Verbouwing van een monumentale woonboerderij! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
288
post-template-default,single,single-post,postid-288,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Verbouwing van een monumentale woonboerderij!

Verbouwing van een monumentale woonboerderij!

Verbouwing van een monumentale woonboerderij!

Verbouwing van een monumentale woonboerderij! Mijn man Jan en ik delen samen een passie voor oude woningen. In deze woningen zijn vaak authentieke elementen aanwezig die uitstraling geven aan het geheel. Dit kunnen oude houten binten zijn, houten balkenplafonds, paneeldeuren, suite deuren enz. Een droom om ooit in een woonboerderij te gaan wonen is nu opeens werkelijkheid geworden. Wij kregen een kans om in het centrum van Kollum een woonboerderij te kopen. Sinds 1 maart 2017 mogen wij deze boerderij naar eigen idee en smaak inrichten!

Ga jij onze verbouwing volgen?

Als je me al een tijdje op Instagram @jellinadetmar volgt weet je dat wij net zijn verhuisd. Mijn idee is dan ook om hierover leuke blogs te gaan schrijven ten aanzien van onze verbouw/bouwplannen zodat jullie mooi het proces met ons mee kunnen volgen. Al met al zullen er veel projecten op ons af komen! Daarbij is het leuk om eerst een paar weetjes over ons nieuwe huis te vertellen en een paar verbouw plannen uit te gaan leggen. Kortom ik denk dat wij genoeg inspiratie kunnen delen op social media!

Verbouwing van een monumentale woonboerderij!

Onze boerderij staat in het Centrum van Kollum

De woonboerderij is gebouwd in 1770 het is een monumentaal pand. Het staat nu midden in het centrum van ons dorp, wat vroeger denk ik niet zo was. De schuur en de stallen zijn in 1974 ingestort door natuurgeweld en zijn weer opnieuw opgebouwd. De basis van deze woonboerderij oogt goed en buitenom ziet er netjes. Voordat we besloten om dit monumentale pand te kopen vonden we dat het geen bouwval moest zijn, maar we stonden zeker wel open voor een flinke verbouwing. Weliswaar heel erg spannend, maar ook een ontzettende uitdaging!

De indeling van onze boerderij

Op de begaande grond vind je de woonkamer, badkamer, en slaapkamers. De bovenverdieping van de woning en de schuur/stal zijn niet in gebruik. Wij behouden wel de inrichting van de ruimtes beneden, de keuken blijft keuken en de woonkamer blijft woonkamer. Waar de stallen vroeger zaten en nu de slaapkamers zitten en de badkamer gaan we omtoveren tot een * Bed and Breakfast * Dit zijn ideeën, we zullen zien waar we staan over een paar jaar! Bovendien, dromen mag je houden toch!

De bovenverdieping van de schuur en de stal worden slaapkamers gerealiseerd voor de kinderen en er komt een badkamer, boven op het woonhuis komt onze slaapkamer. In de nok van de schuur maken wij een vide, deze ruimte kunnen we later nog inrichten als bijvoorbeeld slaapkamer of misschien hebben jullie daar straks leuke ideeën voor!

Indeling begane grond

Mijn moodboard

Ik heb een moodboard gemaakt in onze woonkamer boven de bank. Zo kan ik leuke knipsels verzamelen uit bijvoorbeeld de VT-Wonen of van Pinterest.  Verbouwing van een monumentale woonboerderij!

    Verbouwing van een monumentale woonboerderij!

Verbouwing van een monumentale woonboerderij, ga je ons volgen?

Als ik de volgende blog schrijf zijn we vast al begonnen met de verbouwing van onze monumentale boerderij, en misschien is er alweer iets opgebouwd! Hoewel dit een enorm groot project is, kijken we er echt naar uit! Ik hoop dat je nieuwsgierig bent geworden en mij gezellig gaat volgen op Instagram. Kortom we gaan beginnen!

Veel Liefs, Jellina

 

Wil je meer inspirerende DIY lezen, klik op deze link! Of check eens mijn borden op Pinterest @jellinadetmar en ik deel inspirerende foto’s op mijn Instagram account @jellinadetmar.

6 Reactie's

Geef een reactie