Verbouwing van de keuken! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
8567
post-template-default,single,single-post,postid-8567,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Verbouwing van de keuken!

Verbouwing van de keuken!

Verbouwing van de keuken!

Verbouwing van de keuken! Wonen in een huis uit 1924 en een keuken met een interieur uit de jaren ’90. Dave en Marjolein begonnen fanatiek aan een verbouwing, in deze blog vertelt ze hier alles over! Lezen jullie mee?

We wonen op Texel,

Wat leuk dat je ons verhaal over de verbouwing van onze keuken wil lezen. We zullen ons eerst even voorstellen. Wij zijn Dave en Marjolein en wonen op Texel. Tweeëneenhalf jaar geleden kochten we ons nieuwe huis. Nou ja, nieuw…

Het huis stamt uit 1924, een dame op leeftijd dus met een prachtig verhaal, maar helaas in een zwaar verwaarloosde staat. Gelukkig is Dave heel handig en schrok de staat van de woning ons niet al te veel af. Na een spannende tijd met biedingen, financiën regelen en zelfs tijdelijk logeren in een vakantiewoning, kregen we eindelijk de sleutel van ons nieuwe stulpje. 

Een keuken met een interieur van de jaren ’90!

Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat er wel wat momenten waren waarop ik dacht; waar zijn we in hemelsnaam aan begonnen. Eén van die momenten had ik zeker bij de keuken. De keuken stamde zo ongeveer uit begin jaren ’90 en had welgeteld twee onderkastjes met een afzuigkap en er hingen drie ondiepe kasten aan de andere kant van de keuken. Daarnaast was de keuken erg donker, er zaten twee ramen in. Een wat groter raam en een klein, onpraktisch raam in de hoek. Ook de oude toilet grensde aan de keuken.

klussen in huis

Met een goed plan kun je aan de slag

Wat de keuken helemaal uniek maakte, was dat de keuken geplaatst is in een aanbouw. Op zich niks geks zou je denken, maar de originele buitenmuur met raam stond er nog. Hierdoor leek het net alsof de keuken in een aparte hokje was gemaakt en geen onderdeel was van het huis. Hier moest dus nodig iets veranderen en na het maken van een goed plan zijn we begonnen met het werk aan de keuken.

Vol goede moed begonnen we met het uitbreken van de tussenmuur om de keuken meer bij de rest van de woonkamer te betrekken. Daarna was het de beurt aan het wegslopen van het toilet. Een flinke en vooral heel stoffige klus. De wc hebben we verplaatst naar de bijkeuken zodat we meer ruimte in de keuken kregen. 

Verbouwing van de keuken!

Meer licht creëren, isoleren en veiligheid

Na al het sloopwerk konden we de oude keukenkastjes weghalen en beginnen met het plaatsen van het nieuwe raam om meer licht in de keuken te krijgen. Ook kwam er een lichtstraat in het dak wat een enorm verschil maakte in de hoeveelheid licht in de keuken. Het kleine raampje in de hoek hebben we uiteindelijk dicht gemaakt zodat er ruimte kwam voor de nieuwe afzuigkap. Daarna was het tijd om de boel te isoleren en nieuwe, veilige bedrading aan te leggen. Ook de waterleiding werd met wat hulp aangepakt. 

Na al deze klussen konden we daarna beginnen met het leuke werk. De muren konden we weer dicht maken met gipsplaten en verven. Nu konden we eindelijk gaan beginnen met het plaatsen van de keuken. Omdat we gekozen hadden voor een Ikea keuken moesten we wel nog even alle kastjes in elkaar zetten. Het stond aardig vol met dozen.

kitchen renovation

verbouwing keuken

De tegels in onze keuken zijn groen en echt prachtig

Een paar avonden zijn we bezig geweest om alle kastjes in elkaar zetten en te monteren. Wat waren we blij dat de keuken eindelijk stond en we konden gaan tegelen. Via internet hadden we heel gave donkergroene tegels gevonden en deze heeft Dave in een visgraatmotief getegeld. De tegels zijn echt de eyechater van de keuken geworden. 

Het einde van de verbouwing kwam nu echt in zicht. Er waren nog een paar kleine klusjes die gedaan moesten, het plafond werd dicht gemaakt en de vloer gelegd. Als laatste hebben we de keuken een flinke sopbeurt gegeven en konden we eindelijk genieten van onze nieuwe keuken. 

groen keuken

keuken verbouwing

We koken de sterren van de hemel!

Het was een pittige verbouwing, maar we zijn ontzettend blij met het eindresultaat. We koken nu de sterren van de hemel 😉

licht keuken

Verbouwing van de keuken!

Hopelijk vond je het leuk om te lezen over onze verbouwing. Op onze Instagram account vind je nog meer foto’s van ons huis en andere leuke klussen en diy’s!

Bedankt voor het lezen,

Groetjes,

Marjolein en Dave 

 

Bedankt, wat een toffe interieur make-over zeg! Tof dat we binnen mogen kijken in jullie prachtige huis Dave en Marjolein ! We hebben heel veel interieur inspiratie opgedaan 🙂 Ben jij ook nieuwsgierig naar meer interieur inspiratie en foto’s van Dave en Marjolein en wil je hun graag volgen? Kijk dan online op haar Instagram account www.instagram.nl/my.island.reno !

Heb je genoten van deze make-over? Wil je meer interieur inspiratie opdoen van andere huizen en inrichtingen? Vind je het leuk om meer make-over blogs te lezen? Check dan even deze link 🙂 of lees mee met deze make-overs?

Slaapkamer Styling bij Jellina Detmar

Inspiratie voor het inrichten van je wasruimte bij Jellina Detmar

Slaapkamer make-over bij Shannen

Het perfecte huis bij Renate

Geen reactie's

Geef een reactie