De trap renoveren en stylen - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
7038
post-template-default,single,single-post,postid-7038,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

De trap renoveren en stylen

De trap renoveren en stylen

De trap renoveren en stylen!

De trap kan een mooi interieur item van je woning zijn!

Is jouw trap in huis een echte eye-catcher? Heb jij hem mooi gestyled? Een trap kan een mooi interieur item van je woning zijn! Bij veel huizen begint de trap in de woonkamer, in dat geval wil je dat je trap juist een blikvanger is die goed bij het interieur past. Begint je trap in de hal? Ook daar is een mooi gestylde trap een must-have! In deze blog deel ik allemaal tips, en leuke inspiratie lees je mee?

Een dagelijks gebruikt item

Je gebruikt de trap dagelijks dus je wilt zeker niet dat de trap een doorn in het oog is. Toch is de trap niet het eerste waar je aan denkt als je een huis gaat renoveren of wanneer je net verhuisd bent. Een trap vervangen is een enorme klus en erg kostbaar. Hoewel je een trap ook kunt gaan schuren en verven, is dat enorm veel werk en geeft ook nog eens heel veel rommel.

De trap renoveren en stylen

Een traprenovatie klinkt als een grote en tijdrovende klus. Dat hoeft het niet te zijn. Tegenwoordig bestaan er ontzettend traprenovaties met overzettreden, die je trap een hele nieuwe look kunnen geven. Of je nu een open trap of een gesloten trap hebt, het kan allemaal! Overzettreden worden aangebracht op de bestaande traptreden en geven je trap een fantastische make-over en is bovendien flink goedkoper dan een nieuwe trap. 

De voordelen

Een traprenovatie met overzettreden is veel betaalbaarder dan een nieuwe trap en kost je veel minder tijd dan wanneer je de hele trap nog moet schuren en verven. De overzettreden worden van een geluiddempend materiaal gemaakt en hebben een antisliplaag. Bij Carpetright krijg je 12 jaar garantie en laat je de uitvoering aan professionals over dan heb je binnen 2 tot 3 dagen een trap die eruit ziet als nieuw! De overzettreden zijn zowel duurzaam, als slijtvast.

Inspiratie

Een prachtig voorbeeld van een traprenovatie vind ik de trap van mijn vriendin Wilma. Ze vertelde dat nadat ze het tapijt hadden verwijderd er een trap overbleef vol lijmresten en beschadigingen. Ze koos daarom voor overzettreden en maakten zelf een hele creatieve DIY voor de stootborden. De stootborden bestaan uit allemaal losse houten latjes, die ze één voor één opgeplakt heeft. Het resultaat is echt prachtig! De donkere antracietkleurige overzettreden vormen een hele mooie combi met het hout. 

trap renoveren en stylen

trap inspiratie

Het stylen van je trap.

Je trap stylen? Geef er een eigen draai aan! Vul de wand bijvoorbeeld met posters, foto’s,  of een IXXI of groot schilderij. Dit is een makkelijke manier om het uiterlijk van je trap af en toe veranderen als je net als mij erg van afwisseling houdt. Of stijl je trap met stoere zwarte touwen zoals in deze DIY beschreven staat!

open trap iedeeën

Je kan je trap ook stylen met mooie planten. Kijk dan wel even of je plant voldoende licht vangt op de trap! Ook hangplanten zijn een mooie aanvulling bij een trap, zoals op deze afbeelding hieronder! Heb je een open trap? Dan kun je al dat groen mooi naar beneden laten groeien, wat een prachtige look geeft! Heb je een dichte trap? Dan kun je ervoor kiezen om aan het plafond of aan de wand een paar planten te hangen d.m.v een stang op te hangen en daar je planten aan vast te binden.

je trap stylen

En wat vind je van mooie led-verlichting? Echt tof voor als je ’s avonds te trap op loopt!

blog de trap renoveren en stylen

Zo maak je van je trap een blikvanger!

Ik ben benieuwd of jij ook een mooie gestylde trap in je huis hebt? Of heb jij door deze blog ook inspiratie opgedaan om aan de slag te gaan, laat me weten!

Liefs Jellina 

Deze blog is geschreven i.s.m Carpetright!
Wil je meer inspirerende blogs lezen? Check dan even deze link 🙂

 

Geen reactie's

Geef een reactie