Het jaar 2017, verhuizen, verbouwen, instagram en mijn eigen Blog! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
1184
post-template-default,single,single-post,postid-1184,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Het jaar 2017, verhuizen, verbouwen, instagram en mijn eigen Blog!

Het jaar 2017, verhuizen, verbouwen, instagram en mijn eigen Blog!

Het jaar 2017, verhuizen, verbouwen, instagram en mijn eigen Blog!

Het jaar 2017, verhuizen, verbouwen, instagram en mijn eigen Blog! Ik kan nog niet geloven dat dit jaar al bijna weer voorbij is. In deze blog deel ik een overzicht van mijn 2017, die in het teken stond van verhuizen, verbouwen, instagram en mijn eigen blog. Bijzondere momenten voor ons waren ook dat Melin in augustus 1 jaar werd en Déjan 4 jaar werd en naar de basisschool ging.

Het jaar 2017, verhuizen, verbouwen, instagram en mijn eigen Blog!Begin bij het begin

Als ik bij het begin begin, dan weet ik dat Januari in het teken stond van spulletjes inpakken en bijna verhuizen. Ja, we hadden ons huis verkocht en een woonboerderij in hetzelfde dorp gekocht, echt een droom die uitkomt!

Een nieuw project

Wat een drukke maar ook spannende tijd. In Januari hebben we ons koopcontract getekend en was het officieel, we gingen een nieuwe uitdaging aan. Het vorige huis hebben we helemaal zelf verbouwd en opgeknapt, maar toen dat zover als klaar was voelden Jan en ik nog kriebels naar een nieuw project.

En dat nieuwe project stond nu op ons te wachten! Een woonboerderij uit 1770, waarbij de schuur was ingestort en weer opnieuw opgebouwd was in 1974. De basis van de boerderij leek goed. We hadden wel in ons hoofd we gaan alles verbouwen en opknappen naar eigen smaak en inrichten.

Verhuizen

In mijn post op instagram staat dat we op 18 Februari voor het eerst in ons nieuwe huis sliepen. We hadden in Januari onze spullen ingepakt, verhuisd en we konden niet wachten om er te gaan slapen. Het voelde alsof we op vakantie waren. Overal stonden onze spullen in dozen, de woonkamer, badkamer en slaapkamers voelden niet als eigen. Maar toch voelde het goed, de juiste keus? Dat wisten we niet maar we hadden zeker veel zin om hier te gaan wonen, klussen en ons eigen plek ervan te maken!

Het jaar 2017, verhuizen, verbouwen, instagram en mijn eigen Blog!

Hoe Instagram begon

Rond Augustus 2016 was ik begonnen met mijn instagram account. Ik deelde af en toe interieurfoto’s maar ook deelde ik kinderfoto’s van Déjan en Melin. Ik vind fotograferen erg leuk en het is wel een hobby van mij. Toen ik op instagram meer volgers kreeg wilde ik niet steeds kinderfoto’s posten maar begon ik meer interieurfoto’s te delen.

Ergens rond Februari werd ik benaderd door een interieurstyliste en een fotografe met de vraag of ze eens foto’s mochten nemen van ons huis voor een woonblad. Natuurlijk, ik was door het dolle heen “wauw” bij ons ja, ja graag was mijn antwoord. Maar toen ik thuis kwam was Jan minder enthousiast! Oeps nee, de bank, de stoelen, de tafel, planten, en veel andere spullen stonden natuurlijk al in ons nieuwe huis. Hoe wil je dat dan gaan doen, zei Jan.

Tsja uuuhhh geen idee, kunnen we niet alle spullen terug zetten naar ons oude huis. En natuurlijk keek ik Jan heeeeel erg lief aan!
En yes, omdat jij zo enthousiast bent doen we dat, maar jeetje…..oke toen we weer aan het slepen waren met onze spullen dacht ik wel waar zijn we weer aan begonnen. Maar jullie hebben vast onze geweldige interieurreportage gelezen in de Ariadne At Home, van Oktober 2017. Helemaal trots en dolblij, ons gezin en ons huis in een heel tof woonmagazine.

Echt waar, zo begon ik aan mijn instagramavontuur en op die manier ben ik enthousiast door gegaan met het posten van interieurfoto’s.

Het jaar 2017, verhuizen, verbouwen, instagram en mijn eigen Blog!

Het jaar 2017, verhuizen, verbouwen, instagram en mijn eigen Blog!

Het jaar 2017, verhuizen, verbouwen, instagram en mijn eigen Blog!

Foto credits @truiheinhuis

Het eerste project; de verbouwing van de keuken en de voorkamer

De maanden Februari en Maart waren wel lastig om mijn instagram account op te bouwen. Die stonden in het teken van verbouwen. Ik had dus geen toffe interieur foto’s die ik kon delen en toen bedacht ik om anderen te vragen op instagram of ik hun foto’s mocht re-posten. Wat waren er veel positieve reacties, en van veel mensen mocht ik wel een foto gebruiken, toen kwam ik erachter hoe vriendelijk en lief iedereen op dit platform voor elkaar is!

We woonden in onze achterkamer “schuur” en we verbouwden de keuken en de voorkamer. In mijn story’s plaatste ik klusfoto’s en filmpjes en op mijn Instagram feed poste ik de interieurfoto’s zoals we op dat moment de achterkamer hadden ingericht.

De oude vloer en het lelijke plafond van de vorige bewoners zaten er nog in, en toch vielen mijn foto’s op Instagram in de smaak. Rond maart en april waren er zelf foto’s die meer dan 2500 likes kregen en zo groeide mijn account.

Op 4 mei had ik 5000 volgers en heb ik mijn eerste samenwerking gedaan met een bedrijf ( een winactie). Door alle en altijd leuke en enthousiaste reacties wilde ik nog meer mooie foto’s op mijn account plaatsen. En wat ik zelf erg leuk vind mijn account groeit eigenlijk uit tot een verhaal, een dagboek. Elke keer vertel ik iedereen hoe de verbouwing vordert deel ik alles online met tekst en foto’s of filmpjes. Leuk om mensen te inspireren met onze verbouwing en ook erg leuk dat iedereen meeleeft en meegeniet! Ja, mijn instagram is echt een verbouwingsverhaal en je ziet ons huis steeds ‘mooier’ worden!

Het is zover

Op 5 Juli is het dan zo ver onze nieuwe keuken/voorkamer is een feit! We hadden keihard gewerkt vanaf maart maar uiteindelijk is het ook heel snel gegaan. Wat waren wij blij, trots en wat voelde dit voor ons als een eigen plek!
Ik schreef er een blog over die online geplaatst is via @homeofsha, door Sharon ben ik begonnen met bloggen en schreef ik gastblogs op haar site.

Mega verliefd ben ik op onze nieuwe keuken en ik was natuurlijk ook nieuwsgierig naar wat jullie ervan vonden. Ik kon niet wachten om alle foto’s online te delen en jullie reacties te lezen. Volgens mij heb ik nog nooit zoveel lachende smiley’s gebruikt als in die maand ☺

Het jaar 2017, verhuizen, verbouwen, instagram en mijn eigen Blog!

Het jaar 2017, verhuizen, verbouwen, instagram en mijn eigen Blog! Het jaar 2017, verhuizen, verbouwen, instagram en mijn eigen Blog!

Instagram 10.000 volgers

Het voelde als een begin, het voelde als wij kunnen dit, het voelde als we gaan door met de volgende uitdaging!

Op 21 Juli had ik op Instagram 10.000 volgers, wauwwww! Zoveel mensen die onze stijl mooi vinden en onze verbouwing willen volgen, echt gaaf, het voelt echt als waardering voor alle inspanning!

Project achterkamer

Rond eind Juli begin Augustus begonnen we met de verbouwing van de achterkamer. De keuken/voorkamer was nu af en prachtig en in deze ruimte konden we nu wonen, deze ruimte was groot genoeg om daar een tijdje te vertoeven.
Tsja, je moet je toch wel een beetje aanpassen als je in een klus huis woont, ik had er helemaal geen moeite mee en Jan ook niet en de kinderen passen zich er ook op aan. De achterkamer moesten we verbouwen en was dus geen leefbare ruimte meer, het plafond moest eruit en opnieuw worden ingezet, muren werden gestukt en de vloer werd vernieuwd.

Klusvakantie

In onze vakantie in september zijn we super hard aan het klussen geweest. We hadden in ons hoofd dat de achterkamer klaar moest zijn zodat we het ook nog konden gaan inrichten in de vakantie.
Aangezien er ook niet veel mooie zonnige dagen meer in deze maand waren vonden we het prima om binnen te klussen. Op 16 September plaats ik een foto online met de tekst, jaaaa we kunnen de achterkamer gaan inrichten! De volgende dag plaats ik al een foto met de nieuwe vloer, het nieuwe plafond en de mooie witte muren!

Jullie reacties waren zo leuk om te lezen en ook nu kon ik niet wachten om meer foto’s te laten zien hoe het was geworden.

Ook onze slaapkamer hebben we tussendoor in de vakantie opgeknapt. We hebben deze kamer op een snelle manier opgeknapt, via deze link kun je dit nog even teruglezen. En tussendoor hebben we de tuin ook nog helemaal over de kop gehad, maar dit project zetten we volgend voorjaar weer door! Erg tof, het huis werd steeds meer ons huis!

Mijn eigen blog

Al een tijdje liep ik met het idee rond om een eigen blog te gaan beginnen. Begin Oktober had ik 20.000 volgers en heb ik de stap gezet om mijn eigen website te lanceren. Een goede vriend van mij wilde wel een concept maken en dat concept hebben we nu uitgewerkt naar een eigen website www.jellinadetmar.nl. Eind Oktober is deze online gegaan en nog steeds vind ik dit een hele toffe aanvulling om ook hier mijn inspiratie te de delen en onze verbouwing te laten zien aan iedereen. Ook ik moet nog leren maar hoop dat jullie al met plezier een blog van mij hebben gelezen, ik doe mijn best en voor tips sta ik altijd open!

De laatste maanden van 2017

Nu ik bedenk dat dit Oktober was, zijn we dan nu al bij November? Dit jaar ging echt snel, in Oktober hadden we nog wel even een klus/bouw stop. Jan werd geopereerd aan zijn knie, waardoor alles even op een laag pitje stond.
In November hebben we een interieur shoot gehad voor de Leeuwarder courant, waarschijnlijk komt deze interieur reportage in Jauari in de krant “wonen&co”. En kwam ik via Instagram in contact met een fanatieke cook/foodstylist die in onze keuken heeft gekookt. Hierover plaats ze iets in haar eigen kookboek.

Ook heb ik samen met @furnlovers een hometour opgenomen en heb ik de 30.000 volgers gehaald, echt BIZAR eigenlijk dat mijn Instagram zo snel doorgroeit!
Ja Instagram brengt veel met zich mee, super veel positieve en leuke dingen op het gebied van interieur en styling. Ik ben echt dankbaar hiervoor. Ook omdat ik zulke leuke en lieve mensen al heb ontmoet en goed contact heb opgebouwd.

Ineens bedenk ik me dat we in deze maand ook nog de slaapkamer van Déjan en van Melin hebben opgeknapt. De slaapkamer van Dejan heb ik vorige week met jullie gedeeld in deze blog, en de slaapkamer van Melin laat ik binnenkort aan jullie zien!

Wat zou 2018 met zich mee brengen?

We zijn al begonnen om de hal op te gaan knappen, ook ideeën over een nieuwe badkamer liggen er al. Onze verbouwing zit nog zeker niet in de eindfase, en we gaan enthousiast door! Boven liggen er verbouwplannen en ik heb heel veel zin om in het nieuwe jaar ook deze leuke ontwikkelingen met jullie te gaan delen. Ik weet al dat de telegraaf langs komt voor een interieur reportage en kom ik in een tv programma, spannend !! Met ” AMAZING IK KAN HET NIET GELOVEN ” veel volgers 40.000 mag ik december afsluiten en het nieuwe jaar ingaan, wauwww echt zooo ontzettend gaaf!

Bedankt

Ik wil jullie ook bedanken voor het afgelopen jaar, want zonder jullie zou ik dit allemaal niet bereikt hebben! En zou het op instagram veel minder gezellig zijn. Ik waardeer elke reactie, elk lief en enthousiast bericht die jullie bij mijn foto’s plaatsen en ook persoonlijk willen delen! Bedank daarvoor! Ook alle bedrijven waarmee ik een samenwerking heb mogen doen wil ik enorm bedanken voor het vertrouwen! En natuurlijk zonder Jan was dit helemaal niet gelukt, maar dat weet hij ook dat ik hem enorm dankbaar ben!

Het jaar 2017, verhuizen, verbouwen, instagram en mijn eigen Blog!

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Liefs,
Jellina

Op zoek naar inspiratie? Lees ook mijn blog; verbouwing van een monumentale boerderij!

9 Reactie's
 • Jellina Detmar Interieur & Styling blog | 100.000 Volgers Op Instagram!
  Geplaatst op 18:00h, 09 juli Beantwoorden

  […] wie mij nu nog niet zo lang volgt en het leuk vind om te weten, op mijn website kun je terug lezen van begin Augustus 2016 tot eind 2017. Ik heb hierin verteld over de verhuizing, […]

 • Maartje
  Geplaatst op 14:50h, 30 mei Beantwoorden

  Verhuizen is altijd erg spannend maar wel erg leuk!

 • Heidi Studio7
  Geplaatst op 20:43h, 01 januari Beantwoorden

  Hoi Jellina, wat een druk en heftig jaar maar ook een super insta account neergezet! Je mag trots zijn. Ik volg je graag en word door je geïnspireerd in mijn nieuw avontuur 😘

 • Sharon
  Geplaatst op 17:02h, 31 december Beantwoorden

  Wat een fantastisch jaar was het voor je! Zo onwijs gaaf te zien hoe je het allemaal doet. En wat leuk voor 2018 alweer, fijne jaarwisseling!!

 • wendy_studiozinnig
  Geplaatst op 23:09h, 30 december Beantwoorden

  Wauw, wat een jaar en wat heb je dit mooi beschreven Jellina! En hoe ongelofelijk veel is er alweer veranderd sinds ik in het voorjaar bij je jullie was, niet normaal! En leuk van de Ariadne, die had ik compleet gemist! Op naar een prachtig 2018, alle geluk voor jullie! liefs Wendy

 • Finette
  Geplaatst op 11:09h, 30 december Beantwoorden

  Hoi Jellina, wat super leuk om te lezen! Ik wist niet dat je in zo’n korte tijd zo enorm gegroeid bent op IG, best overweldigend lijkt me, maar ook super leuk!
  Heel inspirerend, dus ik blijf je graag verder volgen. Voor jou en je gezin ook veel geluk gewenst in het nieuwe jaar! Liefs Finette

 • Annet
  Geplaatst op 10:54h, 30 december Beantwoorden

  Jaaa zo leuk en jullie mogen zeker trots zijn op hoe alles wordt, welke mooie stappen je hebt ondernomen etc! Trots op je! Groetjes Annetdo

 • Nancy van der Sanden
  Geplaatst op 08:47h, 30 december Beantwoorden

  Ben pas begonnen met je te volgen maar hoe leuk is dat! Altijd positief met mooie foto’s prachtig intrieur. Alle lof verdiend! Ook vind ik het heel stoer! Ikzelf heb helemaal geen foto’s van mij mijn gezin of huis.. ik ben daar te verlegen voor. Maar wat een inspiratie heb je mij gegeven voor onze veranderingen on huis🤗. Heel veel succes met alles wat je doet 👊🏼💝. En ga vooral door!

 • Diny Proeskie
  Geplaatst op 08:41h, 30 december Beantwoorden

  Wat een mooi jaaroverzicht heb je ervan gemaakt. Je bent een bron van inspiratie en komt bij mij met stip op nummer 1 ❣️
  Ik wens jou en je mooie gezin een schitterend 2018 💋

Geef een reactie