Een TV-kast maken DIY - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
440
post-template-default,single,single-post,postid-440,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Een TV-kast maken DIY

Een TV-kast maken DIY

Een TV-kast maken DIY

Een TV-kast maken, DIY. Een tv-kast of dressoir vind ik altijd een mooi meubelstuk in je voorkamer. Ik vind een televisie daarentegen niet zo’n mooie accessoire. En hoe leuk is het als je zelf een TV kast kan maken, lees je mee?

De tv is niet een eye-catcher, maar je kast kan dat wel zijn

Een tv is altijd zwart, heeft een harde kleur en is vaak groot, hij neemt veel ruimte in. Laat daarom je meubel zo mooi mogelijk naar voren komen. Omdat wij nogal eens veranderen van inrichting laat ik twee tv-kasten zien die wij in onze voorkamer hebben of hebben gehad.

Witte kast

Het eerste meubel wat je ziet is een strakke witte wand waarop je, je tv kan bevestigingen. Wij hebben hierin vakken gemaakt zodat je daar leuke spulletjes in kan doen, zowel de voorkant als aan de beide zijkanten. Het is van een MDF-plaat gemaakt, en deze hebben we wit geverfd. Ziet er mooi uit toch?

Een TV-kast maken DIY

Een TV-kast maken DIY

Een TV-kast maken DIY

Het tweede meubel is een lage kast gemaakt van betonblokken. Heel simpel eigenlijk maar wel heel mooi. Je kan naar eigen indeling de hoogte ervan bepalen en die diepte. Dit is juist zo handig, zo kun je het meubel goed aanpassen aan de maat van je tv. Ook hier komen dan mooie vakken naar voren zodat je daar ook weer leuke dingen in kan doen, zoals een aardappelkistje of houtblokken.

Een TV-kast maken, DIY

Ga jij ook aan de slag? Ik hoop dat je zo leuke ideeën op gedaan hebt en misschien vind je het een tv-meubel voor in je eigen huis. Laat je het mij weten onderaan deze blog?

Heel veel succes!

Liefs Jellina

Er staan natuurlijk nog meer leuke DIY op mijn website online, check eens deze DIY een houten bijzettafel zelf maken! Of check eens mijn borden op Pinterest @jellinadetmar en ik deel inspirerende foto’s op mijn Instagram account @jellinadetmar.

8 Reactie's
 • Kim
  Geplaatst op 14:00h, 17 november Beantwoorden

  Wauw wat is de grote kast gaaf zeg! Zo gaaf dat we hem gaan nabouwen….
  Ik had je op insta al een PB gestuurd met de volgende vraag. Staat de kast vast aan de wand? Hebben jullie hem tegen de wand gezet? Ik ben zoekende naar hoe je het contragewicht van de TV gewaarborgd hebt. ;D

 • Onze prachtige kastenwand! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
  Geplaatst op 21:32h, 17 februari Beantwoorden

  […] je meer inspiratie, of een andere tv-kast idee opdoen, check dan eens deze link […]

 • Asena
  Geplaatst op 17:47h, 19 april Beantwoorden

  Wat een prachtige kast! Jammer dat ik net niet handig genoeg ben om deze zelf te maken. 😉

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 22:47h, 15 februari Beantwoorden

   Wat lief, dankjewel!

 • Marie
  Geplaatst op 16:20h, 17 april Beantwoorden

  Wat kan je toch veel inspiratie op doen om je eigen meubels te maken. Ik vind het tv kastje van betonblokken echt helemaal geweldig. Heb zeker genoeg inspiratie opgedaan voor bij mij zelf thuis!

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 22:47h, 15 februari Beantwoorden

   Wat lief dankjewel!

 • Kimberley
  Geplaatst op 06:51h, 21 november Beantwoorden

  Heb de grote tv kast al een tijd opgeslagen op mijn telefoon. We gaan hem maken op onze slaapkamer!

 • Joyce Wiggers
  Geplaatst op 21:54h, 10 november Beantwoorden

  Hee wat een leuk die 1e tv kast van MDF plaat! Ik ga het onthouden. Vind de tv altijd zo’n zwarte kwelgeest in de woonkamer 😉

Geef een reactie