Mooie gordijnen in een oude boerderijschuur! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
579
post-template-default,single,single-post,postid-579,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Mooie gordijnen in een oude boerderijschuur!

Mooie gordijnen in een oude boerderijschuur!

Mooie gordijnen in een oude boerderijschuur!

Mooie gordijnen in een oude boerderijschuur! Gordijnen zijn echt belangrijk voor de sfeer en het geluid in je huis. Het gezellige, warme en knusse gevoel komt dan naar voren. Gordijnen moeten niet op je af komen, maar juist een belangrijke basis vormen in je interieur en rust brengen.

In een woonboerderij horen mooie gordijnen

Sinds dit jaar maart wonen wij in een kop-rompboerderij, onze boerderij is een monumentaalpand uit 1770. In 1974 zijn de schuur en de stallen door natuurgeweld ingestort. De Stichting Oud Kollumerland kocht de boerderij aan en liet het gebouw herstellen. De schuur waar vroeger de koeien stonden hebben wij nu als achterkamer ingericht.

Onze achterkamer heeft twee oude houten binten in het midden van de kamer, een plafond van 3.5 meter hoog en een grote schuifpui met veel ramen en een buitendeur. Voor deze grote pui wilden wij graag overgordijnen.

Zoveel keus in materialen

Er is een ruime keus aan materialen. Van transparante stoffen tot warme, linnen stoffen. Belangrijk was om na te denken over de juiste kleur en welke transparantie we wilden in de gordijnen. Een keuze voor verduisterende gordijnen of juist gordijnen waar wel licht door zou komen. Met stofstalen kun je vast een eerste indruk op doen. En als je deze stofstalen tegen je raam en het daglicht houdt kan je een goed gevoel krijgen over de mate van verduistering of lichtdoorlaatbaarheid.

De kleur wisten we wel. In ons hoofd hadden we al voor wit gekozen. In onze vorige huis hadden we ook witte gordijnen en die hebben we altijd mooi gevonden.

Mooie gordijnen in een oude boerderijschuur!

Uitzicht op het terras

Onze pui in de achterkamer loopt door naar ons terras/tuin. We hebben geen inkijk door de ramen en bovendien er lopen geen mensen voor langs. Doordat ons plafond 3,5 meter hoog is en de pui 5,5 meter vonden we wel dat het een rustig geheel moest geven.

Toen wij de keuze gemaakt hadden in soort stof en transparantie hebben we alle maten opgenomen en besloten om de gordijnen in vier delen te laten maken. Kortom, dit hebben wij gedaan omdat de zon flink naar binnen kan schijnen, maar wij dan niet het gehele gordijn dicht te hoeven trekken. En om ze makkelijker naar de stomerij te kunnen brengen om ze te reinigen. Wit linnen, linate (stof) is het geworden, ze zijn echt prachtig.

We konden niet wachten om ze op te gaan hangen. Weliswaar, toen ik dinsdag aan het einde van de dag thuis kwam, hebben we in de avond onze gordijnen nog opgehangen. De rails ophangen was geen moeilijk klusje, en de gordijnen ophangen ook niet! Een heel goed simpel systeem wat iedereen zelf kan doen! Het stond echt prachtig en het klopte met het geheel, al met al een prachtig geheel! Ze zijn heel erg mooi van kleur en linnen is echt een prachtige licht transparante stof!

Gordijnen voor rust en sfeer in huis

Kijk je mee op de foto’s hoe het geworden is! Wat vinden jullie van de sfeer in de achterkamer door deze gordijnen?

Mooie gordijnen in een oude boerderijschuur!

Mooie gordijnen in een oude boerderijschuur!

Mooie gordijnen in een oude boerderijschuur!

Wat een mooi geheel!

Onwijs blij met het resultaat, echt een heel mooi en rustig geheel! Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt! Leuk dat je mijn blog gelezen hebt! Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk ook eens mijn Instagram account @jellinadetmar.

Liefs,
Jellina

 

Op zoek naar inspiratie? Lees ook mijn blog; verbouwing van een monumentale boerderij!

6 Reactie's
 • Voorjaarskriebels - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
  Geplaatst op 22:32h, 15 februari Beantwoorden

  […] Mooie gordijnen in een oude boerderijschuur!  […]

 • Sandra van Den Bosch
  Geplaatst op 08:55h, 14 november Beantwoorden

  Prachtig. Maar wat heb jij een mooi huis.

 • Sandra Roorda
  Geplaatst op 18:47h, 12 november Beantwoorden

  Prachtig Jellina! Zoals alles in jullie prachtige huis!

 • Debby
  Geplaatst op 18:26h, 11 november Beantwoorden

  Heel mooi! Momenteel hebben wij grijze, maar ik wil deze vervanger voor soortgelijke als de jouww

 • Marianne
  Geplaatst op 08:30h, 11 november Beantwoorden

  Wow ze zijn prachtig .. ik heb een tijdje geleden een giveaway van insideblinds gewonnen van 500 ,00 euro en die heb ik aan mijndochter gegeven , want die had na haar scheiding een app gekregen en kon dit goed gebruiken.. zij heeft de
  linnen goedijnen in heel licht grijs uitgekozen .ze zijn nu inbestelling dus ben benieuwd hoe ze strakshangen! Fijne dag Jellina 💋. .

 • Sofie
  Geplaatst op 08:18h, 11 november Beantwoorden

  Ohhh! Gelukkig hebben ze de boerderij terug opnieuw op gebouwd. Goed voor Kollum👍.
  De gordijnen staan prachtig,en ik vindt je werkplek ook mooi met de werkbank. Top idee.
  Goede keuze om ze transparant te laten maken zodat je nog altijd veel licht binnen krijgt.
  Ik heb de mijne ook moeten laten maken wegens de grote ramen,(heb voor licht grijs gekozen maar nu dat ik de jouwe zie….🤔)
  Fijn weekend!!😘

Geef een reactie