Van huis naar thuis, deel twee! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
5836
post-template-default,single,single-post,postid-5836,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Van huis naar thuis, deel twee!

Van huis naar thuis, deel twee!

Blog van huis naar thuis  

Deel II van II

Mijn deel II, een vervolg op mijn eerst geschreven blog. In deel II van deze blogserie vertel ik je alles over de verbouwing van mijn 1ste verdieping en zolder, hoe ik van een waskamer een badkamer maakte inclusief een volledig betonnen vloer. En hoe ik van de slaapkamers 2 heerlijke plekken voor mijn meiden heb gemaakt. Ook lees je wat dit alles heeft gekost en geef ik je nuttige tips voor als je zelf low budget gaat verbouwen.

lotte

Badkamer

De badkamer is gemaakt op de plek waar de waskamer was. De oude badkamer van 3,5m2 doet nu dienst als washok 😉. De badkamer heeft veel meer ruimte en ik wilde heel graag een inloopdouche. Eerst moest de vloer opgehoogd worden voor alle leidingen die gelegd moesten worden, die klus kostte 3 weken tijd omdat je met droogtijd zit. Nu pas begrijp ik dat een badkamer verplaatsen echt veel werk is. We maakten van lijmblokken een wand die ik met vloertegels liet bekleden. Grote tegels zorgen voor een ruimtelijk effect. Verder was er nog plaats voor een desingradiotor die ik via Markplaats kocht en voor een wastafelmeubel. Het meubel hebben we van steigerhout gemaakt en ik plaatste er een mooie rivierstenen waskom op. Op de achterwand koos ik tegelmatten van kleine stenen. Om zo de sfeer van de waskom terug te laten komen, door de tegels kon ik een kraan uit de muur laten komen die we in een sleuf erachter hebben kunnen wegwerken. De accessoires heb ik bij Xenos en Jysk gekocht. Van het resthout van het meubel maakte ik zwevende planken in de douche voor handdoeken en douchespulletjes. 

Deur

Before badkamer

Bathroom

After

kranen

Toiletten begane grond en 1ste verdieping 2x

In mijn vorige blog heb ik verteld wat ik met de toiletten heb gedaan, lees dus gerust terug hoe ik het heb aangepakt. Hieronder zie je wat de totale kosten waren. Ik dacht vooraf eventjes 2 toiletten vervangen maar ik vond dit een grote kostenpost, vergis je daar dus niet in als je van een jaren 60 potje een basic toilet anno 2020 wilt maken

wc

Before toilet en hal

wcnieuw

After

wc1

Slaapkamers 

In de 2 slaapkamers zijn de schrootjes plafonds verwijderd en nieuwe plafonds gelegd en gestuct. Op de vloer heb ik gekozen voor een laminaat vloer met white wash look, het oogt heel ruim en licht daardoor. En de verwarmingen hebben een ombouw gekregen. Verder zijn de kamer gestuct, geschilderd en 1 muur per kamer behangen. Op de voorste kamer heb ik de wastafel verwijderd en weer van steigerhout een wastafelmeubel gemaakt. Deze keer een kleine variant zodat mijn dochter er direct mee uit te voeten kon. Een handig kastje onder de wastafel waar haar toiletspullen kunnen liggen en waar de buizen mooi in weggewerkt zijn. Ik begon met 2 bedden van marktplaats en toen ik wat gespaard had heb ik ze allebei een nieuw bed gegeven met uitschuiflade, zodat ook de 2 bonuskids kunnen blijven slapen.  

Badkamer2

Before slaapkamer voor

slaapkamer

After

slaapkameroud

Before slaapkamer voor

kast

After

bed

black

before

Before slaapkamer achter 

kidsroom

After slaapkamer achter 

pink

meisjeskamer

wittekast

De zolderslaapkamer en kantoor 

Op zolder waren al 2 ruimtes aanwezig en een kleine overloop. Ik bedeelde de grootste kamer tot master bedroom en van het kleine kamertje heb ik een kantoortje gemaakt met kasten voor de administratie. 

De zolder was niet geïsoleerd dus daar zijn we direct mee begonnen. Overal tengels geplaatst waar tussen we isolatiemateriaal konden aanbrengen, vervolgens op de tengels gipsplaten bevestigd en dat weer laten stucen. Dat was wel de grootste klus met hoeken, schuine balken etc. Eén van de wanden was voorzien van een grote vaste boekenkast, ik heb ervoor gekozen om een deel ervan om te bouwen tot kledingkast. Dat heb ik gedaan door planken te verwijderen en roedes te plaatsen. Vervolgens van steigerhout schuifdeuren gemaakt die aan een rails lopen, zo heb ik ruimte bespaard en hoefde ik geen nieuwe kast te kopen. 

Een ander deel van de kast heb ik zo gelaten en in deze nisjes zet ik nu accessoires. Een paar jaar later heb ik de achterwand nog een kleurtje gegeven, dat geeft nog een intiemer en gezelligere sfeer. In mijn slaapkamer zat ook een wastafel dus daar heb ik ook een wastafelmeubel gemaakt van steigerhout. Ik ben erg blij met de wastafels in de slaapkamers zodat we niet met zijn allen in de badkamer hutje mutje hoeven te staan als we naar bed gaan of uit bed komen. 

zolderBefore slaapkamer zolder

bedje After slaapkamer zolder

kast

 

bedroom

kasten

bedroom

De kosten op een rij

Keuken

 • Keuken binnenwerk € 250,-, Marktplaats
 • Frontjes (plaat fineer houtlook, kleur Notelaar US) € 770,-, Finaspan
 • Pusch to pull beslag, accesoires voor aansluitingen € 100,-, Ikea en Hornbach
 • Inbouwapparatuur € 1500,- De Rooij Warehousing  
 • Verf coating, onderdeel van totaal verfwerk zie algemeen
 • Kraan € 200,-, Hornbach
 • Designradiator, € 160,- Hornbach
 • Aanrechtblad, € 850,- Stone Center Natuursteen Breda
 • Kasten voor inbouwkast, € 160,- Ikea
 • Boiler, € 100,- Plieger

Badkamer

 • Materialen voor montage € 200,-
 • Designradiator € 40,-, Marktplaaats
 • Betonvloer, € 160,- zelf gedaan
 • Lijmblokken om wand te maken, € 150,-, Hornbach
 • Leidingwerk, 250,- Hornbach
 • Materiaal divers € 400,-, Plieger
 • Rivierstenen waskom, € 100,- VidaXL
 • Steigerhout voor wastafelmeubel, € 85,-, VanLonden, 
 • Tegels (zowel vloer- als wandtegels) € 635,- via de Tegelmegastore Breda 
 • Verlichting voor badkamer, € 60,- Kwantum
 • Spiegel, € 25,-, Xenos
 • Handdoeken, €5,- per stuk, Jysk
 • Kranen, Douchestang € 235,-, Hornbach

Toiletten

 • Wandtoiletpotten en materiaal divers x 2, € 450,-, Plieger
 • Steigerhout voor de toiletombouw, € 170-, Van Londen 
 • Tegels wand en vloer € 630,- via Tegelmegastore Breda
 • Armatuur € 100,-, Karwei
 • Verlichting, spot 2x € 14,- Leenbakker 

Algemene kosten

Schilderwerk binnen, alle kozijnen, deuren, muren, plafonds incl materiaal € 3.200,- (het voorbereidende werk als schuren, grondverf hebben we zelf gedaan) 

Stucwerk incl materiaal € 3.500,-

Houten vloer begane grond, € 1800,- (bedrijf bestaat helaas niet meer)

Laminaat over de gehele 1 ste verdieping + keuken € 1.434,- Vloer het Zelf

Alle verwarmingen hebben een ombouw gekregen van vurenhout wat geschilderd is € 700,-, Hornbach

Het huis kreeg nieuwe elekriciteitsbedrading en een uitgebreide groepenkast € 900,-, Deko Elektro

Overal is nieuw schakelmateriaal aangebracht, €500,-

Behang kinderkamers € 250,-

Zolder volledig geisoleerd, € 600,- Hornbach

Verlichting, basis middels opbouwspots, € 130,- Kwantum

Wastafelmeubels 2x in de slaapkamers € 400,- inclusief wasbak, kraan en hout Hornbach, Van Londen.

Kosten inclusief huur van materialen en vakmensen als:

Vuilcontainers 3 stuks, gereedschappen, verhuisbus, uren timmerman, loodgieter

Wat heeft mijn verbouwing totaal gekost:

Kosten keuken: € 4.290,-

Kosten badkamer: € 2.140,-

Kosten toiletten: € 1.378,-

Kosten algemeen: € 13.414,-

Kosten huur van materialen en inhuur vakmensen: € 5.800,-

Totaal € 27.022,-

Later heb ik het huis aangekleed met gordijnen, rolgordijnen, houten jaloezieën, nieuwe bank, lampen en accessoires.

Mijn nieuwe start was een feit, na 8 weken ploeteren en echt ontzettend afzien is het toch allemaal gelukt, achteraf snap ik niet hoe ik het heb gedaan maar dat is weer een ander verhaal. Ik was zelfstandige, heb geen dag vrij genomen en was volgens mij voor mijn omgeving niet te genieten. Maar hé doe dit maar eens na in dit tijdsbestek voor dit bedrag! Nogmaals als ik mijn familie en vrienden niet had gehad was deze missie niet geslaagd, daarvoor ben ik ze elke dag nog dankbaar.

Wat ik wil zeggen is dat niets onmogelijk is, je kunt echt voor minder dan € 500,- een wastafelmeubel hebben, een keuken plaatsen voor minder dan € 5000,- en een huis verbouwen voor minder dan € 30.000,-. Als interieurstylist weet ik de plekken waar je moet zijn, dus ook als het om low budget gaat en denk ik heel graag mee in creatieve oplossingen. 

Nog wat tips op een rij:

Google is my best friend, ik heb veel op google opgezocht, er zijn vaak recencies te vinden van producten en dan krijg je al snel een beeld van de kwaliteit van materiaal of product. Op Youtube zijn veel filmpjes te vinden, ook klusfilmpjes, kijk dus wat filmpjes en ga daarna aan de slag. Niet alles gaat in 1 keer goed maar zoals Pippi ooit zei, ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan. 

Iets verbouwen, klussen, was ook iets therapeutisch. Je zit niet in je hoofd maar bent met je handen bezig en dat helpt dingen te verwerken, tenminste ik ben niet de eerste die dat zegt. Het is mijn ervaring en ik wil het als ervaringstip meegeven dat het mij heeft geholpen dingen een plekje te geven. 

Als er kinderen in het spel zijn betrek ze in je verbouwing. De eerste en beste aankoop die ik deed toen ik de sleutel had gekregen was een trampoline kopen op marktplaats, ik plaatste hem in de tuin en de kids hadden het grootste plezier, hij was 25 euro en ik heb geen ander ‘speelgoed’ waar zo intensief op gespeeld is (en 5 jaar later nog steeds). Verder heb ik de kinderen in hun eigen kamers het behang eraf laten halen, ik heb ze een tekening laten maken op de muur waar nieuw behang kwam. Dus als dat eraf gaat zien we de tekening weer terug en herinnert ons dat aan dat klusmoment van jaren geleden. Ze hebben geholpen met schilderen en spulletjes kopen voor hun nieuwe kamer. 

Probeer creatief te zijn in keuzes maken, je hoeft geen kant en klaar badkamermeubel van honderden euro’s te kopen. Voor 100 euro inclusief wasbak, kraan is het ook mogelijk en nog stylish ook! 

Vergeet marktplaats niet, met een beetje zoekwerk vind je er echt nog prima spullen of onderdelen die je goed kunt gebruiken. Ik start altijd met zoeken met een straal van ongeveer 10-30 km vanuit mijn huis, hoe minder kilometers je hoeft te rijden hoe goedkoper uiteindelijk. 

Durf hulp te vragen, niemand verwacht dat je het allemaal alleen doet. Ik was niet op mijn sterkst en wist dat ik mensen nodig had. Ik vind het moeilijk om hulp te vragen maar heb het wel gedaan en het is ongelofelijk fijn als je ziet wie er allemaal een steentje hebben bijgedragen. Van het helpen met het maken van een planning, het aansluiten van lampen, zagen van deurtjes, schuren, schilderen, naar de stort rijden, avondeten koken, kinderen opvangen, een dagje weg om even te kunnen relaxen. Zo ongelofelijk fijn en waardevol!

Fijn dat jullie mijn blog gelezen hebben

Ik hoop je geïnspireerd te hebben met deze blog en ik zou het heel tof vinden als je een reactie achterlaat wat je ervan vond. Vragen stellen over details is ook mogelijk, doe dat dan even via DM op Instagram @lotsofstyle.nl of via mijn website lotsofstyle.nl. Kijk wat ik voor je kan betekenen en wie weet drink ik binnenkort samen met jou een kop koffie en bespreken we jouw mooie woonplannen!

2 Reactie's

Geef een reactie