Een tapijt geeft warmte!  - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
8883
post-template-default,single,single-post,postid-8883,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Een tapijt geeft warmte! 

Een tapijt geeft warmte! 

Een tapijt geeft warmte! 

Een tapijt geeft warmte! Je krijgt er warme voeten van tijdens koude dagen, maar zorgt ook voor warmte in je interieur. Het tapijt zorgt ook voor een stukje cultuur en geschiedenis in je interieur. De kleuren spelen daarbij een belangrijke rol en geeft sfeer en gezelligheid aan je woning. 

Een tapijt geeft warmte

Oosters tapijt

Oosterse tapijten zijn handgeknoopte tapijten die worden gemaakt in oosterse landen zoals India, China, Turkije en Pakistan. Deze worden met de hand gemaakt en er zijn geen identieke aan elkaar, wat een tapijt dus uniek maakt. Oosterse tapijten zijn er in ontzettend veel kleuren en vormen, de keuze is dus enorm. De tapijten van tapijtenkelim zijn van top kwaliteit, authentiek en handgeknoopt in 1 van de oosterse landen. 

Omdat een tapijt wel een investering is, is het fijn om een goede keuze te kunnen maken. Zo kun je op de website van tapijtenkelim je zoekopdracht filteren om jou perfecte tapijt te vinden. Je kunt filteren in prijs, design en kleur om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken! Bij tapijtenkelim krijg je een garantie van 2 jaar en het tapijt komt met een certifitaat. Op dat certificaat staat in welk land en regio jouw authentieke tapijt handgeknoopt is. 

Perzische tapijten

De Perzische tapijten werden oorspronkelijk in Perzië gemaakt. Daarna komen deze kleden vooral uit Iran, maar de trend verspreide zich ook over andere landen in het midden-oosten. Iran staat wel bekend als het land waar de beste Perzische tapijten worden geknoopt. Ook de Perzische tapijten zijn er in meerdere soorten. Hoogpolige tapijten en laagpolige tapijten. Een tapijt zonder hoge polen wordt de kelim variant genoemd. Perzische tapijten zijn ontzettend sterk en gaan tot wel 80 jaar mee en worden vaak meer waard hoe ouder ze zijn.  

Patchwork tapijt

In Iran worden de patchwork tapijten veelal gemaakt. Een patchwork vloerkleed is een tapijt dat gemaakt is uit oude of nieuwe stukken tapijt. Er worden vaak vintage vloerkleden gebruikt die al heel veel jaren oud zijn. Je haalt dus een stukje geschiedenis in huis! 

Welk tapijt past het beste bij jou? 

Hoe zorg je ervoor dat het tapijt perfect in jouw interieur past? Er zijn een aantal dingen belangrijk. De plek waar je het tapijt wilt leggen, de afmeting, het design en natuurlijk de kleuren. Ook is het belangrijk om te kijken of je tapijt in combinatie met vloerverwarming kan, mocht je vloerverwarming hebben. Tapijten met een dichte rug aan de onderkant zijn niet geschikt omdat deze geen warmte doorlaten. Tapijten met een open rug kunnen wel omdat de warmte daar doorheen komt. Het assortiment van tapijtenkelim beschikt alleen maar over duurzame wollen handgeknoopte tapijten, die geschikt zijn voor vloerverwarming.

Een tapijt geeft warmte blog

Vorm en afmeting

Ga je voor rechthoekig of rond? Dat ligt natuurlijk erg aan de ruimte. In de hal zien we bijvoorbeeld vaak een lang en smal rechthoekig tapijt, maar deze vorm is in de woonkamer weer niet geschikt. Rechthoekig is wel de meest verkochte vorm, maar heb je een kleine ruimte dan is een rond tapijt ook erg geschikt. Heb je een grote zithoek dan zou ik voor een groot rechthoekig kleed gaan. Een strak interieur dan past een tapijt met een drukker patroon en meerdere kleuren daar goed bij. Of heb je juist een druk interieur dan past een kleed met één kleur of meerdere tinten van dezelfde kleur daar goed in.

Een tapijt geeft warmte! 

Zorg ervoor dat 1 of 2 kleuren uit je interieur ook terugkomen in je tapijt. Heb je bijvoorbeeld licht roze gordijnen achter je grijze bank met licht roze en licht groene kussentjes, ga dan voor een tapijt met licht roze en licht groene tinten, of licht groene en grijze tinten. Zo blijft het één geheel. Je kunt ook je woonaccessoires afstemmen op je tapijt, denk aan een plaid, een kussen, vaasjes of bloempotten. Je tapijt zorgt ervoor dat je interieur een warm geheel wordt! 

 Ik hoop je met deze tips goed geholpen te hebben! Ik ben benieuwd 🙂

Liefs,

Jellina

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!

Heb je deze leuke blogs al gelezen?

Geen reactie's

Geef een reactie