Vijf woonfavorieten in huis - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
9758
post-template-default,single,single-post,postid-9758,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Vijf woonfavorieten in huis

Vijf woonfavorieten in huis

Vijf woonfavorieten in huis

Vijf woon favorietes in het huis van Jolanda! Bij het bouwen van een huis kun je nog zulke leuke en originele ideeën over de inrichting en het ontwerp hebben, maar of het ook zo uitpakt zoals je in gedachten had, dat is natuurlijk maar de vraag. Inmiddels wonen we bijna 3 jaar in ons zelf ontworpen huis en kunnen we aardig bepalen wat onze favoriete plekjes zijn geworden.  

Ben je ook benieuwd naar ons chillnet, de vensterlounge, onze droomschommel, de niet-keuken en onze espressobar? Lees hieronder alles over mijn favorietes:

Chillnet

Een net in de vloer van de overloop (of in het plafond van de woonkamer) om in te ontspannen, een dutje te doen, een boek of een tijdschrift te lezen of om gewoon in te liggen en door het raam heen naar de wolken te staren. We hadden van tevoren geen idee of dit een succes zou worden, maar gelukkig hebben we daar geen twijfels meer over. Er wordt dagelijks gebruik gemaakt van de mogelijkheden van het net en hoewel het lezen minder vaak gebeurd dan we hadden gehoopt kunnen we echt spreken van een hit.

Niet alleen de kinderen die hier komen spelen vinden het geweldig, ook onze eigen kinderen willen niet meer zonder. Iedereen houdt zich keurig aan de afspraken die we hebben gemaakt omtrent het gebruik van het net. Niet springen, niets naar beneden gooien (naar boven schieten met een nerf mag wel) en geen schermen (telefoons, Ipads, laptops) erin, het is namelijk een offline chillnet.

Vijf woonfavorieten in huis

Figuur 1 Fotocredits @sjoukjeoplocatie

Vijf woonfavorieten in huis

Figuur 2 Fotocredits @deburenvan68

Vensterlounge

In ons vorige huis hadden we een serre, een soort terras met een grote automatische brandweerroldeur waarin we, als de zon ook maar een beetje scheen, heerlijk in de luwte, van het mooie weer konden genieten. In de zomer vaak tot laat in de avond.
Zoiets wilden we ook in ons nieuwe huis creëren maar dat bleek moeilijker dan gedacht. We zijn uiteindelijk uitgekomen op een groot raam dat helemaal open kan. Onze meubelmaker heeft een brede vensterbank gemaakt met daaronder opbergruimte en op die vensterbank is het goed toeven. In de winter met een flinke stapel kussens, een kop thee, een flinke reep chocola en de draaibare houtkachel aan. In de zomer met 5 paar voetjes naar buiten, de barbecue aan en een verfrissend drankje.

Vijf woonfavorieten in huis

Figuur 3 Fotocredits @sjoukjeoplocatie

Bloemraam

Figuur 4 Fotocredits @deburenvan68

Niet-keuken

De keuken, ik blijf het een lastig, maar noodzakelijk, onderdeel vinden in een huis. Wat mij opvalt is dat veel keukens helemaal niet passen bij de inrichting en de styling van een woning. Bij de bezichtigingen die ik heb gehad, en dat zijn er nogal wat, was de keuken vaak een witte hoogglanzende hoek in een huis. Dat moest anders bij ons, we wilden een niet-keuken, een kook- en spoelgedeelte in het huis, die opgaat in de ruimte. Leuk bedacht natuurlijk, maar niet helemaal gelukt. We hebben gewoon een keuken, maar wel één dit opgaat in het interieur en waar we superblij mee zijn!

zwarte keuken

Figuur 5 Fotocredits @_wonderwood_

Espressobar

Onze leefruimte is geïnspireerd op de leuke en knusse koffietentjes waar we graag kwamen toen we nog in Amsterdam woonden. Om door mooie magazines te bladeren, mensen te kijken, notitieboekjes vol te schrijven met ideeën en om te bedenken wat we allemaal nog willen doen. Een belangrijk onderdeel van deze ruimte is onze bar, met gouden tegeltjes en een dik houten werkblad van Acaciahout. Hoog genoeg  om staand aan te werken en met een espressoapparaat waar de beste koffie uit komt, mits je de juiste koffiebonen hebt natuurlijk. Een grote favoriet, zeker in tijden van gesloten horeca.

expressobar

Figuur 6 Fotocredits @sjoukjeoplocatie

Vijf woonfavorieten in huis!

Figuur 7 Fotocredits @sjoukjeoplocatie

Droomschommel

Met de schommel hebben we een haat/liefde verhouding. Ik vind het te gek dat we een schommel in huis hebben, dat had ik als kind ook wel heel graag gewild. Onze kinderen en vriendjes en vriendinnetjes sprinten als eerste naar de schommel zodra ze binnenkomen. Met de butsen in de muur zijn we minder blij, die proberen we te voorkomen door iedereen te zeggen dat het een droomschommel is, waarbij je alleen rustig van voren naar achteren mag schommelen en dat je dan mag dromen over allemaal leuke dingen die je wilt doen.
Hoog schommelen mag ook, maar alleen als je alleen thuis bent en daar wordt soms dankbaar gebruik van gemaakt en niet alleen door de kinderen.

House swing

Figuur 8 Fotocredits @sjoukjeoplocatie (Starring Jip)

Vijf woonfavorieten in huis

Dit waren 5 van onze WoonFavourites en stiekem hebben we er nog meer. Ook de draaibare kachel is een favoriet, de slaapzolders van de kinderen, het slaapkamerbad of het LogeerKantoor. Ook zeer geslaagd. Misschien iets voor een volgend blog. 

Wil je nog meer weten over onze favourites en not-favourites? Stuur gerust een berichtje via Instagram @deburenvan68.

Groet Jolanda

Bedankt, fijn al je inspiratie! 

Meer inspiratie online,

Heb je genoten van de vijf woonfavorieten van Jolanda? Wil je meer interieur inspiratie opdoen van andere huizen en inrichtingen? Vind je het leuk om meer make-over blogs te lezen? Check dan even deze link 🙂 of lees mee met deze make-overs?

Keuken uitbouwen met glazen pui bij bij Sarah

Slaapkamer Styling bij Jellina Detmar

Inspiratie voor het inrichten van je wasruimte bij Jellina Detmar

Het perfecte huis bij Renate

Verbouwing van de keuken bij Dave en Marjolein

Eigen huis en tuin bij Monique

Geen reactie's

Geef een reactie