Een eetkamerbank bij je tafel!  - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
9814
post-template-default,single,single-post,postid-9814,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Een eetkamerbank bij je tafel! 

Een eetkamerbank bij je tafel! 

Een eetkamerbank bij je tafel! 

Een eetkamerbank bij je tafel! Ben je ook al jaren aan het twijfelen over een eetkamerbank bij je eethoek? Dan hoop ik je door deze blog te overtuigen! We brengen steeds meer tijd door aan onze eettafel. In veel huishoudens is de eettafel veel meer dan alleen een tafel om aan te eten geworden. We werken aan de eettafel, doen ons huiswerk, knutselen, lezen een krantje en drinken een kop koffie of thee. Het is een plek van even rust of juist een plek van veel gezelligheid. Deze plek wil je dan ook gezellig en functioneel inrichten! Dit kan door te kiezen voor een eetkamerbank. 

Een eetkamerbank bij je tafel! foto credits @industrieelchique 

Hoeveelheid zitplaatsen 

De hoeveelheid zitplaatsen die je nodig hebt is natuurlijk afhankelijk van de samenstelling van je huishouden, maar ook of je vaak eters of visite krijgt. De grote van een eetkamerbank is natuurlijk ook weer afhankelijk van de grote van de eettafel. Met een groot gezin en een grote tafel van bijvoorbeeld 2.50 m, kun je daar makkelijk een bank bijzetten van 2,20 m. Aan de ene kant van de tafel passen dan 4 stoelen en aan de andere kant de bank. Door de bank heb je al snel een zitplaats extra, want er passen ook zeker wel 5 mensen op deze grote bank. De standaard maat voor een eetkamerbank is vaak 1.40 m, maar deze zijn in veel winkels ook zeker te verkrijgen tot 2.20 m. 

een eetkamerbank bij je tafel

Ruimte besparend 

Door de bank tegen een muur te plaatsen bespaar je al gauw een halve meter aan ruimte, die je anders gebruikt als ruimte om de stoelen heen. Bij stoelen is het handig om er achterlangs te kunnen lopen en je stoel makkelijk van de tafel af te kunnen schuiven als je plaats neemt. Deze ruimte heb je bij een bank niet nodig omdat je hier een soort van inschuift. Ideaal dus als je ruimte beperkt is, maar ook omdat je zo een echte hoek kunt creëren van je zithoek.  

michele

Een eetkamerbank bij je tafel!  michele!foto credits @industrieelchique 

Lekker knus! 

Het samen zitten op een bank is naast gezellig ook lekker knus! Ontzettend fijn tijdens een spelletjesavond, lekker lang tafelen of gewoon gezellig koffiedrinken. Naast zijn functionaliteit ziet het er ook erg gezellig uit. Je kunt de bank goed bij de tafel en eventueel andere stoelen laten matchen. 

een eetkamerbank bij je tafel

Een eetkamerbank in stijl! 

Welke woonstijl je ook hebt, een eetkamer bank past daar zeker in. Hou je van stoer en industrieel, dan ga je voor een bank met metalen onderstel. Hou je meer van een landelijke stijl dan is een bank van hout en mooie lichte stof misschien meer wat voor jou. Het materiaal van de bank hangt natuurlijk ook erg af van de samenstelling van je huishouden. Heb je huisdieren dan is stof misschien niet handig, hetzelfde natuurlijk met kleine kinderen. Een leren bank is dan veel handiger, duurzaam en makkelijk schoon te houden. Het zitcomfort is ook zeker erg belangrijk. Zelf zou ik daarom zeker voor een bank met rugleuning gaan. Een stoffen bank geeft een warme uitstraling en past in diverse woonstijlen. Of je nu van modern, stoer of klassiek houdt, een eetkamerbank past bij jou!  

Liefs Jellina ♥

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!

Heb je deze leuke blogs al gelezen?

Back to nature,

Ronde vormen in je interieur,

Een wandkast in je interieur,

Relaxen in een schommelstoel!

1Reactie

Geef een reactie