Een laminaat vloer, prachtig in elk interieur - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
10294
post-template-default,single,single-post,postid-10294,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Een laminaat vloer, prachtig in elk interieur

Een laminaat vloer, prachtig in elk interieur

Een laminaat vloer, prachtig in elk interieur

Een laminaat vloer, prachtig in elk interieur. De vloer vormt samen met de kleur van de wanden de basis in je interieur. Het is erg bepalend en je moet er heel goed over nadenken welk materiaal je wilt gaan gebruiken en welke kleuren je gaat toepassen in je huis. Denk ook aan functionaliteit en uitstraling. Wil je een laminaat vloer in je huis, dan zijn er verschillende mogelijkheden qua design. Je kan variëren in kleur, formaat en ook het motief. Hou je van donkere kleuren of word je juist heel blij van lichte kleuren? En neig je juist naar een robuuste vloer of hou je van een visgraat patroon?

Een laminaat vloer, prachtig in elk interieur

Hoeveel licht komt er binnen?

Als je net een prachtige woning hebt gekocht, of je wilt je huis verbouwen dan is het belangrijk hoeveel licht er binnen komt in elke ruimte. Dit is erg bepalend voor de keuze die je maakt voor je nieuwe vloer. Warm licht of licht wat geel is kan zo je kleur van de vloer een andere ondertoon geven. Heb je al houten woonitems met een gele ondertoon kies dan ook een vloer die dit heeft. Vind je een grijze ondertoon veel mooier zoek dan naar items die je daar mooi mee kan matchen.

Soorten vloeren

Zelf hou ik erg van houten woonaccessoires. Denk aan houten krukjes, salontafels of een houten kandelaar. Hout is natuurlijk materiaal en geeft een warme uitstraling in huis. Ga je meer houten items gebruiken in je interieur dan kan het mooi zijn om de kleur van die houten items door te trekken in de kleur van je laminaatvloer.

Wil je juist je interieur een strakke en luxe uitstraling geven dan vind je een betonlook laminaatvloer vast prachtig. Deze vloeren kun je natuurlijk ook heel goed matchen met houten woonaccessoires. Een betonlook vloer is een beetje rouw, stoer en industrieel  maar ook heel stijlvol. En heb je wel eens gekeken naar prachtige brede planken? Deze hebben in verhouding minder groeven en nerven waardoor het wel rust geeft. Ook helpt dit om je ruimte groter te laten lijken.

Als je een keuze hebt gemaakt in kleur en patroon dan kun je het beste even een plank (of meerdere) mee vragen naar huis die je in je nieuwe ruimte mag neerleggen zodat je goed kan zien hoe het licht op vloer valt en hoe de kleur valt in je ruimte.

Een laminaat vloer, prachtig in elk interieur

Je vloer zelf leggen?

Een laminaat vloer kun je prima zelf leggen, maar je kunt het natuurlijk ook laten doen door een professioneel bedrijf. Doordat het de basis vormt van je interieur wil je natuurlijk dat het er prachtig uit gaat zien. En als je kiest voor een laminaatvloer dan kom je er achter dat de vloer praktisch goed schoon te maken is en gaat jaren lang mee!

laminaat vloer

Afwerking

Het leukste is om de ruimte nu in te gaan richten. Als je een moodboard gemaakt hebt dan weet je precies welke kleuren en materialen je kan combineren met je nieuwe vloer in je nieuwe woonkamer, slaapkamer of keuken. Ga je meubels en mooiste accessoires lekker in je huis stylen en als het staat kun je volop genieten van je nieuwe ruimte! En je kan altijd nog even inspiratie opdoen als je op zoek gaat naar de interieur trends van 2023!

Groet Jellina

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of lees mijn andere blogs op mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!  

Tips om je kleine huis groter te doen lijken

Geen reactie's

Geef een reactie