Voorjaarskriebels - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
1904
post-template-default,single,single-post,postid-1904,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Voorjaarskriebels

Voorjaarskriebels

Voorjaarskriebels

Voorjaarskriebels. En dan ineens komt het voorjaar eraan! Altijd een leuke tijd als alles weer in de bloei komt. Alle bomen beginnen weer te groeien en alles om ons heen wordt weer groen. Ik hou er van, het begint te kriebelen om in de tuin bezig te gaan. Jullie vast ook?

Voorjaarskriebels

Een start met onze achtertuin

Onze achtertuin is gelegen op het zuiden, ideaal en dus volop zon! Als je bij ons in de achterkamer op de bank zit dan zie je uit op de achtertuin. Vorig jaar hadden we al een begin gemaakt met onze achtertuin.
Toen is eigenlijk alles eruit gehaald wat er stond ( van de vorige eigenaren) en is er bestrating voor in de plaats gekomen.

Onze achtertuin is gedeeltelijk een oprit, met een ingang naar de garage toe. We hadden betonplaten als oprit, die lagen tot aan de garage. Deze platen moesten er wel uit want de randen waren scherp en we vonden ze ook echt lelijk! Deze lagen erin omdat er vroeger altijd een vrachtauto in deze garage heeft gestaan. En naast deze betonplaten stonden drie bomen, veel grind en nog wat losse planten en er was een schutting tussen e achtertuin en de zijtuin.

Toen we vorig jaar alles uit de tuin hadden gehaald, hebben we er verder niks meer mee gedaan aangezien de zomer snel voorbij ging. We hadden al in de planning om dat dit jaar aan te gaan pakken. Ideeën genoeg, soms is het wel goed om er even wat langer even over na te denken voordat je er uiteindelijk zeker van bent wat je ervan gaat maken.

Een indeling maken: oprit, garage en tuin

Aangezien Jan altijd veel aan het klussen is, moeten we de ingang naar de garage vrij houden. Hij gebruikt vaak zijn kar met veel hout of andere materialen waardoor dit pad vrij moet blijven. En ook moesten we ruimte houden voor de auto’s. De oprit/ achtertuin is vrij groot en we houden er zelf meer van om knus buiten te zitten in onze tuin.

Dus kwam het idee op: we gaan de achtertuin splitsen in oprit/garage en een mooie tuin. We willen niet altijd de auto’s in het zicht hebben, de kar of andere spullen ( zoals containers)

  

Veel groen, bomen en planten

Op het eerste gezicht lijkt de oprit nu super strak met bestrating, maar door straks veel groen toe te passen gaat het helemaal goed komen. Ze zeggen wel eens, begin bij het begin, maar jeetje met zo’ oppervlakte is het wel eens lastig om een begin te vinden.

Het eerste zicht wat we hebben vanuit huis is een buitenmuur van de buren. Deze zijmuur van het huis van de buren is wit ( dit huis staat al een tijdje leeg en is nu te koop). Wit op een muur is scherp bij veel zonlicht, en we houden natuurlijk meer van groen.

We willen het zicht op die witte muur graag zoveel mogelijk kwijt, en het is toch prachtig om een groen uitzicht te gaan creëren. Er loopt een grote border langs die muur, hierin kunnen we veel planten en bomen gaan plaatsen.

Zoals je op de fotos ziet hebben we daar nu drie leiplatanen geplant. Gezien hun grootte zijn dit geen tuinbomen. Platanen groeien in hoog tempo, waardoor er snel een afscherming gecreëerd kan worden. We hebben ze gekocht met kluit en ze stonden al opgebouwd met een bamboerek. Ik kan niet wachten totdat het grote groene blad tevoorschijn gaat komen, en alles mooi groen gaat worden.

Voorjaarskriebels

Het begin is er

Op deze foto zie je ook al onze schutting. We hebben gekozen om een schutting te maken als afscheiding tussen tuin en oprit.
Als je nu uit de achterkamer naar buiten stapt, zie je de zwarte schutting, de leiplatanen en verder heb je geen zicht op onze auto’s en andere spullen die erachter staan. We zitten zo ook lekker beschut, echt volop genieten!

De schuttingen heeft Jan zelf gemaakt en zwart geverfd. Het leuke ervan is dat hij er nog een plank boven heeft gemaakt zodat we daar veel planten aan kunnen gaan hangen. In de schutting heeft hij bakken gemaakt waar nu lavendelplantjes in staan. En er is nog een rek gemaakt tegen de schutting aan waar we klimop laten groeien, zodat het straks allemaal vol in de bloei komt te staan.

Voor de kinderen hebben we een poort gemaakt, tussen twee schuttingen in. Een verlaagde poort maar zo kunnen onze kinderen niet naar de auto’s en is dit gedeelte afgesloten.

Voorjaarskriebels Voorjaarskriebels

Voorjaarskriebels

      

Lekker loungen en chillen

We hebben onze loungeset in de hoek bij de schutting neer gezet. Heerlijk, allemaal al plantjes die in de bloei staan, maar nu moeten de leiplatanen nog gaan groeien en de klimop. En ik kijk er naar uit om nog wat andere zomerplantjes te gaan scoren, maar dat komt wel!

Voorjaarskriebels

Voorjaarskriebels

Super leuk dat jullie een kijkje hebben genomen in onze achtertuin. Dit is maar een klein gedeelte ervan, de oprit en de ruimte waar alle troep staat ( de kar van jan, auto’s en de containers) deel ik natuurlijk niet op de foto. Het is fijn dat we daar geen zicht meer op hebben. Vanuit de achtertuin kun je zo naar de voortuin lopen, hier is volop gras voor de kinderen en ook zijn we daar bezig met een pergola, waar we straks ook heerlijk voor huis onder kunnen gaan zitten.

De volgende keer zal ik onze voortuin met jullie gaan delen, maar daar zijn we nog druk mee aan het klussen. En natuurlijk blijf ik mijn tuin delen op instagram @jellinadetmar met foto’s en hopelijk worden ze steeds groener 😉
Keep you posted!

Liefs,
Jellina

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!

Heb je deze leuke blogs al gelezen?

19 Reactie's
 • Lekker veel plantjes in en om het huis met voorjaar! 10 leuke plantenbak ideetjes! – Vgsnl
  Geplaatst op 22:57h, 24 maart Beantwoorden

  […] Voorjaarskriebels, en een start met onze achtertuin! […]

 • Het jaar 2018, verbouwen, Instagram en mijn Blog! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
  Geplaatst op 13:42h, 28 december Beantwoorden

  […] In het voorjaar rond April en Mei zijn we verder gegaan met de tuin. Aangezien we vorig jaar rond september al een start hebben gemaakt pakken we het dit jaar verder aan. In de achtertuin hebben we schuttingen geplaatst, alles zwart geverft en zijn er mooie leibomen geplant. Alles over onze tuinverbouwing kun je lezen onder deze link. […]

 • Finette
  Geplaatst op 08:30h, 09 mei Beantwoorden

  Wat prachtig! Super leuk om te lezen. Ik ben benieuwd of jullie die 3 boompjes die er eerst stonden hebben herbruikt? Liefs Finette (van @fienhome)

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 08:19h, 31 mei Beantwoorden

   Hi Finette,
   Nee helaas die hebben wij niet hergebruikt,
   we hadden dat jaar er voor niet in ons hoofd hoe we het dit jaar wouden inrichten.
   Dus hebben ze niet herplant, leuk je reactie, bedankt voor het lezen,

   Liefs Jellina

 • Linda de Bruijn
  Geplaatst op 08:04h, 08 mei Beantwoorden

  Mooii!! En ik haal er een hoop ideetjes uit….

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 10:11h, 31 mei Beantwoorden

   Hey, ooh wat fijn om te horen, graag gedaan!
   Liefs Jellina

 • Anna zijlstra de haan
  Geplaatst op 22:21h, 07 mei Beantwoorden

  Het is weer prachtig geworden, wat een werk met een geweldig resultaat.
  Het is een huiselijk plekje waar je heerlijk kunt genieten met het mooie weer,het is een genot om al jou foto, blogs en verhalen te volgen Jellina.
  Nog een fijne avond liefs Ana.

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 10:12h, 31 mei Beantwoorden

   Wat leuk om te lezen zeg!Super lief dankjewel!
   Ik schrijf met veel plezier!

   Liefs Jellina

 • Jay (Milk and Honey Fotografie)
  Geplaatst op 12:40h, 07 mei Beantwoorden

  Heerlijke tuin! Wanneer ik ooit vanuit het verre Breda een grote bak koffie kom drinken weet ik wel dat het op een zomerse dag zal zijn. Lekker genieten in/op je heerlijk loungeset.

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 10:13h, 31 mei Beantwoorden

   Hey, nou als je eens in de buurt bent ben je heel welkom!
   Neem je dan je fototoestel ook mee? Je maakt zulke prachtige foto’s!

   Liefs Jellina

 • Petra
  Geplaatst op 11:43h, 07 mei Beantwoorden

  Hele mooie tuin! Op naar veel groen in je tuin.

 • Toos Sterkenburg
  Geplaatst op 11:43h, 07 mei Beantwoorden

  Hi Jellina,Wat n PRACHTIGE tuin,om jaloers op te worden.
  Je hebt n bijzonder goed gevoel voor styling zeg!
  Helemaal prachtig,ik zal jouw blog ook zéker blijven volgen.

  Groetjes,Toos

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 10:50h, 31 mei Beantwoorden

   Hi Toos, Super leuk en bedankt voor je leuke reactie!
   Leuk als je mij blijft volgen dankjewel 🙂
   Liefs Jellina

 • Irene Burg
  Geplaatst op 09:39h, 07 mei Beantwoorden

  Hi Jellina, super mooi geworden. Wat een werk hebben jullie verzet!!! En goed idee om de oprit van je garage af te scheiden van je tuin. Heerlijk plekje om lekker te loungen! Succes nog met je voortuin, zal er ook prachtig uit gaan denk ik zo. Groetjes Irene

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 10:51h, 31 mei Beantwoorden

   Hi Irene,
   Wat leuk dat je mijn blog gelezen hebt, super lief!
   En idd het is een fijne optie zo, dat je overdag geen zicht op de auto’ s hebt!
   Dankjewel,

   Liefs Jellina

 • Sofie
  Geplaatst op 08:47h, 07 mei Beantwoorden

  Wat een werk is dat geweest! Maar wat een mooi resultaat.
  Is idd beter om over alles goed na te denken…maar zo te zien hebben jullie toch een jaar de tijd gehad.
  Ik zou zo langs komen ,ziet er gezellig uit ,ook met al de plantjes en dat vuurtje voor ‘savonds.
  Fijne dag😘

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 10:52h, 31 mei Beantwoorden

   Hi Sofie,
   Bedankt voor je leuke reacties, nu begint alles al mooi groen te worden en te groeien, heel fijn!
   Leuk dat je mijn blog gelezen hebt, bedankt!

   Liefs Jellina

 • Rienk Kamer
  Geplaatst op 08:29h, 07 mei Beantwoorden

  Het is werkelijk een plaatje. Iets om in een tv-programma te laten zien. Je gaat weer aan het werk. Kan ik hieruit opmaken dat de ellende van de verwijderde verstandskies achter decrug is? Een leuke dag gewenst. Liefs Rienk.

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 10:53h, 31 mei Beantwoorden

   Hi Rienk,
   Leuk je reactie dankjewel!
   Druk bezig nu in de tuin, alles komt steeds meer in de bloei heel fijn!
   Leuk dat je mijn blog gelezen hebt, en idd wat betreft de verstandskies gelukkig alles weer goed 🙂

   Liefs Jellina

Geef een reactie