Keuken uitbouwen met glazen pui - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
8910
post-template-default,single,single-post,postid-8910,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Keuken uitbouwen met glazen pui

Keuken uitbouwen met glazen pui

Keuken uitbouwen met glazen pui

Keuken uitbouwen met een glazen pui! Een grote aanbouw laten zetten waardoor je de keuken van klein naar een enorme grote keuken gaat brengen! In deze blog deel ik een hele toffe make-over van Sarah, lees je mee?!

Keuken uitbouwen met glazen pui

Van 5m2 naar droom-/leefkeuken

Toen wij dit huis kochten in 2016 waren er al een direct een aantal dingen die we zo snel mogelijk wilde veranderen. De badkamer was als eerste aan de beurt. De benedenverdieping wilde we het liefst helemaal in een keer aanpakken. Dit zou een financieel tien  jaren plan worden, maar door plotseling overlijden van mijn vader werd onze droom opeens sneller werkelijkheid.

De plannen waren gemaakt en mijn hoofd stroomde over van ideeën, maar net voor de corona moesten we helaas de verbouwing uitstellen naar eind 2020. In december zijn we dan echt van start gedaan. Mijn man en ik hebben samen voornamelijk het sloopwerk en afvoer/opruim werk verricht. Maar alle ruwbouw en afwerking hebben we door vaklui laten maken.

Keuken uitbouwen met glazen pui

Keuken uitbouwen met glazen pui

Keuken uitbouwen met glazen pui

Onze woonkeuken

We hebben een aanbouw van zo’n 25m2 aan ons huis laten zetten met een enorme grote glazen pui. Deze ruimte hebben we volledig benut als woonkeuken. Van klein en laag keukentje uit 1999 met crème kleurige (boven)kastjes die al af aan het bladderen waren zijn we naar een grote mat zwarte keuken gegaan die uit drie losse asymmetrische delen bestaat. Een hoge kastenwand met een keuken, magnetron combi oven, oven/stoomoven en een poetskast. Het gedeelte daarnaast is een los element met grote 5 pits kookplaat en een afzuigunit erboven.

keuken pui

glazen pui

uitbouw keuken

Onze keuken

Ik wilde absoluut niet in een koof staan koken, dus door alle onderdelen los te laten werd het een prachtig luchtig geheel. Als derde onderdeel hebben we het eiland om de steun pilaar laten maken. In de pilaar zit elektriciteit verwerkt wat ontzettend handig is. De wasbak, prullenbak, vaatwasser en vriezer zijn hierin verwerkt. Aan de voorkant zijn voldoende ondiepe kastjes voor het servies.

keuken

Zwart geeft een heerlijk contrast

De waaier wandtegels van Zellige had ik al jaren op het oog. Mijn man heb ik uiteindelijk kunnen overtuigen van het feit dat dit de keuken echt een speciale touch zou geven. We zijn er zo blij mee want dit maakt het echt bijzonder! Het zwart met wit geeft een heel leuk contrast. En door de aankleding met houten en bruine accenten krijgt het een mooi karakter.

zwarte keuken

black design

keuken inspiratie

We zijn dol op koken en deze keuken maakt koken echt een genot!

Liefs,

Sarah @huisvansaar

Bedankt, wat een toffe make-over zeg!  We hebben heel veel inspiratie opgedaan, super fijn! 

Meer inspiratie online,

Heb je genoten van deze make-over? Wil je meer interieur inspiratie opdoen van andere huizen en inrichtingen? Vind je het leuk om meer make-over blogs te lezen? Check dan even deze link 🙂 of lees mee met deze make-overs?

Slaapkamer Styling bij Jellina Detmar

Inspiratie voor het inrichten van je wasruimte bij Jellina Detmar

Het perfecte huis bij Renate

Verbouwing van de keuken bij Dave en Marjolein

Eigen huis en tuin bij Monique

2 Reactie's

Geef een reactie