Regenboog kwarktaart, DIY - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
7338
post-template-default,single,single-post,postid-7338,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Regenboog kwarktaart, DIY

Regenboog kwarktaart, DIY

Regenboog kwarktaart, DIY!

Maak zelf een regenboog kwarktaart, DIY! Mijn vriendin Wilma @huisjeboompjeboys had voor haar zoontje Brent zijn 5e verjaardag een regenboog kwarktaart gemaakt. Melin was woensdag jarig dus ik dacht, wat een leuke taart en ging ook aan de slag! Na de vele reacties die Wilma en Ik op Instagram kregen van onze story’s besloten wij een DIY erover te schrijven zodat jullie ook fanatiek een regenboog kwarktaart kunnen maken!

verjaardagstaartje

De ingrediënten

Wat heb je nodig? 

  • Kwarktaart Naturel van dr. Oetker
  • 500 gram magere kwark
  • 250 ml slagroom 
  • 60 gr margarine 
  • 400 ml water 
  • Kleurstof (Ik heb zelf alleen blauw, rood en geel gekocht)
  • Grote kom en een aantal bakjes
  • een paar losse kaarsjes of een cijferkaarsje
  • Leuke versieringen kun je zelf maken, zoals onze vlagjes 😉

kwarktaart

ingrediënten

De Bodem

Eerst maak je de bodem! Je legt het velletje bakpapier over je springvormbodem en plaatst de rand weer op de bodem. Smelt 60 gram margarine in een pannetje en roer de inhoud van het zakje kruimelbodem hier doorheen. Vervolgens bedek je daarna de bodem van de springvorm en druk daarna het stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem daarna 10 min. in de koelkast.

regenboog kwarktaart

Kwarktaart mix

Doe het water (400 ml) en de kwarktaart mix in een grote kom en mix dit met de laagste stand van je mixer. Voeg vervolgens de kwark en de ongeklopte slagroom toe en mix dit minstens 2 minuten op de hoogste stand.

regenboog kwarktaart

Nu komt het leukste!

Verdeel de kwarktaart mix over verschillende bakjes van veel naar weinig kwark. Voor de onderste kleur heb je de bak nodig met de meeste mix en voor de bovenste kleur het bakje met de minste mix. Kortom, denk aan de goede verdeling!

dr oetker kleurstof

Ik, (Jellina – @jellinadetmar) heb de kleurstof van Dr. Oetker gebruikt. In 1 doosje zitten drie kleuren. Geel, blauw en rood. En die kleuren heb ik gebruikt en ook met elkaar gemengd voor een andere kleur.

Mijn bakjes zagen er dus zo uit:

1ste bakje met de meeste kwark – blauw

Tweede bakje – een paar drupjes rood

Derde bakje daarna – geel

Vierde bakje – veel blauw ( meer drupjes dan het eerste bakje)

Vijfde bakje – veel rood ( meer drupjes dan het eerste bakje)

Zesde bakje – geel/orange ( veel druppen geel)

Laatste bakje met de minste kwark – geel en blauw gemengd 

Ik heb nog blauwe kwark & rode kwark die over was in een bakje als laatste ‘rondjes’ gebruikt.

dr oetker kelurstof

taart maken

taart maken

Ik, Wilma – @huisjeboompjeboys) heb de kleurstof van FunCakes gebruikt. De blauwe, rode en gele en de kleuren met elkaar gemengd.

Mijn bakjes zagen er dus zo uit:

1ste bakje met de meeste kwark – rood

Tweede bakje – oranje. (rood en geel mengen)

Derde bakje – geel

Vierde bakje – groen. (blauw en geel mengen)

Vijfde bakje – donker blauw

Zesde bakje – paars. (blauw en rood mengen)

Laatste bakje met de minste kwark – licht blauw

regenboog kwarktaart

kleurstof

Regenboog kwarktaart

Eerst haal je bodem uit de koelkast en vervolgens giet als eerste het bakje met de meeste kwark erin! Zorg dat het de hele bodem kan bedekken en het echt een laag is. Daarna pak je de tweede kleur en giet die in het midden van de vorm op de eerste laag. De derde laag giet je weer in het midden van de tweede laag en ga zo maar door!  Weliswaar, zo krijg je het effect van een regenboog kwarktaart aan de bovenkant van de taart maar ook aan de binnenkant van de taart. Echt een feesttaart, toch?

verjaardagstaart

diy kwarktaart

Fijne verjaardag!

Onze kinderen waren super blij met hun regenboog kwarktaart! De taart die voor Melin haar verjaardag gemaakt hebben heeft wat lichte pasteltinten. En de taart van Brent is echt stoer met donkere kleuren! Je kan op allerlei manieren de taart mooi versieren, wij hebben de taart versiert met vlaggetjes en kaarsjes. Bovendien is het leuk als je daar je eigen inspiratie voor gaat gebruiken 😉 Alle visite die een lekker stuk kwarktaart gekregen heeft vonden de taart heerlijk smaken! Wij zeggen, goed gelukt!

Regenboog kwarktaart , maak jij er ook één?

We zijn heel benieuwd naar jullie creaties en zouden het leuk vinden om ze te zien #regenboogkwarktaart !

Liefs Wilma & Jellina

Als  je meer leuke DIY blogs wilt lezen? Of bekijk ook eens de leuke DIY ‘groeiladder voor op de babykamer‘ op mijn website 😉

 

 

Tags:
, ,
Geen reactie's

Geef een reactie