Hoi Eva,
    Welke kleur heb je op de muur zitten?
    Het is echt heel mooi

 • Roos
  Geplaatst op 09:17h, 24 november Beantwoorden

  Super leuk om te lezen! Wat is het nu al mooi!🙌🏼

  • Eva Stuart
   Geplaatst op 12:39h, 24 november Beantwoorden

   🥰🥰🥰

Geef een reactie