De Sunshower heeft een infrarood straling! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
5473
post-template-default,single,single-post,postid-5473,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

De Sunshower heeft een infrarood straling!

De Sunshower heeft een infrarood straling!

De Sunshower heeft een infrarood straling!

Een paar weken geleden schreef ik een leuke blog over onze Sunshower in de douche. Hierin vertel ik hoe fijn het is om te kunnen douchen en tegelijkertijd genieten van krachtig infrarood en veilig zonlicht. In deze blog wil ik jullie graag meer vertellen hoe het is om de infrarood straling te gebruiken terwijl je onder de douche staat. Douchen op zichzelf is al heel ontspannend, maar van infrarood is bekend dat het heel goed is voor je spieren; een super fijne combinatie! Lezen jullie mee?

sunshower

Infrarood is goed voor je spieren

In mijn vorige blog vertelde ik al dat de infraroodstraling diep doordringt in de huid. Deze straling en warmte versnelt bloedcirculatie, dit resulteert in toename van het zuurstofgehalte in het bloed. Hierdoor vermindert spierpijn en stijfheid, en ontspant het lichaam, hierdoor kan een sportblessure sneller herstellen. In deze blog wil ik hier graag verder op ingaan.

rood

douche

Vanuit fysiotherapeutisch oogpunt

In mijn dagelijks leven ben ik Fysiotherapeute en ik geniet volop van mijn leuke beroep en het omgaan met mensen. Ik heb elke dag te maken met patiënten die klachten hebben. Pijnklachten in de schouders, nek, armen of andere lichaamsdelen. Patiënten die stijve spieren hebben, artrose, een reumatische aandoening of fibromyalgie. Met fysiotherapie kunnen we veel patiënten helpen hun klachten te verminderen, of helemaal van hun klachten afhelpen. Dit maakt ons beroep heel mooi, dit is wat we voor deze mensen kunnen betekenen. In mijn therapie maak ik ook vaak gebruik van warmte en ook met infrarood apparatuur.

De Sunshower met de ingebouwde infraroodlampen zou heel goed zijn voor mijn patiënten. Infrarood verwarmt, ontspant en vermindert klachten. Het zou goed zijn om in een Fysiotherapie praktijk een Sunshower in de douche te plaatsten. Dat patiënten na een sessie oefentherapie onder de Sunshower kunnen herstellen met infraroodstraling. Of dat ze thuis hun klachten kunnen behandelen met een Sunshower.

interieur

badkamer

water

De werking van het infrarood licht

De energie van infraroodlicht dringt diep door in ons lichaam waardoor moleculen in beweging komen en het zo warmte veroorzaakt. Hierdoor stijgt de lichaamstemperatuur terwijl de omgeving koel aanvoelt. Naast een weldadig en ontspannend gevoel, vermindert infraroodstraling rug- en nekklachten, spierpijn en reumatische klachten en stimuleert het de doorbloeding.

moswand

Een paar feiten op een rij

Er zijn veel voordelen als je een Sunshower met infrarood gaat gebruiken, hier een paar feiten op een rij.

Het is natuurlijk zo als je last hebt van spierklachten bijvoorbeeld rug- en/of nekklachten je pijn ervaart bij bewegen. Vaak wordt warmte therapie aanbevolen om deze klachten te verminderen. Het is wetenschappelijk bewezen dat therapie met infrarood effectief is om het verkrampte gevoel in de rug en nek te verminderen. In tegenstelling tot de meeste pijnstillers heeft warmtetherapie geen bijwerkingen, en dat is heel fijn!

Infraroodstraling versnelt bloedcirculatie; dit resulteert in toename van het zuurstofgehalte in het bloed. Hierdoor vermindert spierpijn en stijfheid, kan een sportblessure sneller herstellen en ontspant het lichaam. Doordat de spieren meer ontspannen, kan dit gewrichtsklachten verminderen. Infrarood helpt overigens niet alleen bij herstel na een sportieve in- spanning. Het is ook een goede opwarming voorafgaand aan het sporten.

Wetenschappelijk onderzoek door Medisch Centrum Twente en de Saxion Hogeschool heeft aangetoond dat gebruik van infrarood licht reumatische klachten op kort termijn kan verminderen. Hierdoor wordt minder last van stijve gewrichten of spieren ervaren. Dit kan de pijn verlichten.

Door de effectieve warmte van de infraroodlamp verwijden de poriën zich. Dit resulteert in een betere en effectievere dieptereiniging van de huid waardoor de huid er gezonder gaat uitzien. Daarnaast zorgt infrarood ervoor dat voedende en hydraterende crèmes intensiever en sneller worden opgenomen.

Tot slot een voordeel van gebruik van infrarood voor het gehele gestel: een snellere bloedsomloop veroorzaakt door infrarood zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd en de aanvoer van voedings- en bouwstoffen wordt versneld. Van deze processen profiteren niet alleen de spieren en de huid, maar het gehele lichaam geniet van deze reinigende en opbouwende werking van weldadig infrarood.

 • Vermindert rug- en nekklachten
 • Verlicht reumatische klachten
 • Zorgt voor soepele en ontspannen spieren
 • Verlicht stijfheid
 • Bevordert bloedsomloop wat afvalstoffen sneller afvoert
 • Verbetert doorbloeding wat aanvoer van voedings- en bouwstoffen versnelt, reinigt de huid diep en effectief

plant

douchen

Optimaal genieten met infrarood licht tijdens het douchen

Ik vind het echt super fijn douchen. En helemaal de gedachte dat het goed is voor je spieren en je lijf! De Sunshower heeft niet alleen infrarood als optie maar ook veilig zonlicht. In een volgende blog ga ik uitgebreider schrijven over het zonnelicht.

infraroodlicht

Liefs Jellina 

Deze blog is tot stand gekomen i.s.m Sunshower.

12 Reactie's
 • De Sunshower heeft zonnelicht! – X Brand
  Geplaatst op 10:52h, 31 januari Beantwoorden

  […] ik een paar weken geleden in de blog over het infrarood licht in de Sunshower al beloofde; Ik wil jullie nog wat uitgebreider […]

 • De Sunshower heeft zonnelicht! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
  Geplaatst op 21:44h, 05 januari Beantwoorden

  […] ik een paar weken geleden in de blog over het infrarood licht in de Sunshower al beloofde; Ik wil jullie nog wat uitgebreider vertellen […]

 • Reina
  Geplaatst op 10:29h, 29 december Beantwoorden

  Hey Jellina, Kan je het infrarood van de SU shower ook gebruiken als je geen klachten hebt?
  Liefs,
  Reina,

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 10:39h, 29 december Beantwoorden

   He Reina,

   Wat leuk dat je mijn blog gelezen hebt dankjewel 🙂
   Zeker, ik ben ook jong en fit en ik maak er ook gebruik van 🙂 Die warmte is heel ontspannend en het is heel fijn douchen!

   Liefs Jellina

 • Mona Koerts-groenhout
  Geplaatst op 22:04h, 19 december Beantwoorden

  Hey Jellina,

  Wat heb je dit goed geschreven met al deze nuttige informatie.
  Een Sunshower komt zeker op mijn verlanglijstje.

  Liefs Mona.

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 14:35h, 20 december Beantwoorden

   Hi Mona,

   Wat lief dat je mijn blog gelezen hebt, dankjewel 🙂
   Jaaaa, zou ik doen!! Tof , echt een aanrader!!

   Liefs Jellina

 • Ingrid Woldring
  Geplaatst op 20:24h, 19 december Beantwoorden

  Goed verwoord zeg. Ook mooi dat jij het vanuit de fysio kant belicht. Mooi geschreven. Wij gaan de badkamer ook nog verbouwen en dit zou heerlijk zijn om toe te voegen.

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 14:35h, 20 december Beantwoorden

   Hi Ingrid,

   Bedankt voor het lezen van mijn blog!!! Ja als fysio kan je het weten toch 😉

   Liefs Jellina

 • Wilma huisjeboompjeboys
  Geplaatst op 14:25h, 19 december Beantwoorden

  Die is gemaakt voor mij lees ik!😉 Als we ooit de loterij winnen komt die zeker in de badkamer! Wat heerlijk zeg!
  Jullie badkamer is sowieso al prachtig maar dit maakt het wel nog net even specialer!
  Heel leuk om te lezen!

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 14:34h, 20 december Beantwoorden

   Hi Wilma,

   Dat denk ik dan ook!! 🙂 Wat lief en dankjewel voor het lezen van mijn blog 🙂

   Liefs Jellina

 • Wendy
  Geplaatst op 09:57h, 19 december Beantwoorden

  Het lijkt mij echt zó lekker! Zeker ook na het sporten voor je spieren…staat ook zo stoer!

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 14:33h, 20 december Beantwoorden

   Hey Wendy,

   Het is echt heel fijn! Zeker na inspanning ook zeker, leuk dat je mijn blog gelezen hebt,

   Dankjewel, liefs Jellina

Geef een reactie