De Sunshower heeft zonnelicht! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
5577
post-template-default,single,single-post,postid-5577,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

De Sunshower heeft zonnelicht!

De Sunshower heeft zonnelicht!

De Sunshower heeft zonnelicht!

Zoals ik een paar weken geleden in de blog over het infrarood licht in de Sunshower al beloofde; Ik wil jullie nog wat uitgebreider vertellen over de voordelen van het zonlicht, het ultraviolette licht, dat ook in de Sunshower zit! 

UV

In de winter ben ik wat ‘witjes’….

Ik heb van mezelf een vrij bleke huid en in de winter zie ik snel wat ‘witjes’.. Kan ik niks aan doen, al voel ik me kiplekker, met een beetje een bruine gloed in mijn gezicht zie ik er gewoon wat fitter uit! Nou zorgt het ultraviolette licht (UVA- en UVB-stralen) in de Sunshower er voor dat niet bruint, maar je een gezonde tint geeft! Dat gaat geleidelijk en veilig omdat die stralen in een lage dosis afgesteld zijn, zodat het bij correct gebruik geen kwaad kan, maar juist gezond is!

badkamer

Foto’s als de Sunshower aanstaat hieronder 😉

UVlicht

Bathroom

zon

Het ultraviolette licht

Want er zijn nog meer voordelen van blootstelling aan ultraviolet licht, dan alleen een lekker kleurtje: op de site van Sunshower staat de volgende informatie nog wat uitgebreider, maar kort samengevat komt het hier op neer:

  • Het ultraviolette licht (UV) zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Deze vitamine houdt onze weerstand op peil en een dagelijkse lage dosis UV is bewezen veilig. Een gezond vitamine D niveau is essentieel voor meerdere functies van in het lichaam, lees in deze link er meer over.

 

  • Zonlicht bestaat uit UVA- en UVB-stralen. Deze kunnen we namaken zodat we ons ook op een zonloze dag kunnen voeden met het weldadige UV-licht.

 

  • Weldadig, want UV-licht is essentieel voor veel vitale functies in ons lichaam, bijvoorbeeld bij de aanmaak van vitamine D  dat onze biologische klok reguleert, UV speelt een rol bij de vorming van melanine en dus pigment productie en dat beschermt de huid  weer tegen verbranden!

 

  • Tot slot heeft UV-licht een therapeutisch effect en kan worden ingezet bij chronische huidaandoeningen zoals psoriasis, eczeem en zonallergie.

 

Nieuwsgierig naar nog méér details over de voordelen van Ultraviolet licht? Check dan even deze link 🙂

sunshoweruvlicht

sunshoweruvlicht.

warmedoucheuv

De warmte is heel fijn

Mijn eerste ervaringen met de Sunshower zijn in ieder geval super fijn! De warmte is heel lekker, net alsof je in het zonnetje zit en mijn huid heeft nu echt een mooie ‘sunkissed-glow’😍 Deze kan ik makkelijk en veilig bijhouden door 2 tot 4 keer per week 10 minuutjes het ultraviolette licht te gebruiken! En straks in het voorjaar is mijn huid al voorbereid op het zonnetje en zal ik niet zo snel meer verbranden zoals ik vóór de Sunshower altijd deed bij de eerste zonnestralen ☀️☀️☀️

badkamerinspiratie

Liefs Jellina 

Deze blog is tot stand gekomen i.s.m Sunshower.

1Reactie
 • Do-Anne
  Geplaatst op 22:08h, 24 januari Beantwoorden

  Wat een gaaf idee, die jungle achtergrond in je badkamer. Hoe is dat idee tot stand gekomen? G. Do

Geef een reactie