Warmte en gezelligheid bij de houtkachel! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
8626
post-template-default,single,single-post,postid-8626,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Warmte en gezelligheid bij de houtkachel!

Warmte en gezelligheid bij de houtkachel!

Warmte en gezelligheid bij de houtkachel!

Warmte en gezelligheid bij de houtkachel! Dat was een hele grote klus, onze bovenverdieping! Maar wat een onwijs toffe verbouwing was dit ook! We wilden heel graag voor de warmte en de sfeer op deze verdieping een houtkachel. Omdat de kamer erg groot is, leek het fijn ons fijn als je vanuit alle hoeken plezier kon hebben van gezellig vuur! Dus we hebben gekozen voor een doorkijkhaard.. Lees je mee? 

Blog Warmte en gezelligheid bij de houtkachel!

Een plek om elke dag van te genieten

Zowel overdag als ’s avonds in het een feest om in deze ruimte te zitten! Helemaal ingericht met een mooie vloer, prachtige interieur items en een sfeervolle houtkachel is het echt een droomplek geworden. De houtkachel kunnen we elk moment aansteken en er dus elke dag van genieten. De sfeer die een houtkachel geeft is heel bijzonder. Niet alleen het knisperende geluid van het hout maar ook het vuur dat je ziet! Doordat deze houtkachel midden in de ruimte staat, kunnen we er vanuit alle hoeken van genieten!

Je kan door het glas heen kijken

Wij hebben gekozen voor een Jacobus 9 houtkachel van M.R.S.Oudwoude. Aan beide zijden zit glas. Het leuk is dus, dat je door de haard heen naar de andere kant van de ruimte kunt kijken. Het is dus een afscheiding, maar hij zorgt er ook voor dat de ruimte gekoppeld blijft. Met zijn stoere design en zwarte kleur is hij echt een blikvanger in deze ruimte!

houtkachel

houtkachel brengt sfeer

sfeer van een houtkachel

Hout opslag bij huis

Een houtkachel vergt soms wel wat werk. Je huis moet er namelijk geschikt voor zijn, want je hebt een rookkanaal nodig. Dit is om die reden bij ons speciaal aangelegd. Je moet ook hout in huis halen om de kachel brandend te houden. Hier creëren we in het zicht een leuk plekje voor naast de kachel, en een grotere opslag komt in de tuin, want ook dit staat super gezellig en sfeervol!

Knusse zitplek naast de houtkachel

We hebben naast de houtkachel een ontspannende zitplek gecreëerd, een warm middelpunt in deze kamer. Een heerlijke plek om helemaal tot rust te komen. Je kunt hier lekker zitten voor de TV, of knusjes een tijdschrift of spannend boek openen. Ik denk dat we hier straks niet meer weg zijn te slaan.

houtkachel brengt sfeer en warmte

Maak sfeer met een haarhoutopslag

Een mooie plek voor je houtopslag is een aanwinst voor jouw interieur. Leuk is als je houtopslag onderdeel wordt van de haard. Wij hebben bijvoorbeeld een handige, minimalistische, maar stijlvolle opslagplaats gemaakt van een steigerbuisframe, waar je het hout in kan plaatsen. Daar zijn tal mogelijkheden in! Handig; want zo heb je altijd de houtblokken in de buurt van de haard.

Warmte en gezelligheid bij de houtkachel!

Warmte en gezelligheid bij de houtkachel!

Het resultaat mag er zijn: een heerlijk, warm en knisperend houtvuur! Heb jij ook een houtkachel? Of overweeg je er een? Ik kan het echt aanraden!

Liefs Jellina

 

Deze blog is geschreven ism M.R.S Oudwoude.

Op zoek naar meer inspiratie? Heb je deze leuke blogs al gelezen?

Geen reactie's

Geef een reactie