Open trap ideeën- DIY! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
6662
post-template-default,single,single-post,postid-6662,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Open trap ideeën- DIY!

Open trap ideeën- DIY!

Open trap ideeën, DIY!

Open trap ideeën, dit is een super leuke DIY, lees je mee?!

Jellina vroeg me om een gastblog te schrijven en het mocht over van alles gaan. Al gauw kwamen we samen aan de praat over verschillende DIY’s. In ons huis vindt je er namelijk nogal wat. Na een hele hoop foto’s doorgestuurd te hebben, heeft ze de touwen langs de trap uitgekozen! 

open trap iedeeën blog

In 3 simpele stappen je open trap stylen

Wil jij graag dat de hal wat luxe uitstraalt? Ben je niet super handig, maar weet je hoe een boormachine werkt? Lees dan gerust eventjes verder!

Wie ben ik

Ik zal me eerst eventjes kort voorstellen. Ik ben Esther, 31 jaar oud en woon samen met mijn vriend en dochtertje in het zuidelijke Roosendaal. Ikzelf ben architect en mijn hoofd loopt over van leuke ideeën op gebied van interieur. 

De hal is hét visitekaartje van je huis

Het is een ruimte waar je binnenkomt, mensen ontvangt en waar je vooral heel veel circuleert. Eigenlijk is de hal hét visitekaartje van je huis. Mensen doen hier hun eerste indruk op en bij vertrek zien ze jou daar als laatst. De hal is vaak het verloren kindje in een woning en wordt meestal in een kleine ruimte gepropt om zo min mogelijk bruikbare leefruimte te verliezen in bijvoorbeeld de woonkamer of keuken. Je kunt de hal leuk stylen met verschillende accessoires, werken met mooie lampen of gekleurde vlakken op de muur. 

Onze hal straalt rust uit

Wij hebben gekozen voor een simpele rustige uitstraling (voor degene die mij al volgen op instagram @uniekhuisje, weten dat ik een minimalistisch interieur heb – lees anders ook even mijn binnenkijker op deze website). De deur tussen de hal en de woonkamer is van glas en staat dus visueel in verbinding met de woonkamer. Wij hebben ervoor gekozen om de eiken vloer door te trekken in de hal en de lampjes aan de muur komen ook terug in de woonkamer / keuken. Wij hebben een open trap die redelijk stijl is, mijn eerste idee was om hier een dichte kast onder te maken en de trap volledig dicht te maken. Maar naarmate we er woonden leek dit toch niet de beste oplossing, omdat de traptredes erg ondiep zijn. 

Pinterest is een inspiratiebron

De trap open laten langs deze zijde leek me geen goed idee met ons kleine rondrennende meisje. Via pinterest kwam ik al gauw op een afscheiding met touwen terecht. Super simpel, niet duur en een prachtige uitstraling! 

Side-note: dit is geen veilige oplossing en is puur esthetisch. De elastiek rekt mee en de ruimte tussen de touwen is te groot waardoor er een kind doorheen kan vallen!

open trap iedeeën1DIY;

Stap 1:

Bepaal hoeveel bevestigingspunten je wilt hebben bij de trap. Wij hebben ervoor gekozen om ze om de 2 treden te bevestigen. Boor ter hoogte van de voorzijde van de traptrede een gaatje voor met een boor, draai hier vervolgens een schroefoog in. Aan het plafond hebben we dit op ‘gevoel’ bepaald waar deze ongeveer moesten komen, maar wel met een gelijke tussen afstand. Boor ook hier de gaatjes voor, niet te dicht bij de rand ivm scheurvorming van stucwerk en draai ook hier de schroefogen erin.

Klein tipje – pak een schroevendraaien en steek die in het schroefoog en je kunt makkelijker draaien en kracht zetten.

Stap 2:

Rijg het elastiek door de ogen heen. Dit kan op verschillende manieren, recht (zoals bij ons) of wat speelser zodat je een soort spinnenweb krijgt. 

Stap 3: 

Knip het elastiek in de juiste lengte af en bevestig de touwklem en klaar is kees. Super simpel toch??

open trap iedeeën blogs

Open trap ideeën;

Benodigdheden voor onze trap:

Elastiek 8 mm > www.masta.nl >1,27 euro per lopende meter

Kunststof touwklem 8-10 mm > www.fournituren4fun.eu > 0,95 euro per stuk

Schroefoog ZWART 40*16 > www.kieftijzerwaren.nl > 0,65 euro per stuk

Elastiek 5 meter – 6,35 euro 

Touwklem 2 stuks – 1,90 euro + 2,95 verzendkosten

Schroefogen – 4,55 euro + 7,95 verzendkosten

Totale kosten: 23,70 euro 

Zoals je kunt lezen is dit dus echt niet moeilijk en het is ook nog is super goedkoop voor minder dan 25 euro geef je een super chique uitstraling aan je hal. De touwklemmen, elastieken en schroefogen zijn ook in meerdere kleuren te verkrijgen. 

open trap iedeeën

Vond je dit een leuke DIY blog? DIY: open trap ideeën! Wil je meer inspiratie, of een andere DIY-ideeën opdoen, check dan eens deze link 🙂

4 Reactie's

Geef een reactie