Marrakech, wát een stad - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
10164
post-template-default,single,single-post,postid-10164,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Marrakech, wát een stad

Marrakech, wát een stad

Marrakech, wát een stad

Marrakech, wát een stad

Marrakech, wát een stad. Aan de voet van het Atlasgebergte, is het dé koningsstad van Marokko. De Koutoubia moskee is haar handelsmerk. De medina, souk en vooral het Djemaa el Fna plein zijn haar grote kracht. Slangenbezweerders, straatartiesten, Arabische muziek, kleurrijke marktkraampjes en een doolhof van smalle straatjes. Marrakesh komt rechtstreeks uit de duizend-en-een-nacht sprookjes en wordt ook wel de ‘Hoofdstad van het Zuiden’ genoemd.

Marrakech, wát een stad

Dakterras bezoeken

Ik bezocht het een aantal dagen in 2009. De eerste avond aten we ’s avonds op een dakterras om zo het prachtig Djemaa El Fna plein even van boven gade te slaan alvorens we ons in de drukte stortten. Tussen de eetkraampjes stond een slangenbezweerder en ook iemand met een aap. Je kijkt je ogen uit! 

De dag erna trokken direct we door de souk en dat was een ervaring op zich. Een overdaad aan kleuren, kraampjes en verkopers die graag je aandacht trekken. Eenmaal in gesprek prijzen ze hun waar aan, ze geven je van alles in handen en beginnen vast prijzen te noemen ook al was je niet eens in dat product geïnteresseerd! Ondertussen spring je af en toe aan de kant voor een voorbijrazende scooter, word je soms aan de kant geduwd omdat er een handkar of een ezel of paard langs moet. Let op dat je niet voor een fiets loopt ook! 

Wie zonder gids op pad gaat, verdwaalt minimaal één keer in de medina. In de wirwar van straten ontdek je het traditionele Marrakesh. Smalle steegjes vol spelende kinderen, ezels, kleine winkeltjes met verse kruiden en groepjes mannen die naar een voetbalwedstrijd op televisie kijken in een theehuis.

Marrakesh

Geuren en kleuren

Afijn je vervolgt je voettocht (althans dat is wel het veiligste vervoersmiddel, mocht je nou een adrenaline kick nodig hebben, huur dan een scooter!) en ruikt overal nog steeds de heerlijkste geuren van kruiden waar alle maaltijden echt een delicatesse van worden. Dan passeert een brommer met de nodige uitlaatgassen, uit een volgend steegje komt een vlaag van munt en zoete lekkernijen, je stapt om de paardenpoep heen, loopt verder langs een slager met vlees dat je hier niet snel ziet (denk: schapenkop)

Ofwel echt een enorme mengeling van geuren die je gedachten langzaam doen afdwalen. Dan kom je geheid een keer op een punt waar je de weg niet meer weet, maar direct springen omstanders in actie en er is altijd wel iemand die je graag de weg in dit doolhof laat zien, langs een oude deur waarachter gezang klinkt, waar mannen naar binnen gaan en in die mini ruimte op hun meegebrachte tapijt hun gebed doen. Even later kom je een hele rij mannen tegen voor de fontein van de moskee.

Marrakesh

reisblog

reisblog

Marrakesh is een enorm leuke bestemming voor een stedentrip

Marrakesh is een enorm leuke bestemming voor een stedentrip en is het zeker waard om ontdekt te worden. Dingen gaan alleen wat anders dan dat wij gewend zijn. Ik genoot enorm van de souks, van de gezellige pleintjes en nog veel meer mooie plekken. De geuren van kruiden en specerijen, het geroep van de koopmannen en het rumoer op straat, de oproepen van de moskees die een paar keer per dag over de stad schallen: het zorgt alles bij elkaar dat je het gevoel hebt in een heel andere wereld terechtgekomen te zijn. En dat maakt dat een stedentrip Marrakesh ontzettend leuk is, Magisch Marrakech!

Groet KellyHuijbers

www.khbedrijfsondersteuning.nl

Vind je het leuk om meer reisblogs te lezen? Lees mijn andere blogs op mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!

Mijn stedentrip door Marrakesh!

Citytrip Marrakesh

Santorini travel blog!

Geen reactie's

Geef een reactie