DIY een leuke thuiswerkplek - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
8354
post-template-default,single,single-post,postid-8354,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

DIY een leuke thuiswerkplek

DIY een leuke thuiswerkplek

DIY een leuke thuiswerkplek!

DIY een leuke thuiswerkplek! Op dit moment zijn er veel mensen die voor hun werk thuis werken. Een voordeel aan thuiswerken is dat je deze thuiswerkplek helemaal naar jouw eigen wensen kunt inrichten! Mona heeft dat samen met haar man gedaan en verteld en deelt hierover in deze leuke DIY blog! Lees je mee?

DIY een leuke thuiswerkplek

Een rustige thuiswerkplek

Hallo, ik ben Mona en woon samen met mijn man Hendrik in Assen. Onze zoon en schoondochter wonen op zichzelf en doordeweeks zijn onze dochter en haar vriend bij ons thuis. Ik ben zelfstandig gastouder en heb mijn kinderopvang bij ons thuis.

Omdat mijn dochter thuis ook online colleges moet volgen en onze schoonzoon nu ook voor zijn afstudeerstage thuis werkt, werd het wel eens te lawaaierig aan de eettafel als de kindjes hier lekker aan het spelen waren. Toen ook mijn man regelmatig thuis moest werken, werd het echt tijd om ook bij ons thuis een rustige thuiswerk plek te creëren. Een fijne plek waar je rustig aan de slag kan en niet gestoord wordt tijdens een video call of college. 

Natureltinten en natuurlijke materialen

Mijn idee was om van de oude slaapkamer van onze zoon een werk- en logeerkamer te maken. De kamer moest rust uitstralen en dit heb ik gecreëerd door naturel tinten en natuurlijke materialen te gebruiken. Het eerste project waren houten paneeldeuren om de glazendeuren van een oude kast te vervangen. De kast was grijs met Chinese tekens erop. Weliswaar, dit paste niet bij de styling van de nieuwe kamer. 

DIY een leuke thuiswerkplek

DIY een leuke thuiswerkplek

Onze DIY was een bureau gemaakt van een houten schaaldeel. Een schaaldeel is de eerste en de laatste plank die uit een boom gezaagd wordt en die aan één zijde rond blijft. Kortom, dit zorgt voor een uniek stuk aangezien er geen één schaaldeel het zelfde is. Iets wat uniek is en een natuurproduct, daar houd ik van. Je kan het zo duur maken als je zelf wilt door de afmetingen en het soort hout. 

Mijn man en ik gingen met onze dochter naar de houtzagerij waar wij meestal ons hout kopen. Daar vertelden wij waar we naar op zoek waren. Hij liet ons een heel mooi stuk hout zien waar mijn dochter en ik heel blij van werden. Ik dacht: ‘dat is vast prijzig’. Toen de verkoper de prijs noemde riepen mijn dochter en ik allebei: “Zo goedkoop?!” hij wilde de prijs ook wel verdubbelen, waarop wij lachend zeiden: “Nee dat hoeft niet!” 

houten plank DIY een leuke thuiswerkplek

hout DIY een leuke thuiswerkplek

Een zwevend blad

Toen ik meeliep om af te rekenen vroeg ik ook nog naar oude balken om het blad aan de muur te bevestigen. Ik wilde graag een zwevend werkblad zonder poten, dat is makkelijk als je er met twee personen wil zitten en je begrijpt het al, het is net even wat anders. De balken kreeg ik ook nog gratis mee. Hier was ik natuurlijk heel erg blij mee.

We hadden een schaaldeel van 200 x 60 cm. Er zat aan één uiteinde een scheur en dat stuk heeft mijn man afgezaagd, zodat wij van dat stuk later nog een wandplank kunnen maken. Vervolgens hebben we de plank gladgeschuurd, de schors is eraf geschuurd en de dikke noest die erop zit hebben we laten zitten. Zo is het blad fijn om aan te werken en heeft het zijn natuurlijke vorm behouden. Al met al, de balken zijn schuin afgezaagd en bevestigd aan de onderkant van de plank en aan de muur. 

Door het mooie schaaldeel en de gratis balken hebben wij op een vrij eenvoudige manier een mooie en fijne werkplek kunnen creëren. 

lamp

Styling als finishing touch!

Een werkkamer inrichten is super leuk om te doen. Styling is een van mijn favoriete bezigheid! Een toffe lamp, een lijst met een mooie print. Mooie kleuren die matchen met elkaar. Ik ben heel blij met deze nieuwe werkplek!

Voor meer inspiratie en DIY kan je een kijkje nemen op mijn Instagram: @monakoertsgroenhout. Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met deze DIY en dat jullie dit met veel plezier hebben gelezen.

  Liefs Mona.

Wil je meer inspirerende blogs lezen? Check dan even deze link 🙂

10 Reactie's
 • Werkplek inspiratie - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
  Geplaatst op 08:52h, 04 april Beantwoorden

  […] zoek naar meer interieurinspiratie check dan al mijn andere blogs! Of wil je zelf aan de slag? Deze DIY blog ‘een leuke thuiswerkplek’ kan je ook inspiratie […]

 • Mona Koerts-Groenhout
  Geplaatst op 14:25h, 02 maart Beantwoorden

  Hallo Erna,

  Wat leuk dat je de blog hebt gelezen.
  Op deze wijze is een mooie werkplek goed te realiseren, voor iedereen dacht ik.
  Dankjewel hè !

 • Erna Smits
  Geplaatst op 22:48h, 01 maart Beantwoorden

  Wat leuk dat je hier een blog over hebt geschreven, is een mooie en betaalbare werkplek geworden Mona mijn complimenten.en inspirerend voor andere.

  • Mona Koerts-Groenhout
   Geplaatst op 14:22h, 02 maart Beantwoorden

   Hallo Erna,

   Wat leuk dat je de blog hebt gelezen.
   Op deze wijze is een mooie werkplek goed te realiseren, voor iedereen dacht ik.
   Dankjewel hè !

 • Monique spierenburg
  Geplaatst op 21:50h, 01 maart Beantwoorden

  Wat een leuke blog Mona! Jouw DIY werkplek is ook een toppertje 🤎
  Prachtig met dat zwevende blad en mooi gestyled met accessoires.

  • Mona Koerts-Groenhout
   Geplaatst op 22:04h, 01 maart Beantwoorden

   Wat super lief Monique, dankjewel!

 • Annemiek Snoek
  Geplaatst op 19:33h, 01 maart Beantwoorden

  Mijn complimenten Mona het is een prachtige werkplek geworden !

  • Mona Koerts-Groenhout
   Geplaatst op 21:00h, 01 maart Beantwoorden

   Wat leuk dat je het gelezen hebt Annemiek!
   Dankjewel voor het compliment.

 • Mona Koerts-Groenhout
  Geplaatst op 18:56h, 01 maart Beantwoorden

  Dankjewel Linda,

  Er wordt veel gebruik van gemaakt en ze geven aan dat het inderdaad een fijne werkplek is!

 • Linda
  Geplaatst op 18:42h, 01 maart Beantwoorden

  Wat een goede, betaalbare oplossing en wat is het ontzettend mooi geworden!
  Complimenten Mona, een hele fijne werkplek lijkt het me!

Geef een reactie