Verbouwing beneden verdieping! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
8560
post-template-default,single,single-post,postid-8560,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Verbouwing beneden verdieping!

Verbouwing beneden verdieping!

Verbouwing beneden verdieping!

De verbouwing van de beneden verdieping was een mooie klus! Een heus klus duo! Patricia en Bas wonen in Assen in een mooie hoekwoning! Ze wonen er sinds December 2017. En wonen met hun twee katten Moos & Nala. Ze hebben genoeg verbouw plannen en in deze blog vertelt Patricia over de verbouwing van de beneden verdieping, lees je mee?

Verbouwing van de beneden verdieping!

We zijn een goed klus-duo

Ik ben Patricia en woon samen met mijn vriend en onze 2 katten in Assen. Sinds 4 jaar ben ik actief op Instagram onder de naam @huisjeindrenthe.

Afgelopen jaar hebben we veel veranderingen doorgevoerd op onze benedenverdieping. Een paar jaar terug hadden we nog geen idee hoe je een peertje op moest hangen, maar inmiddels zijn we uitgegroeid tot een heus klus-duo. Alle veranderingen hebben we dan ook zelf uitgevoerd.

woonkamer

woonkamer.

Before ( funda)

Sfeer aanbrengen

Eind 2017 zijn we in dit huis komen wonen en begin 2020 waren alle muren beneden nog steeds wit, de meubels van ons vorige huis stonden er nog en de vloer hadden we gemakshalve van de vorige bewoners overgenomen. We waren destijds er nog niet helemaal over uit wat voor stijl we zouden toepassen en als we dan iets wilden doen, zouden we het ook gelijk goed doen, hadden we bedacht. Hier een paar ‘ before‘ foto’s! Ben je benieuwd naar onze verbouwing van de beneden verdieping, lees dan verder!

before tvhoek

before oude deur naar gang

before woonkamer

eettafel before

Meer kleur toevoegen in je interieur

Met de tijd begon het steeds meer te kriebelen om kleur toe te passen. Toen ik tijdens een winkelbezoek een zandkleurige kalkverf in een sale hoekje zag staan, heb ik dit gelijk gekocht en het thuis laten zien. Vriendlief was meteen enthousiast. Ik heb ervoor gekozen om de langste muur beneden een kleur te geven. Deze muur loopt van de woonkamer tot de keuken dus gelijk kregen we overal al wat extra sfeer.
Het muurtje in de hal beneden heb ik geverfd als een lambrisering. Dit werd een iets donkerdere tint maar het bleef weer in de aardetinten. Beiden vonden we dit een mooi kleurenpalet.
Verbouwing van de beneden verdieping!

DIY; radiator ombouw

De tv-kast was een doorn in het oog. Hij stond voor een radiator dus als er een nieuwe kast moest komen, dan moest die de radiator verbergen. We kwamen tot het idee om een zwevende ombouw te maken rondom de radiator en deze iets groter en breder te maken zodat ook de tv er op kon. Nog een pluspunt; er is een kastje in verwerkt zodat daar de elektronica in kan staan. Er zit een scheidingswand tussen de radiator en de apparatuur zodat ze geen invloed op elkaar hebben. Aan de andere kant hebben we nog een deurtje gemaakt zodat we bij de radiator zelf kunnen komen.
radiator ombouw

Slopen van muren tijdens de verbouwing

Niet lang daarna ging een gekoesterde wens in vervulling doordat ik een stalen deur won. We kozen voor een taatsdeur. Dit zorgde er wel voor dat de verbouwing van onze benedenverdieping in een stroomversnelling raakte. De deur en het kozijn moesten er uit, er zou een nieuwe vloer komen en als we dan toch bezig waren, konden we natuurlijk ook wel de holle ruimte onder de trap openbreken om daar een trapkast te realiseren. We kozen voor een lichte laminaatvloer. We hadden tot die tijd een bruine vloer maar dit was niet onze smaak. Die ging er dus snel uit.

In de tijd dat we moesten wachten op de nieuwe vloer, hebben we het stuk onder de trap opengebroken. We wisten van vergelijkbare huizen in de straat dat hier een holle ruimte moest zitten.  Omdat ons huis weinig opbergruimte heeft, was dit dan ook erg welkom. Voorzichtig begonnen we met slopen maar al snel konden we grote stukken muur eruit slaan. Wat een ruimte ontstond daar. Na het slopen heb ik alles netjes afgewerkt op de wanden en zijn we planken op maat gaan maken.Als voorbereiding voor de taatsdeur hebben we de bestaande muur in de woonkamer nog iets moeten verlengen zodat we geen last van obstakels zouden hebben wij het draaien van de deur. Dit stuk hebben we zelf opgebouwd en gestuukt.

Verbouwing van de beneden verdieping!

Een nieuwe vloer en een prachtige deur

Een tijd later kwam de nieuwe vloer. We hadden al eens eerder een vloer gelegd dus dit hebben we nu ook zelf aangepakt. De vloer hebben we in de trapkast doorgelegd om er een geheel van te maken.  Als afwerking kozen we voor hoge plinten. Voor de trapkast hebben we, na het leggen van de vloer, nog deuren op maat gemaakt.

Enkele weken later kwam ook eindelijk de deur waar het mee begon. Het was nog een behoorlijke klus om dat zelf te installeren maar het is gelukt.  Zo’n andere uitstraling gaf dat gelijk!

Verbouwing van de beneden verdieping!

Andere meubels en mooie muurdecoratie

De meubels zijn in dit verhaal niet achtergebleven. We hebben vrij veel nieuw uitgezocht en kwamen soms tot verrassende keuzes. De bank kozen we in een cognac kleurige velvet stof.  We gingen van een hoekbank naar een rechte bank want dat paste beter in dit huis. De eettafel en stoelen hebben we ook vervangen. De nieuwe tafel had ik al een paar jaar op het oog en mocht hier nu eindelijk komen shinen.

De zoektocht naar stoelen was nog even lastig. Ik vind zelf een mix wel mooi maar de man had liever allemaal dezelfde stoelen. We bleven rondkijken tot hij ineens roze(!) velvet stoelen zag. Ik had ze eerder ook al gespot maar dacht dat hij dit niks zou vinden. Het was nog een zoektocht om er vier te krijgen omdat het de laatste exemplaren waren. Uiteindelijk hebben we heel Noord-Nederland door gereden om er nog aan te komen. Naast dit gingen we voor een ander vloerkleed, salontafel en muurdecoratie en verfde ik wat bestaande items.

Verbouwing van de beneden verdieping!

Verbouwing beneden verdieping!

We zijn enorm blij met het resultaat en super trots op wat we allemaal hebben gedaan. Onze benedenverdieping heeft nu echt de sfeer waar we blij van worden. We zijn, al met al, ongeveer een halfjaar bezig geweest. Het moest allemaal buiten het werk om gebeuren en er zaten soms lange wachttijden tussen, maar het was het meer dan waard.  Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze metamorfose vinden.

Groetjes Patricia

 

Bedankt Patricia, wat een toffe interieur make-over van jullie benedenverdieping! We hebben heel veel interieur inspiratie opgedaan 🙂 Ben jij ook nieuwsgierig naar meer interieur inspiratie en foto’s van Patricia en Bas en wil je hun graag volgen? Kijk dan online op haar Instagram account @huisjeindrenthe!

Heb je genoten van deze make-over? Wil je meer interieur inspiratie opdoen van andere huizen en inrichtingen? Vind je het leuk om meer make-over blogs te lezen? Check dan even deze link 🙂 of lees mee met deze make-overs?

Slaapkamer Styling bij Jellina Detmar

Inspiratie voor het inrichten van je wasruimte bij Jellina Detmar

Slaapkamer make-over bij Shannen

Het perfecte huis bij Renate

1Reactie
  • Thea (thea_hipenstoer)
    Geplaatst op 08:48h, 12 april Beantwoorden

    IMooi gedaan! Inspirerend om te lezen dat ze samen zo gegroeid zijn in het klussen. Je kan veel maar dan je denkt: is ook altijd mijn motto wat klussen betreft. Het verhaal van Patricia bewijst dat maar eens weer!

Geef een reactie