Tips voor het ontwerpen van een nieuwe kledingkast - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
8857
post-template-default,single,single-post,postid-8857,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Tips voor het ontwerpen van een nieuwe kledingkast

Tips voor het ontwerpen van een nieuwe kledingkast

Tips voor het ontwerpen van een nieuwe kledingkast

Tips voor het ontwerpen van een nieuwe kledingkast! ’s morgens vroeg open je je kledingkast. Met je slaperige hoofd valt het zelfs op dat de kastdeur nog steeds opzij zakt bij het open doen. Om nog maar niet te spreken over die onhandige indeling van de kledingkast. Tijd voor een nieuwe en praktische kledingkast! Maar hoe zorg je ervoor dat de nieuwe kledingkast wél aan jouw eisen voldoet? Met deze handige tips!

Tips voor het ontwerpen van een nieuwe kledingkast

#1 Ga voor jouw smaak

Nu je toch voor een nieuwe kledingkast gaat, is het slim om het gelijk goed aan te pakken. Dat betekent: geheel naar jouw stijl en inzichten. De wereld van kledingkasten groot. Zo kun je kiezen uit een wat landelijke kledingkast of juist een klassieke, moderne of industriële kledingkast. Zorg er in ieder geval voor dat de buitenkant van de kast past bij jou en je interieur past. Want je wilt nog heel wat jaren met je kledingkast doen.

#2 Kies een bijpassende kleur

Je hebt de stijl uitgezocht, nu nog de kleur. Zorg er altijd voor dat de kleur past bij je interieur. Wil je zo lang mogelijk met je kledingkasten doen, dan is het handig om te kiezen voor een kleur als wit, zwart of hout. Kortom: een neutrale kleur. 

#3 Kies het type deur

Kleding wil je stofvrij en schoon houden. Zorg daarom voor mooie, bijpassende deuren. Ga je voor een schuifdeur of een draaideur? Een draaideurkast heeft als voordeel dat je de kast in zijn geheel kunt bekijken. Een schuifdeur is heel ruimtebesparend, handig wanneer je de slaapkamer optimaal wilt benutten.

#4 Deel de kast handig in

Een kledingkast is niet een kledingkast zonder een hanggedeelte. Maar hoeveel ruimte mag het hanggedeelte in beslag nemen? En hoeveel planken en lades heb je nodig. Deze stap is geheel afhankelijk van wat jij het liefst draagt en hoe je kleding het makkelijkst opbergt. 

#5 Puntjes op de i

Je hebt de stijl, de kleur, de deur en de indeling inmiddels – of bijna – op scherp staan. Je kunt ervoor kiezen om het hierbij te laten óf om nog even wat meer uit te pakken. Schaf bijvoorbeeld nog handige spotlights, schoenenrekjes of mandjes aan. Zo word de kledingkast steeds meer jouw kledingkast. Eentje waar je nog jaren mee plezier gaat hebben.

Vind je het leuk om meer interieur inspiratie op te doen? Check ook eens mijn Instagram account @jellinadetmar!

Heb je deze leuke blogs al gelezen?

Geen reactie's

Geef een reactie