Het ‘perfecte’ huis - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
8483
post-template-default,single,single-post,postid-8483,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Het ‘perfecte’ huis

Het ‘perfecte’ huis

Het ‘perfecte’ huis

Het ‘perfecte’ huis!  Dat bestaat zeker! Renate vertelt over hun toffe huis. En neemt ons mee in hun verbouwproces. Ze heeft prachtige after foto’s en deelt met ons ook haar before foto’s super leuk, lees je mee?

kitchen style

Toen wij onze huizenzoektocht begonnen wist ik eigenlijk al heel goed wat ik wou, terwijl ik jaren 30 woningen echt prachtig vind vonden wij het namelijk toch niet helemaal passen bij ons. In ieder geval nu nog niet. 

We zijn beide jong, houden van reizen en wouden graag een plekje voor onszelf waar we snel in konden en waar weinig onderhoud aan nodig zou zijn. Toen ik dan ook ons huidige huis tegenkwam wist ik dat we niet moesten wachten maar direct actie moesten ondernemen om te kijken wat de mogelijkheden waren. Deze woning had namelijk zoveel potentie en checks die we af konden vinken van ons wensenlijstje!

Het ‘perfecte’ huis

Het ‘perfecte’ huis

Hittegolf

Na 5 weken ploeteren in 38 graden (een hittegolf is heerlijk hoor maar niet als je aan het klussen en verhuizen bent) konden we dan eindelijk verhuizen en aan dit nieuwe hoofdstuk beginnen! Naast dat het huis al super netjes was hebben wij een aantal cruciale keuzes gemaakt in de aanpassingen die ervoor zorgen dat ons huis nu echt een thuis is. Ik hoop dat ik jullie kan inspireren met onze keuzes en de before-and-after foto’s van ons huis.

het perfecte huis

bank

Wit canvas

De vorige bewoner had namelijk vrij weinig aan de aankleding van de woning gedaan, dit zorgde er dus voor dat het één groot, kaal en wit hok was, dit moest dus echt veranderen. Het fijne daarvan was dat dit dus wel echt letterlijk een ‘wit canvas’ voor ons was om mee aan de slag te gaan. De eerste keuze die wij maakten was dat we de wanden op de benedenverdieping zouden laten stucen, het gehele huis was namelijk gespact en als wij het moderne, strakke en gezellige gevoel erin wouden brengen wouden wij ook af zijn van die korrelige muren.. totaal niet ons ding! 

interieur inspiratie

zwarte kast

Diepte en contrast

De groffe muren veranderden in mooie strakke wanden en om de warmte erin te brengen kozen wij ervoor om de lange wand achter de trap langs een warme beige betonlook kleur te geven. Dit zorgt ervoor dat het licht dat in huis valt de ruimte een fijne warme gloed geeft en het is een mooi contrast met de witte muren en al onze zwarte meubels. Want naast dat wij van een rustige balans hou ik ook van wat stoere contrasten, dit resulteerde in een matzwarte trap van woonkamer tot zolder en zwarte deuren en deurklinken op de benedenverdieping. 

before interieur

gele bank

Indeling en bergruimte

De woonkamer heeft een open plan en de vorige bewoner had de bank tegen de achterwand staan waardoor je de ruimte niet optimaal benut, wij kozen voor een 4-zits bank in de kleur honinggeel, welke vrijstaat in onze woonkamer. Zo creëer je meer diepte in je inrichting en zitten wij nu ook op een fijnere afstand vanaf de tv.

Door een losse hocker te nemen kun je deze makkelijk wegzetten met bijvoorbeeld visite. Aangezien het enige minpunt van deze woning de hoeveelheid bergruimte was gaf de vrijstaande bank ons de perfect kans om een grote kast tegen de achterwand te plaatsen. Dit element zorgt voor zoveel sfeer en aankleding in de woonkamer en creëerde ook gelijk de nodige extra bergruimte.

blog het perfecte huis

blogs het perfecte huis

Lichtplan

Ik heb zelf een voorliefde voor vaste verlichting en dan bedoel ik niet overal waar ik kan lampen neerzetten of hangen maar juist verlichting in elementen verwerken zodat het niet gelijk weer een soort accessoire wordt dat het maar puur functioneel is. Dit zette mij aan het denken en zorgde ervoor dat wij ervoor kozen om naast de keuze voor de kast vol met dimbare spotjes ook spotjes te verwerken aan de muur waar de tv komt.

Maar hoe passen we dit dan het mooiste toe? We wisten 1 ding zeker: alles moet als een geheel voelen en rust ademen. Door mijn voorliefde voor handgemaakte etnische producten (welke we onder andere meenemen van onze reizen) hadden wij vooral belang bij ruimte om al deze eyecatchers tentoon te stellen en zo kwamen we al snel op het idee om een soort ingebouwde niskast te maken als verlengstuk van het zwevende tvmeubel. Zo konden wij hier dimbare verlichting in verwerken, mooie spullen neerzetten en herhaalden we niet weer precies hetzelfde trucje met een houten kast. Door deze nis op te laten gaan in de muurkleur bracht het weer eenheid en was het net of het er altijd al heeft gezeten.

Als alle spotjes aan zijn geeft het zo’n gezellig effect, de plafondspots in de woonkamer zijn dan ook echt nooit aan en puur een praktisch aspect voor wanneer je extra licht nodig hebt. Een goed verlichtingsplan is zo cruciaal voor je beleving in huis en wij zijn blij dat we hier van tevoren heel goed over nagedacht hebben. 

inspiratie

het perfecte huis!

Gele bank

Waar ik het meest happy mee ben is dat alle kleuren en materialen zo vloeiend overgaan in elkaar en de woonkamer toch diepte en contrast geven. Zelfs de gele bank blendt er volledig in terwijl iedereen mij met grote ogen aankeek als ik vertelde dat ik een gele bank wou. Nu alles op de plek staat merk je dat dat kleuraccent juist voor het warmte zorgt en was het juist zonder een kleuraccent een erg saaie woonkamer geworden. 

interior

interior design

Eenheid en harmonie

Wanneer je een woning koopt met een open plan is het zo belangrijk dat de ruimtes feilloos in elkaar overgaan zodat het een geheel wordt door het gebruik van gelijke kleuren en materialen. Maar daarnaast moet het ook nog steeds praktisch zijn. Toen we aan de slag gingen met de keuken waren er dus best wat dingen waar we over na moesten denken. Het feit bleef namelijk dat de bestaande keuken zou blijven, een nieuwe keuken was niet onze prioriteit en zou een hele grote hap uit ons budget nemen terwijl hij in de basis nog helemaal netjes was. Het enige minpunt was hoe hij er uit zag…

woonkamer

Budget oplossingen

Om budgetproof de keuken een metamorfose te geven was nog wel een uitdaging maar gelukkig wist ik door mijn werk als interieur designer dat er tegenwoordig veel bedrijven zijn die keukens wrappen met speciale folie zodat je in een handomdraai je keuken kunt transformeren zonder dat er sloopwerkzaamheden nodig zijn. Alhoewel.. behalve het verwijderen van de bovenkastjes dan want hierdoor had je in de woonkamer totaal geen huiselijk gevoel. De keuken en woonkamer worden namelijk enkel gescheiden door een laag muurtje waardoor je altijd uitzicht hebt op je keukenwand. Tegen ongezellige keukenkastjes aankijken was dus niet echt een optie.

before keuken

after keuken

Door de bovenkastjes weg te halen, de klinisch strakke witte tegels van de muur te verwijderen en een plank terug te plaatsen waar wat functionele en decoratieve spulletjes op kunnen staan kreeg je al gauw de warmte, eenheid en gezelligheid die we zochten in huis. Daarnaast hebben wij alle grepen vervangen door strakke zwarte grepen, dit gaf gelijk al een heel ander aanzicht in verhouding tot de chrome kleurige gladde grepen. 

kitchen design

blog het pefecte huis !

Strakke keuzes

Nu de bovenkasten weg waren, was onze afzuiging ook weg aangezien deze ingebouwd was in 1 van de kastjes. In eerste instantie wouden we kiezen voor een mooie mat zwarte wandschouw afzuigkap maar daar kwamen we al gauw op terug. Eigenlijk omdat dit voor hetzelfde ‘keukengevoel’ zorgde als de kasten. Aangezien een afzuiging in de kookplaat simpelweg niet kon aangezien de oven zich onder de kookplaat bevindt hebben we gekozen voor een plafondunit, deze kun je namelijk strak wegwerken in een koof waardoor hij eigenlijk bijna niet zichtbaar is. Door te kiezen voor een witte afzuiging blend hij mooi met de strak gestucte koof en valt hij mooi weg in het geheel.

before foto keuken

Ja het perfecte huis

Om de keuken makkelijk schoon te kunnen houden hebben we gekozen voor een speciale afneembare matte muurverf. Om de plek van de kookplaat en spoelbak extra te beschermen hebben we de muur betegeld met hexagon tegels in een speels effect. Dit maakt de keuken uniek en minder saai en strak. Wij hebben overal wel gekozen voor neutrale kleuren zodat we eindeloos kunnen combineren met accessoires zonder dat dit vloekt met alle vaste elementen in het huis. 

Bergruimte

Door het verwijderen van opbergruimte in de keuken, moesten wij ervoor kiezen om dit ergens anders weer terug te laten komen. Jullie hebben al kunnen lezen dat wij een mooie maatkast in de woonkamer hebben laten plaatsen met onderin veel bergruimte. Nu is dit echter niet heel handig wanneer het om keukengerei en servies gaat. Dit heb je het liefst zo dicht mogelijk bij de hand voor wanneer je in de keuken bezig bent. Hiervoor hebben wij de oplossing gevonden omeen mooie servieskast onder de trapopgang te plaatsen. Niet te groot, aansluitend bij de andere meubels en perfect om al ons servies in op te bergen. Zo hebben we al ons servies ook praktisch naast onze eettafel en hoeven we niet telkens de woonkamer in als we de tafel willen dekken. 

trap

trap after foto

Het ‘perfecte’ huis

Bedankt, wat een toffe interieur make-over zeg! Tof dat we binnen mogen kijken in jouw prachtige huis Renate! We hebben heel veel interieur inspiratie opgedaan 🙂 Ben jij ook nieuwsgierig naar meer interieur inspiratie en foto’s van Renate en wil je haar graag volgen? Kijk dan online op haar Instagram account @interieurjunkies.

Heb je genoten van deze make-over? Wil je meer interieur inspiratie opdoen van andere huizen en inrichtingen? Vind je het leuk om meer make-over blogs te lezen? Check dan even deze link 🙂

3 Reactie's
 • Verbouwing van de keuken! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
  Geplaatst op 23:05h, 07 april Beantwoorden

  […] Het perfecte huis bij Renate […]

 • Renate - @interieurjunkies
  Geplaatst op 21:29h, 26 maart Beantwoorden

  Hoi Geraldine!

  Dank je wel voor je compliment, erg leuk om te horen!
  De salontafels zijn van Goossens en heten Menda. Hou er wel rekening mee dat het een natuurproduct is (versteend hout) en geen enkele tafel hetzelfde is. Het is dus nooit zeker welke kleurstelling/tekening je ontvangt met bestellen. Maar hoe dan ook is het altijd prachtig!

  Liefs.

 • Geraldine van Zijverden
  Geplaatst op 15:17h, 22 maart Beantwoorden

  Hi Renate,

  Allereerst prachtig en heel sfeervol geworden, complimenten!

  Zou je mij kunnen aangeven waar de drie ronde salontafels vandaan komen (en eventueel wat daar de prijzen van zijn)?

  Alvast bedankt en groeten,
  Geraldine

Geef een reactie