Van huis naar thuis! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
5423
post-template-default,single,single-post,postid-5423,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Van huis naar thuis!

Van huis naar thuis!

Van huis naar thuis!

Lotte schrijft een hele interessante blog om mensen te inspireren dat verbouwen niet heel veel geld hoeft te kosten. Ze verteld haar verhaal na haar scheiding.  We zien allemaal mooie huizen voorbij komen, de 1 nog groter en mooier dan de ander maar er is maar weinig aandacht voor als dat financieel niet kan, Lotte laat zien dat je stylish kan wonen met een low budget verbouwing achter de rug, lezen jullie mee?lotte

Deel I van II, waar het allemaal begon

Daar sta je dan…in een huis waar je een nieuw leven moet gaan opbouwen. Scheiden valt niet mee, natuurlijk is het zo niet bedoeld als je aan kinderen begint en denkt samen voor altijd een gelukkig gezin te vormen. Elk huisje heeft zijn kruisje zeggen ze he, afin daar stond ik dan met 2 kinderen in een nieuw huis. Een huis uit de jaren 60 met een recht toe recht aan buitenkant en ik was de tweede bewoner dus je snapt hoe het eruit zag. Ik moest er een prachtig, monumentaal, karakteristiek huis voor inruilen. Het is maar een huis zou je denken maar ondanks dat ik niet materialistisch ben ingesteld deed het me echt pijn. Ik vind een huis namelijk heel belangrijk, ik wil me er thuis voelen, helemaal mezelf kunnen zijn, gezelligheid kunnen creëren met mijn gezin, familie, mijn vrienden en die van de kinderen. Ik wil er kunnen lachen en huilen en herinneringen kunnen maken voor het leven van heel klein tot groot. En als je dan je huis moet verlaten doet dat pijn.

Maak van je huis een thuis

Ik besef me heel goed dat het hebben van een huis al een voorrecht is. Al is het één van de belangrijkste levensbehoeften, er zijn helaas nog maar genoeg mensen die geen dak boven het hoofd hebben. Ik heb denk ik bewezen dat het niet uitmaakt wat voor huis je hebt , je kunt er altijd een thuis van maken. Het heeft me geholpen om de scheiding een plek te geven, mijzelf weer terug te vinden en het startsein te geven voor een mooi nieuw begin. Natuurlijk heeft een breuk in je relatie tijd nodig om te verwerken, ik kan nu 5 jaar later mijn verhaal goed vertellen en terugkijken op veel levenslessen. De vader van mijn kinderen en ik gaan gelukkig goed met elkaar, ook dat had tijd nodig, we hebben altijd het belang van de kinderen voorop gesteld en dat is mijn inziens de sleutel tot succes.

Fijn dat ik wat hulp heb gehad

Dit is mijn verhaal hoe ik van mijn huis mijn thuis maakte in 2014. Ons huis was goed verkocht dus ik had het geluk dat ik wat overwaarde had, ik heb een bouwdepot geopend van € 25.000,-. Daarvan heb ik in 8 weken tijd het huis van boven tot beneden verbouwd. Ik heb voor de dingen die ik niet zelf kon steeds een vakman met een specialisme ingehuurd. Zoals een elektricien, stukadoor, schilder voor het spuitwerk, timmerman en loodgieter. Daarbuiten had ik hulp gevraagd van vrienden en familie, als ik die mensen niet had gehad dan was dit project niet gelukt in de tijd en de middelen die ik had, ik ben ze daarom ook erg dankbaar voor wat ze hebben gedaan voor me.

Wat heb ik gedaan, en daarbij mijn tips

De verkoopinformatie op Funda zag er als volgt uit. Op rustige locatie, ruime deels uitgebouwde tussenwoning met stenen berging en een nette voor- en achtertuin. De woning is gunstig gelegen nabij diverse scholen, winkelcentrum,openbaar vervoer en diverse uitvalswegen. Met modernisering dient rekening gehouden te worden.

Bouwjaar: 1962
Woonoppervlakte: 115m²
Inhoud: ca. 335 m³
Perceeloppervlakte: 162m²

Het huis wat ik kocht dateert dus uit de jaren 60, degelijke bouw, de vorige bewoners waren de eerste bewoners en hadden op hun manier goed voor het huis gezorgd. Het was alleen erg gedateerd, veel kozijnen in de bruine beits (wat een rotklus om eraf te krijgen zeg), schrootjes, tegelvloeren, tapijt, een keuken en badkamer van 40 jaar oud en ga zo maar doen. Er was dus een hoop werk aan de winkel.

De begane grond

Op een deel van de wanden zat granol en een deel van de wanden waren witte geschilderde bakstenen. Ik heb ervoor gekozen om alle wanden te laten stucen, in de aanbouw zaten schrootjes tegen het plafond die er eerst nog uit gesloopt moesten worden, na het stucen is alles gespoten in RAL9010 (toen nog de makkelijkste kleur wit). In de woonkamer heb ik 1 wand laten voorzien van betonstuc, dat zag je nog niet zoveel 5 jaar geleden en de stucadoor vroeg me ook 5x of ik het zeker wist? Ja meneer ik weet het heel zeker, nog steeds heel blij met deze muur die eigenlijk bij alle stijlen past.

Mijn woonkamer

In de woonkamer moest alles gestuct worden behalve het plafond, we hebben een deel van de woonkamer opgeofferd voor een kast in de keuken. We hebben een bestaande ondiepe kast uitgebroken in de keuken en vergroot door nieuwe wanden te plaatsen de woonkamer in. Zo ontstond een speelse hoek in de woonkamer en nu heb ik een diepe inbouwkast in de keuken. Op de tegelvloer plaatste we een stevige ondervloer en daarover heen hebben we houten vloerdelen gelegd met een bovenlaag eiken. Het zijn brede planken van 19 cm, met een white wash olie zijn de vloerdelen behandeld. Daardoor hebben ze de warmte van hout en toch geeft het veel licht door de kleurlaag die er op zit.

De open haard heeft een strakke schouw gekregen, die was aan vernieuwing toe. Dit hebben we met gasbetonblokken opgebouwd waarna alles is gestuct. Ook het bankje rechts van de schouw is met dezelfde blokken gemaakt en gestuct. Dat is geloof ik wel de hoek waarover ik op Instagram de  meeste vragen krijg. Ik heb er soms kussens op en gebruik ik het als zitplaats, nu alweer een tijdje doet het bankje dienst als plantenbank, kandelaar erbij en je hebt een gezellig hoekje gecreëerd. Onder het bankje heb ik openingen gelaten waardoor ik er manden in kan zetten. Daar kun je van alles in opbergen, voor haardhout gebruiken of om plaids in te leggen. De manden zijn strandtassen van Xenos waar ik de hengels vanaf haalde, een leuke en goede #budgettip als je het mij vraagt.

Er zat één doorgang naar de hal vanuit de woonkamer. We hebben in de aanbouw een doorbraak naar de keuken gemaakt zodat je wat meer contact hebt met de keuken. Dit biedt wat meer ruimte en is ook nog eens heel handig richting de eetkamer.

Before

After

Before

After

Before

After

Before

After

Before

After

De keuken

Ik wist al direct met dit budget dat een keuken uit de winkel onbegonnen werk zou worden.  Ik kocht een merkkeuken op marktplaats van ongeveer dezelfde afmeting als ik nodig had. Een oude keuken maar het binnenwerk nog perfect. Dat gebruikte ik als basis, de frontjes gingen in de container. Ik kocht een grote mdf-plaat met fineer in houtlook Notelaar US. Van deze plaat liet ik in een timmerwerkplaats frontjes en een deur zagen. Met een band van hetzelfde fineer heb ik de zijkanten netjes geplakt. Naast de frontjes heb ik ook een schuifdeur gemaakt voor een extra kast voor voorraad. De plaat kocht ik bij Finaspan. Die had ik echt nodig omdat ik alleen kastjes onder wilde in de keuken. Bij Ikea kocht ik push to pull beslag om de kastjes greeploos te maken (vind ik mooier en scheelt geld voor grepen). Scharnieren haalde ik van de oude frontjes, de basis was gelegd. De kraan van de keuken vond ik niet mooi en destijds zag je veel grote stoere horecakranen, die kocht ik bij Hornbach. Dan komt natuurlijk de vraag waar haal je betaalbare inbouwapparatuur? Er bestaan bedrijven die handelen in licht beschadigde apparatuur of nieuwe apparatuur die met storing terugkomt naar de fabriek, gemaakt wordt en vervolgens naar dit bedrijf gaat voor de verkoop. Ik kocht via een bekende die bij De Rooij Warehousing  werkte een vaatwasmachine, combi-oven, afzuigkap, 5 pits gaskookplaat, koelkast en vriezer. Alle apparatuur is van A merken.

Op het aanrechtblad heb ik niet bezuinigd, ik wilde een natuurstenen blad, dat kocht ik bij Stone Center Natuursteen in Breda. Een dik blad van 8 cm met een gemêleerde look waardoor je er niet alles op ziet. Dit heeft de keuken een stoere en mooie uitstraling gegeven, mede door het blad is niet te zien dat het een budgetkeuken is.

Op de vloer heb ik betonlook laminaat gelegd, dat vond ik mooi passen bij de stoere keuken. De laminaat tegels in kleur Antraciet zijn van Vloer het Zelf.

Before

After

After

De hal

In de hal hebben we dezelfde vloer gelegd als in de woonkamer, het loopt op die manier mooi door en direct bij binnenkomst geeft het hout een warme sfeer. De trappen in het huis zijn ontdaan van het zeil en de lijm die er met geen mogelijkheid af kwam hebben we eerst met een verfbrander/heteluchtpistool geprobeerd eraf te krijgen. Na weken in de avonduren ploeteren hierop las ik een tip op internet en die zal ik nooit meer vergeten. Gele vaatdoekjes (iedereen kent ze) nat maken met water, uitwringen en op de tredes leggen. Een paar uur laten liggen en je veegt zonder problemen zo de lijm eraf. Dat had mij en mijn vrienden avonden werk bespaard als we dat eerder hadden geweten. Een tip om nooit meer te vergeten dus! De verwarming kreeg net als alle andere verwarmingen in huis een ombouw die ik door een startend timmerman liet maken (daar zou ik nu een ervaren timmerman op inhuren want dit is niet professioneel gebeurd en regelmatig vallen de schotten eraf waarna ik ze opnieuw moet vast lijmen. De warmte doet natuurlijk wat met het hout, moet dus degelijk gebeuren). En naast de ombouw maakte we een kast met lades en deurtjes voor sjaals, handschoenen & schoenen.

Before

After

Before

After

Het toilet

Ook de toiletten waren 40 jaar oud, zie foto’s. Deze hebben we dus volledig leeg gehaald, met steigerhout van Van Londenbouwde we een frame, daar hebben we de toiletpot aan gehangen en met tegels van de outlet heb ik het tot lambrisering hoogte betegeld. De rest is gestuct en met een leuke spiegel van Xenos en een spot van Kwantum was de toilet direct een totaal ander plaatje. De spot in de toilet heb ik overigens overal als basisverlichting gebruikt. Een eenvoudige witte spot, ook in zwart verkrijgbaar en leuk geprijsd, verkrijgbaar in enkele en dubbele spot. Hierdoor creëer je eenheid in alle ruimtes, dat houdt de basis rustig.

Before

After

After

After

Wat heb ik totaal in dit huis aangepakt?

 • Keuken, geheel vervangen inclusief inbouwapparatuur
 • Badkamer, inclusief betonnen vloer, inloopdouche en wastafelmeubel
 • Twee toiletten inclusief toiletombouw
 • Houten vloer beneden, houthandel in Chaam. Deze bestaat niet meer helaas, kosten € 1800,-
 • Laminaat 1ste en 2de verdieping
 • Nieuwe plafonds in 3 kamers
 • Wijziging indeling woonkamer, doorgang naar de keuken gemaakt en kast vanuit ruimte woonkamer voor keuken gemaakt.
 • Nieuwe schouw
 • Isolatie zolder
 • Nieuw glas in het voorraam van de woonkamer
 • Stucwerk alle verdiepingen
 • Schilderwerk alle verdiepingen (zelf schuurwerk en gronden uitgevoerd)
 • Elektra, bedrading vervangen en nieuwe groepenkast
 • Schakelmateriaal
 • Verlichting
 • Verwarmingombouwen
 • Twee wastafelmeubels

 

In het tweede deel van mijn blog, vertel ik verder over de verbouwing!

In deel II van deze blogserie vertel ik je alles over de verbouwing van mijn 1ste verdieping, hoe ik van een waskamer een badkamer maakte inclusief een volledig betonnen vloer. En hoe ik van de slaapkamers twee heerlijke plekken voor mijn meiden heb gemaakt. Ook ga ik dan verder in op wat deze verbouwing per ruimte heeft gekost en geef ik handige tips. Laat gerust een reactie achter, ik ben erg benieuwd of ik je nieuwsgierig heb gemaakt voor deel II van deze blog.

lotte25

Het huis aan de voorkant voor de verbouwing, in deel II zie je hoe het huis er nu uitziet!

Laat je een reactie achter? Ik ben erg benieuwd of ik je nieuwsgierig heb gemaakt voor deel II van deze blog.

Liefs Lotte

Instagram @lotsofstyle.nl

21 Reactie's
 • Ana Markovic
  Geplaatst op 15:53h, 14 oktober Beantwoorden

  Ik ben dit artikel aan het schrijven om de wereld te vertellen hoe dr.Ilekhojie mijn ex-vriendje bij mij terugbracht.Dit is de reden waarom ik het op mij heb genomen om deze grote spreukenmaker genaamd dr.Ilekhojie te bedanken omdat door zijn hulp mijn leven meer gevuld werd met liefde en ik ben blij te kunnen zeggen dat mijn ex-vriend, die de afgelopen 5 maanden van mij gescheiden was, bij me terugkwam en smeekte om acceptatie van mij. Dit was een schokkende gebeurtenis, want voordat ik contact opnam met dr. Ilekhojie, was ik degene die mijn ex-vriend smeekte om bij mij terug te komen, maar door de hulp van dr. Ilekhojie heb ik nu mijn relatie hersteld. U kunt ook alleen een betere relatie hebben als u contact opneemt met: (gethelp05@gmail.com) zijn Whatsapp-nummer (+2348147400259)

 • Febe Anouk
  Geplaatst op 23:19h, 05 september Beantwoorden

  Nadat mijn vriend van een jaar het met me had uitgemaakt, kon ik nauwelijks praten zonder te huilen. Ik voelde me verblind en wist niet wat ik moest doen. Ik wist niet of ik hem terug kon krijgen en de angst was ondraaglijk. Ik zocht het internet af en na het lezen van talloze artikelen en websites over spreuken, kwam ik Heer Zakuza nummer + 1 (740) 573-9483 tegen. Ik wilde onze relatie terug en daarom wilde ik ervoor zorgen dat ik alle mogelijke begeleiding en middelen had om dat te doen. Heer Zakuza verzekerde me dat mijn vriend bij me terug zou komen. Dus ik volgde de instructies en plannen die Heer Zakuza voor me had opgesteld en binnen 48 uur waren we weer bij elkaar en we zijn zo verliefd! Ik weet dat het niet altijd zo snel gebeurt, maar Heer Zakuza zei dat hij spreuken effectief zijn en dat deed het ook! Ik ben zo dankbaar en ik kan zeggen dat als je het uitgemaakt hebt en die persoon terug wilt krijgen, Heer Zakuza de beste is! Ik zal nooit vergeten hoeveel hij me heeft geholpen! E-mail hem nu via: lordzakuza7@gmail.com

 • Van huis naar thuis, deel twee! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
  Geplaatst op 14:35h, 07 februari Beantwoorden

  […] deel II, een vervolg op mijn eerst geschreven blog. In deel II van deze blogserie vertel ik je alles over de verbouwing van mijn 1ste verdieping en […]

 • Linn
  Geplaatst op 23:34h, 23 januari Beantwoorden

  Hoi leuk om te lezen en prachtig gedaan
  Ben eigenlijk benieuwd naar deel II

  • Lotte
   Geplaatst op 15:18h, 07 februari Beantwoorden

   Hi Linn, dankjewel voor je reactie en je leuke compliment. Vandaag is deel II te lezen! Als ik iets voor je kan betekenen stuur me dan gerust via Instagram een bericht! Liefs Lotte

 • Wilma
  Geplaatst op 17:17h, 23 januari Beantwoorden

  Wat is je huis mooi geworden, knap gedaan hoor! Ben benieuwd naar deel 2.

  • Lotte
   Geplaatst op 15:21h, 07 februari Beantwoorden

   Hi Wilma,

   Bedankt voor je reactie! Deel II staat vandaag online, Ik ben benieuwd naar je reactie. Als ik iets voor je kan betekenen laat het me dan gerust weten via Instagram. Liefs Lotte

 • Carolien
  Geplaatst op 13:52h, 26 december Beantwoorden

  Zo knap dat je kan zien wat je met een huis kan doen dat nodig opgeknapt moet worden! Erg mooi geworden en ik heb zin in deel 2!

  • Lotte
   Geplaatst op 15:22h, 07 februari Beantwoorden

   Hi Carolien, wat leuk om je reactie te lezen. Vandaag is deel II te lezen, laat je me weten wat je daarvan vindt?

 • Renate paans
  Geplaatst op 13:48h, 26 december Beantwoorden

  Hallo Lotte,
  Wauw wat mooi en interessant om te lezen, en wat stoer en knap van jou zeg, super mooi geworden allemaal,, ik kijk uit naar deel 2.

  • Lotte
   Geplaatst op 15:28h, 07 februari Beantwoorden

   Hi renate,

   Dankjewel voor je reactie. Ik had geen keuze maar ben super trots op het resultaat! Deel II staat online vandaag. Laat je weten wat je van dit deel vindt?

  • Lotte
   Geplaatst op 15:30h, 07 februari Beantwoorden

   Hi Renate,

   Bedankt. Ik had geen keuze maar ben super trots op het resultaat! Deel II kun je vanaf vandaag ook lezen. Laat je weten wat je van dit deel vindt? Liefs Lotte

 • Ellen
  Geplaatst op 17:03h, 24 december Beantwoorden

  Ik ben blij dat ik geregeld van dit gezellige huis en de gezelligheid van Lotte en haar gezin mag genieten. In het echt is t nog warmer en mooier. Alhoewel de foto’s wel n heel goed geven.

 • Alie
  Geplaatst op 12:28h, 24 december Beantwoorden

  Wauw! Wat een gezellig thuis voor jou en je kinderen. Kijk uit naar deel 2.

  • Lotte
   Geplaatst op 15:31h, 07 februari Beantwoorden

   Wat leuk om te horen Alie, deel II kun je vandaag lezen! Liefs Lotte

 • Thea
  Geplaatst op 09:57h, 24 december Beantwoorden

  Wat heb je dat goed gedaan! Niet alleen je huis, maar ook de omgang met je ex in belang van jullie kids. De kids zijn natuurlijk het aller belangrijkst! Maar wat heb je met veel creativiteit je huis prachtig gemaakt! Respect!

  • Lotte
   Geplaatst op 15:32h, 07 februari Beantwoorden

   Dankjewel Thea, daar heb je helemaal gelijk in! En heel erg bedankt voor je grote compliment! Vandaag lees je deel II….
   Liefs Lotte

 • Sandra van houwelingen
  Geplaatst op 08:45h, 24 december Beantwoorden

  Hoi Lotte, wat goed dat je dit deelt! Een heel herkenbaar verhaal! Ik kwam na mijn scheiding in een jaren ’70 huurhuis, bruin, gedateerd maar in een goede wijk. Kopen was voor mij helaas geen optie. Ook ik had een heel klein budget. Mss was het 5000 euro, mss zelfs minder ik weet het niet meer. Ik was al blij dat ik zonder schulden uit mijn scheiding kwam. Mijn huisbaas beloofde steeds een keer wat aan mijn skihut-schrootjes keuken te gaan doen. Nu, bijna 4 jaar later zit ‘ie er nog. Ook de badkamer en het toilet zijn prehistorisch. Ik heb vooral geinvesteerd in laminaat, verf, verf verf en steigerhout. Het is ook een mega metamorfose geworden. Ondanks de keuken en de rest. Ik heb er mijn thuis van gemaakt. Ik herken heel goed het verdriet dat ik had om .het moeten verlaten van mijn oude plek. Inmiddels weet ik dat je het met een beetje creativiteit altijd wel weer kunt pimpen en een fijne plek kunt maken. Toch kijk ik enorm uit naar ons nieuwe huis. Mss vooral omdat het gelijk staat aan een nieuwe fase. Achterom kijkend ben ik trots dat ik het zo heb kunnen doen, vooral voor mijn kinderen en ben ik dankbaar dat dit gekke seventieshuis op mijn pad kwam. Respect voor jou hoe je het hebt aangepakt! Liefs Sandra @Huize_kapiten

  • Lotte
   Geplaatst op 15:35h, 07 februari Beantwoorden

   Hi lieve Sandra,

   Dankjewel voor je uitgebreide reactie, het is allemaal wat he zo’n scheiding. Gelukkig zijn we er allebei goed uitgekomen, hard voor gevochten! Maar jullie hebben inderdaad al een mooi vooruitzicht. (nu nog even de hobbel nemen van de bouw die stil ligt, maar dat komt ook wel weer goed). Vandaag kun je deel II lezen. Benieuwd wat je ervan vindt, Laat je het weten?
   Liefs Lotte

 • Blogs & DIY's | LOT's of STYLE
  Geplaatst op 21:18h, 23 december Beantwoorden

  […] Low budget verbouwen? Het kan! […]

Geef een reactie