Tuintrends 2023 - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
10511
post-template-default,single,single-post,postid-10511,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Tuintrends 2023

Tuintrends 2023

Tuintrends 2023

Tuintrends 2023. Yes, eindelijk begint het voorjaar! Heerlijk om na een koude periode weer lekker de tuin in te duiken en te genieten van het zonnetje. Het voorjaar is een prachtig seizoen waarin alles weer tot leven komt en de natuur zich langzaam herstelt van de winter. Het is heerlijk om weer wat meer tijd buiten door te brengen en te genieten van het zonnetje, de bloemen en het groen om ons heen. Het is ook een goede tijd om de tuin op te knappen en te zorgen dat deze er weer mooi bij staat voor de rest van het jaar.

Tuintrends 2023

De tuintrends van dit jaar zijn Lush Living, Nature Love en Tropical Life.

Lush Living

De Lush Living trend herkent zich door minimalistische tuinmeubelen en accessoires in rustgevende vormen en gemaakt van natuurlijke, luxe en verfijnde materialen. Onze tuinbank van elegant hout, plantenbakken met natuurlijke tinten passen binnen dit thema. De kleuren zijn evenwichtig en lopen in elkaar over.

Het gebruik van houten tuinmeubelen is een goede keuze omdat hout een natuurlijk en duurzaam materiaal is dat goed past bij de Lush Living trend. Plantenbakken in aardetinten zorgen voor een mooie aanvulling op de kleuren van de planten en geven een rustgevende uitstraling. Het is belangrijk om te zorgen voor een evenwichtig kleurenpalet en om te voorkomen dat de kleuren te fel of te contrasterend zijn.

Met de Lush Living trend creëer je een prachtige, luxueuze buitenruimte waar je kunt genieten van rust en ontspanning. Het is een stijlvolle manier om de natuur naar binnen te brengen en je tuin om te toveren tot een oase van rust en schoonheid.

blog Lush Living

Nature Love

De Nature Love trend past perfect bij de groeiende behoefte van veel mensen. Ze willen zich meer verbonden te voelen met de natuur en om duurzamer en milieubewuster te leven. Door in je eigen tuin de natuur haar gang te laten gaan, creëer je niet alleen een prachtige groene omgeving, maar bied je ook ruimte voor een rijkere biodiversiteit en een gezondere leefomgeving voor planten, dieren en mensen.

Het mooie van deze trend is dat er geen strikte regels zijn en je helemaal je eigen creativiteit en smaak kunt volgen. Het is vooral belangrijk om te denken aan de juiste planten die passen bij jouw bodem, lichtinval en klimaatzone. Ook kun je denken aan het gebruik van duurzame materialen en het vermijden van pesticiden en andere schadelijke stoffen. Door te kiezen voor de Nature Love trend, draag je bij aan een duurzamere en groenere wereld en geniet je tegelijkertijd van een prachtige en levendige tuin.

Nature Love

Tropical Life

De Tropical Life trend is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een levendige en exotische sfeer in hun tuin. Om deze trend te realiseren, kun je beginnen met het kiezen van planten die inheems zijn in tropische gebieden. Denk aan bananenplanten, palmplanten, varens, en andere groene planten met grote bladeren.

Naast planten, kun je ook gebruik maken van kleurrijke accessoires. Denk aan kussens, hangmatten, en parasols om de sfeer compleet te maken. Kies voor kleuren zoals roze, geel, oranje en groen om een levendige en energieke sfeer te creëren.

Voor een ultiem vakantiegevoel kun je ook overwegen om een buitendouche of een buitenbad aan te leggen. Hiermee kun je heerlijk afkoelen op warme zomerdagen en genieten van het ultieme tropische gevoel.

Als je niet veel ruimte hebt, kun je nog steeds een tropische sfeer creëren met behulp van potten en plantenbakken. Kies voor planten die in kleine ruimtes kunnen groeien en plaats ze op strategische plekken in je tuin of balkon.

Kortom, met de Tropical Life trend kun je je tuin omtoveren tot een exotisch paradijs. Door het gebruik van kleurrijke planten en accessoires creëer je een sfeer die zorgt voor een ontspannen en vrolijk gevoel. Het enige wat je nog hoeft te doen is achterover leunen en genieten van je eigen tropische oase!

Lush Living

In mijn tuin heb ik gekozen voor de Lush Living trend. Zo creër ik een stijlvolle en moderne benadering in onze tuin. Door te kiezen voor meubels en accessoires met rustgevende vormen en natuurlijke tinten, creëer ik een serene en ontspannen sfeer.

Lush Living

Tuintrends 2023

Rust en sfeer 

Rust en sfeer 

Met deze trend heb ik mijn tuin kunnen omtoveren tot een serene en ontspannen plek. Door het gebruik van natuurlijke elementen en accessoires in vergrijsde pasteltinten creëer ik een sfeer die zorgt voor rust en balans. Het enige wat ik nu nog hoeft te doen is achterover leunen en genieten van mijn eigen zen-tuin!

Groet Jellina

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of lees mijn andere blogs op mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!  

Meer blogs:

BLOG: Beregening voor je gazon 

Geen reactie's

Geef een reactie