Slaapkamer styling! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
8130
post-template-default,single,single-post,postid-8130,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Slaapkamer styling!

Slaapkamer styling!

Slaapkamer styling!

Slaapkamer styling! De slaapkamer is de plek in huis waar je volledig tot rust kan komen. Een plek die je mooi en sfeervol kan inrichten. Onze slaapkamer op de bovenverdieping had wel een beetje liefde en styling nodig! Onze slaapkamer moesten we hoognodig inrichten in onze eigen stijl en smaak. De ruimte bestond uit een hal en twee kleine slaapkamers. Wij wilden er één grote slaapkamer van maken! En de rode en gele kleuren waren zo ouderwets. Hier was al tijden niks aan gedaan, dus ècht tijd voor een make-over!

Het begon met slopen

Onze slaapkamer boven is al ruim een jaar helemaal klaar. Maar ik heb nog geen blog hierover geschreven. Dit werd wel hoog tijd, dus bij deze mooie before en after beelden van onze slaapkamer!
Deze kamer is op de bovenverdieping. We hebben deze ruimte al verbouwt in 2019. We zijn begonnen met het sloopwerk. De vloerbedekking, de wanden, het plafond; alles ging eruit. De mooie, maar ouderwetse rode en gele kleuren kwamen niet terug! Hier zie je op een paar foto’s hoe de ruimte eruit zag voor de verbouwing.

Slaapkamer styling!

Slaapkamer styling..

slaapkamer

Terug naar de basis

Het sloopwerk kon beginnen! We sjouwden alle oude materialen van boven naar beneden. Alles wat weg kon, eruit! Het doel was; alles van scratch, opnieuw, degelijk, opbouwen. Zowel de muren, het plafond en de vloer. Goede isolatie en ventilatie maken de slaapkamer tot een comfortabele en gezonde
ruimte. Isolatie is belangrijk om te voorkomen dat de slaapkamer in de zomer heel warm wordt en in de winter heel koud. Daarbij scheelt het veel in de stookkosten als we goed isoleren. Ventilatie zorgt voor voldoende toevoer van frisse lucht en een gezonde luchtvochtigheid.

Blog Slaapkamer styling

Slaapkamer make-over

bedroom

Het uitzicht

Toen we gingen slopen zagen we ineens een onwijs tof plafond! Dit uitzicht naar de houten binten wilden we graag behouden, wauw! En we zagen met het afbreken ook een hele toffe brickwall tevoorschijn komen, onwijs gaaf! Dus het uitzicht naar boven en onze brickwall werden de Eye-catchers van deze kamer!

bedroom make-over

brickwall

Houten balken

De wanden tussen de slaapkamers gingen eruit en daar kregen we oude houten balken voor terug. De houten balken creëren een heel mooi zicht, geven warmte en een stoere uitstraling. Ideaal als je van een stoer interieur houdt, ook mooi omdat ons huis beneden ook deze stijl heeft! Het past dus perfect bij ons.

Onze slaapkamer hebben wij goed geïsoleerd. We hebben er net als in onze woonkamer een glazen plafond erin gezet waardoor de oude houten balken nog in het zicht blijven. Tussen de balken hebben we de platen wit geschilderd en we hebben er verlichting gemaakt waardoor het ’s avonds heel erg sfeervol is! Door dit glazen plafond heb je niet zoveel stook kosten, maar wel een prachtig zicht!

slaapkamer stylingblog

bedroomstyling

bedroomstyling

Er is zoveel ruimte dat ik het bed op vele manieren neer kan zetten. Het kan tegen de brickwall aanstaan, het kan vrij in de ruimte staan of tegen de witte wand aan staan. Het leuke hiervan is, dat ik lekker veel inspiratie foto’s kan maken om jullie laten zien.

slaapkamer styling

interior styling

slaapkamer styling

Afstylen met mooie items

Toen de eiken balken stonden, het plafond er in zat en de vloer erin lag kon het stylen beginnen. Ik heb het bed al op verschillende manieren neergezet en gestyled. Op de foto’s voldoende inspiratie. Ontzettend blij ben ik met deze mooie ruimte.

We hebben een warme sfeer gecreëerd met mooie verlichting in de nok van he plafond en bij de wanden. Er komt prettig licht binnen door dakramen. De vloer is van hout en hebben we wit geschilderd; dit geeft licht, maar zo blijft de sfeer in de ruimte rustig en warm.

bed

Op naar meer leuke make-over blogs!

Wil je meer inspirerende blogs lezen? Check dan even deze link 🙂 en leuk als je deze pagina in de gaten houdt, want er komen nog veel meer toffe en inspirerende make-over blogs aan!

PS: Wil jij je inspiratie met ons delen? Heb jij ook een leuke make-over thuis gedaan, en wil je die met ons delen? Stuur een e-mail naar info@jellinadetmar.nl en dan krijg je misschien ook wel een plekje in deze rubriek,

Op naar veel leuke inspiratie!

Liefs Jellina

9 Reactie's

Geef een reactie