Wonen in een huis met originele details - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
9720
post-template-default,single,single-post,postid-9720,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Wonen in een huis met originele details

Wonen in een huis met originele details

Wonen in een huis met originele details

Wonen in een huis met originele details. Mona en haar man Eddie wonen alweer 19 jaar in een vrijstaand huis uit 1938 vlakbij het centrum. Ze hebben al vele verbouwingen in de loop der jaren achter de rug. Maar in een huis uit 1938 er valt altijd wel iets te veranderen in of om het huis, lees je mee?

Wonen in een huis met originele details

Moderniseren van het huis

Mona van Osnabrugge woont in Ede samen met mijn man Eddie en onze dochters Britt (20) en Gwen (17). Sinds een kleine 2 jaar actief op insta met mijn interieur account @bijmona.

Ons huis was nog helemaal in originele staat toen wij het kochten. Dat wil zeggen met paneeldeuren, kamer en suite, 2 natuurstenen schouwen, kolenhok en noem maar op.  Al die originele details hebben wij natuurlijk laten zitten maar verder wel gemoderniseerd naar de eisen en comfort van nu. Dat wil zeggen dat wij bijvoorbeeld een badkamer hebben geplaatst en cv hebben aangelegd, deze voor ons normale dingen zaten nog niet in het huis.

Wonen in een huis met originele details

Wonen in een huis met originele details

Wonen in een huis met originele details

Woonstijl interieur

Mijn woonstijl is denk ik eclectisch te noemen, ik vind namelijk heel veel leuk. Nieuw en vintage en verschillende stijlen, daar heb ik dus een mix van. Mijn inspiratie haal ik uit woontijdschriften, van Instagram, Pinterest en een beetje van mijzelf natuurlijk.

Onze keuken van bijna 19 jaar oud was gedateerd en hebben wij eruit gehaald. De nieuwe keuken is een stukje doorgetrokken de tuinkamer in, deze hebben wij zo’n 14 jaar geleden aangebouwd. Wij hebben hierdoor meer het idee van een eetkeuken gecreëerd. De uitgaven, zijn de keuken en het plaatsen daarvan, de stukadoor en de tegelzetter. De kosten, daar hebben wij op bespaard door veel zelf te doen met hulp van mijn schoonvader en broer. Onder andere de oude keuken afbreken (de kastjes verkocht op marktplaats), de elektra en leidingen aanleggen, de vloer isoleren, de schouw maken, schilderen enz.

Keuken verbouwing!

keuken verbouwing

keuken verbouwing

keuken inspiratie

keuken verbouwingen

kitchen inspo

Favoriete plek in huis

Wij zitten graag aan de eettafel in de tuinkamer, wij hebben daar het uitzicht op onze achtertuin. Fijne plek om te zitten met ons gezin, familie en vrienden.

Mijn favoriete winkel? Ik koop zeg echt overal, ik heb niet echt een voorkeur voor een winkel. Bijvoorbeeld Loods 5, Intratuin, Xenos, Hema en woon en vintage winkels.

Wonen in een huis met originele details

Wonen in een huis met originele details

Wonen in een huis met originele details

TIP

Kun je nog een goede tip meegeven, of een iedereen advies aan diegene die jouw MAKE-OVER hebben gelezen?

Kijk goed om je heen om ideeën op te doen, laat je goed adviseren. Maak een moodboard en beslis dan uiteindelijk wat je mooi vindt.

Groet Mona

Bedankt, wat een toffe make-over zeg!  We hebben heel veel inspiratie opgedaan, super fijn! 

Meer inspiratie online,

Heb je genoten van deze make-over? Wil je meer interieur inspiratie opdoen van andere huizen en inrichtingen? Vind je het leuk om meer make-over blogs te lezen? Check dan even deze link 🙂 of lees mee met deze make-overs?

Keuken uitbouwen met glazen pui bij bij Sarah

Slaapkamer Styling bij Jellina Detmar

Inspiratie voor het inrichten van je wasruimte bij Jellina Detmar

Het perfecte huis bij Renate

Verbouwing van de keuken bij Dave en Marjolein

Eigen huis en tuin bij Monique

3 Reactie's
 • Deense zomer
  Geplaatst op 14:44h, 24 maart Beantwoorden

  Wat een prachtige metamorfose. Je woont super mooi Mona!

 • Patricia
  Geplaatst op 22:26h, 23 maart Beantwoorden

  Wat een mooi huis Mona! En een supergave nieuwe keuken!

 • Solfelt
  Geplaatst op 21:24h, 20 maart Beantwoorden

  Leuk om de make-over te volgen via deze weg. Erg interessant om te zien hoe de unieke bestaande details nog steeds tot hun recht komen!

  Anne

Geef een reactie